Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, TÜBİTAK programlarına yönelik proje hazırlama stratejilerini öğrendi. Düzenlenen eğitim seminerine akademisyenler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Seminerde uygulamalı proje gelişti
Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu öğrencileri, TÜBİTAK programlarına yoğun ilgi gösteriyor. Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Suzan Tek Ayaz’ın daveti üzerine düzenlenen "Sağlık Bilimleri Lisans Öğrencileri için TÜBİTAK - 2209 Programlarına Yönelik Proje Hazırlama Stratejileri" konulu eğitim, 01 Kasım 2024 Cuma günü gerçekleştirildi.
Eğitim seminerine akademisyenler ve öğrenciler yoğun katılım sağladı. Gün boyu süren etkinliğin bazı oturumlarına Akdağmadeni Belediye Başkanı Dr. Nezih Yalçın ve Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan da katıldı. YOBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata'nın verdiği seminerde, projelerin önemine ve stratejilerine dair teknik bilgiler paylaşıldı.
YOBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu konferans salonunda yaptığı sunumda, genel anlamda proje döngüsü yönetimiyle ilgili teknik bilgiler ve ezber bozan paylaşımlarda bulundu. Prof. Dr. Böyükata, projelerin sonuç odaklı bir faaliyet bütünü olduğunu ve proje metninin eylem ve etkinliklerin teorik geri planını oluşturduğunu ifade etti.
Projelerin başarıyla gerçekleştirilebilmesi için iç motivasyonun önemine değinen Prof. Dr. Böyükata, "Her ne iş yapılırsa yapılsın, o işi severek yapmak ve mutlaka bir felsefeye dayandırmak, bireyde iç motivasyonu artırır" dedi. Ayrıca, bilim okuryazarlığı, teknoloji okuryazarlığı ve sağlık okuryazarlığı gibi kavramların doğru anlaşılmasının önemine vurgu yaptı.
Etkileşimli bir yol izlenerek yapılan sunumda, TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve TÜBİTAK 2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamındaki proje hazırlama ve uygulama süreçlerine ilişkin bilgiler verildi.
Öğleden sonraki oturumda, 60’dan fazla öğrencinin katıldığı uygulamalı proje fikri geliştirme atölyesi gerçekleştirildi. Kümeler halinde öğrencilerin beyin fırtınası yoluyla ortak fikir geliştirmesi sağlandı. Eleştirel yaklaşımla ortaya konan fikirler kritik edildi ve karşılıklı sorgulamalara da zemin oluşturuldu.
İronik ve şakacı bir dil kullanarak gençleri sürekli aktif tutan Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilerin kendi aralarında rahatça konuşup itiraz ederek tartışabilecekleri bir eğitim ortamı oluşturmayı başardı. Yorucu, verimli ve oldukça faydalı geçen eğitimin sonunda katılımcıların memnun kaldıkları gözlendi.
Program vesilesiyle Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu öğrencileriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Okulun öğrencileri için kaygılı bir yönetici ve öğrencilerle yakından ilgilenmeye istekli akademik kadronun olması takdire şayan bir noktadır" dedi.
Yoğun programları arasında koca bir gününü kendileri ve öğrencileri için ayırdığına vurgu yapan YOBÜ Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Suzan Tek Ayaz, Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya hitaben “Deneyimlerinizi, bilginizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz" dedi ve teşekkür belgesi takdim etti.
Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin TÜBİTAK programlarına yönelmesi, bilimsel projelerin artmasına ve öğrencilerin araştırma yeteneklerinin gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın gerçekleştirdiği seminer ve atölye çalışmaları, öğrencilere proje hazırlama stratejileri konusunda değerli bilgiler sundu. Akademik kadro ve öğrencilerin bu tür eğitimlere yoğun ilgi göstermesi, gelecekte daha fazla başarılı projeye imza atılacağının bir göstergesi.
1. TÜBİTAK 2209-A Programı nedir? TÜBİTAK 2209-A Programı, üniversite öğrencilerinin araştırma projelerini desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir programdır.
2. TÜBİTAK 2209-B Programı nedir? TÜBİTAK 2209-B Programı, üniversite öğrencilerinin sanayiye yönelik araştırma projelerini desteklemeyi amaçlayan bir programdır.
3. Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu'ndaki seminerde hangi konular ele alındı? Seminerde, proje döngüsü yönetimi, proje hazırlama stratejileri ve TÜBİTAK programları kapsamında proje uygulama süreçleri ele alındı.
4. Öğrenciler neden TÜBİTAK programlarına yöneliyor? Öğrenciler, bilimsel projelerini geliştirmek, araştırma yeteneklerini artırmak ve kariyerlerinde ilerlemek için TÜBİTAK programlarına yöneliyor.
5. Seminer ve atölye çalışmaları öğrenciler üzerinde nasıl bir etki bıraktı? Seminer ve atölye çalışmaları, öğrencilere proje hazırlama konusunda değerli bilgiler sağladı ve onların bilimsel araştırma konusundaki motivasyonlarını artırdı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.