Cumhuriyet Tramvayı %100 Elektrikli ve çevre dostu
İstanbul’un simgelerinden nostaljik tramvay, Bahçelievler’e geldi. Trafiğe kapalı olan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde Kasım ayından itibaren sürdürülen tüm hazırlıklar tamamlandı. Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen “100. Yıl Cumhuriyet Tramvayı” adı verilen tramvayın açılışı 14 Aralık Perşembe günü saat 12.00’de yapıldı.
İstanbul'un tarihî sembollerinden biri haline gelen nostaljik tramvay, Bahçelievler ilçesinde ilk sefere çıktı. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde hizmete giren ‘100. Yıl Cumhuriyet Tramvayının açılışı düzenlenen bir programla yapıldı. Elektrikle çalışan tramvay, İstanbul'un güzelliklerini ve geçmişini anımsatan nostaljik bir dokunuşla Bahçelievler’de hizmet verecek.
Günlük 100 bin insanın geçtiği ve İstanbul’un önemli ulaşım akslarının birleştiği alanda yer alan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, proje kapsamında yaklaşık 1,5 ay süren bir yenileme projesine tabi tutuldu. Cadde tramvay için hazır hale getirildi. Şirinevler Meydanı ile D.100 (E.5) Karayolu'nu birleştiren önemli bir ulaşım noktası olan cadde altyapı çalışmaları ile yeni bir görünüm kazandı. Proje ile 220 metre uzunluğundaki cadde, modernize edilerek eksiklikleri giderildi ve yağmursuyu altyapısı güçlendirildi.
Caddenin yeniden düzenlenmesiyle birlikte, tramvay güzergâhı kırmızı şeritlerle ayrıldı ve Arnavut kaldırımı desenli bir yol oluşturuldu. Gündüz ve gece boyunca yoğun yaya trafiği olan cadde, estetik bir görünüm kazanması için baskı beton uygulamaları ve renklendirme çalışmaları ile yenilendi. LED aydınlatmalar ve yürüyüş yolu ile yeni bir atmosfere kavuştu.
Bahçelievler Belediyesi'nin öncülüğünde hizmete giren "100. Yıl Cumhuriyet Tramvayı," sadece nostaljik bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda çevre dostu bir enerji kullanımına da dikkat çekiyor. Elektrikli ve yerli üretim olan tramvayın enerjisinin yüzde 20'si güneş enerjisi panellerinden sağlanırken, geri kalan kısmı elektrikli şarj üniteleri aracılığıyla temin ediliyor. Tam şarjla yaklaşık 15 saat boyunca hizmet verebilen tramvay, 40 yolcu kapasitesi ile Bahçelievler halkına ücretsiz olarak ulaşım imkanı sunacak.
Nostaljik tramvayının açılış törenine katılan AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, tramvayın hizmete girmesiyle birlikte Bahçelievler’e yeni bir soluk getireceğine dikkat çektiler. Açılışa Bahçelievler Dr. Mehmet Boztepe ve AK Parti ilçe Başkanı Fatih Tuna da katıldı. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, tam şarjla tramvayın 15 saat boyunca ücretsiz olarak halka sunulacağını belirterek, "Yerli malı olan bu nostalji tramvay, Bahçelievler halkına güzel bir hizmet sunacak. Enerjisinin bir kısmını güneş panellerinden alması, çevre dostu bir yaklaşımı simgeliyor. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Bahçelievler'e gelen ziyaretçi sayısının artmasını ve esnafın cirosunun yükselmesini bekliyoruz" dedi.
Bahçelievler Belediyesi'nin Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel olarak hizmete sunduğu elektrikli nostaljik tramvay, bölgenin ulaşımını modernleştirirken aynı zamanda şehrin tarihine ve kültürüne bir katkı sunmayı amaçlıyor.
Açılışta konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Bugün İstanbul'umuzun en güzel ilçelerinden birindeyiz, Bahçelievler'deyiz. Belediye Başkanımız diyor ki 'Ben 5 sene önce aday olduğumda Bahçelievlerli hemşehrilerime verdiğimiz sözün kitabını bugün size gösteriyorum. O kitap bugün de ortada, yüzde 98'ini yaptık diyor.' Ben de dedim ki; İBB Belediye Başkanının da 2019'da verdiği sözleri çıkartın. Bulunmuyor, dijital arkeolog lazım. Hepsini silmişler. Niye? Yapmak için değil, aldatmak için söz verdiklerinden dolayı. AK Parti yerel yönetimde bir marka, bunu hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanımızın İstanbul'da başlattığı süreç hakikaten Türkiye'de birçok alanda olduğu gibi, sessiz devrime neden olmuştur. Yerel yönetimlerde de İstanbul'umuz bu sessiz devrimi AK Parti belediyeciliğiyle en güzel yaşayan illerimizden birisi oldu. 31 Mart'ta yine Bahçelievler diyeceğiz, Yeniden İstanbul diyeceğiz. Allah'ın izniyle yerel yönetimlerde hizmetimize İstanbul Büyükşehir'i de ekleyerek 24-25 belediyemizi de daha da yukarı çıkararak devam edeceğiz" dedi.
Program sonunda protokol halk ile birlikte ilk seferini gerçekleştirdi. Vatandaşlar trene yoğun ilgi gösterdi bol bol fotoğraf çektirdi. Tramvay, tam şarj ile yaklaşık 15 saat hizmet verebilecek. Bu da bir günlük çalışma kapasitesini sağlayacak süreye eşit olacak. Oturarak ve ayakta 40 yolcu kapasiteli tramvaya binişler tamamen ücretsiz olacak. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde bir uçtan diğer uca gidip gelecek. Aracın her iki tarafında da sürüş kokpiti mevcut. Aracın sürücüsü her iki taraftaki direksiyondan aracı idare edebilecek. Tramvayın lastik tekerlekli olarak yüzde 100 yerli ve milli üretimle ve özgün tasarımla Türkiye'de imal edildi.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
.
Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.