Tarih: 28.12.2025 18:02

İstanbul’da Ünlü Mekanlara Narkotik Baskını

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL'DA NARKOTİK GÖVDE GÖSTERİSİ

Ünlü Mekanlara Eş Zamanlı Baskın: Devlet Net Mesaj Verdi

İstanbul'da uyuşturucuya geçit yok.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kentin en gözde otel ve eğlence mekânlarına eş zamanlı operasyon düzenledi.

28 Aralık'ta gerçekleştirilen operasyonlarda, 34 ayrı adrese baskın yapıldı. Lüks mekânlara yönelik bu kapsamlı çalışmada kokain, skunk, likit esrar, uyuşturucu kullanım aparatları ile ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi.

MEKAN MEKAN ARAMA, MADDE MADDE DELİL

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda;

Amaya isimli işletmede yaklaşık 1 gram kokain,

Bebek Otel'de yaklaşık 2 gram kokain, likit esrar olduğu değerlendirilen maddeler ve uyuşturucu aparatları,

Taksim Club IQ'da 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör ve 19 fişek,

Kastel Elektro Müzik'te 100 adet tabanca fişeği ve yaklaşık 1 gram skunk,

Suma Han'da ise satışa hazır halde 4 parça kokain ele geçirildi.

Ele geçirilen maddeler ve materyaller incelemeye alınırken, işletmelerle ilgili adli süreç başlatıldı.

17 GÖZALTI: SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Operasyonlar kapsamında aralarında rap müzisyenleri, mankenler, sosyal medya fenomenleri ve işletmecilerin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliler, "uyuşturucu madde bulundurma ve kullanma" başta olmak üzere ilgili suçlamalar kapsamında adliyeye sevk edilmek üzere emniyete götürüldü.

Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü ve derinlemesine sürdüğünü, yeni gözaltıların ve ek operasyonların gündeme gelebileceğini belirtti.

DEVLETİN MESAJI NET: "KİM OLURSA OLSUN"

Güvenlik kaynakları, bu operasyonla birlikte "ünlü, zengin, fenomen" ayrımı yapılmaksızın uyuşturucuya karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünün altını çizdi.

Devletin tavrı açık:
Uyuşturucuya bulaşan, kim olursa olsun hukuk önünde hesap verir.

Toplum sağlığını tehdit eden bu suçla mücadelede, eğlence sektörüne yönelik denetimlerin artarak süreceği vurgulandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —