Tarih: 12.09.2024 00:48

12 Eylül Darbesi'nin Yıl Dönümünde Aksaçlılar’dan Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

12 Eylül 1980: Türkiye'nin Karanlık Günleri

12 Eylül 1980, Türkiye'nin en karanlık günlerinden biri olarak hafızalarda yerini aldı. Bu tarihte, 50 bin kişi gözaltına alındı, 1 milyon 683 bin kişi fişlendi, 50 kişi idam edildi ve 171 kişi işkencede hayatını kaybetti. Kenan Evren'in "Darbe için şartların oluşmasını bekledik" sözü ve dönemin ABD Başkanı Carter'a "Bizim çocuklar başardı" ifadesi, darbenin uluslararası boyutunu gözler önüne seriyor.

Vatanseverlerin Çileleri ve Ülkücü Hareketin Kahramanları

12 Eylül darbesinin hedefi olan ülkücü hareket mensupları, sadece vatanlarını sevdikleri için zulme maruz kaldı. Mahkemelerde gördükleri haksızlıklar, işkenceler ve idam cezalarıyla tarihte ölümsüzleştiler. Minarelerde okunan ezanlar ve dalgalanan ay-yıldızlı bayrak için mücadele eden bu kahramanlar, ebedi hatıralarda yerlerini aldılar.

12 Eylül'ü Anarken Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

Bu kara günün yıl dönümünde, Başbuğ Alparslan Türkeş ve Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu başta olmak üzere, 12 Eylül Darbesi sonucu idam edilen ülkücü şehitlerimizi, Taş Medreselerde solan ülkü devlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Ahmet Bereket Aksaçlılar Genel Başkanı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —