2024 Kış Saati Uygulaması: Saatler Ne Zaman Geri Alınacak?

2024 Kış Saati Uygulaması: Saatler Ne Zaman Geri Alınacak?

Kış saati uygulamasıyla ilgili en son gelişmeler neler? Türkiye'de saatler geri alınacak mı? Yaz saati uygulaması devam edecek mi? Tüm detaylar burada!

 

Kış Saati Uygulaması Nedir?

 

Kış saati uygulaması, Türkiye’nin de yer aldığı Avrupa ülkeleri tarafından, güneş ışığından daha fazla faydalanmak ve enerji tasarrufu sağlamak amacıyla yapılan saat değişikliklerini ifade eder. 2016 yılında yürürlüğe giren kalıcı yaz saati uygulamasıyla, saatlerin geri alınması durumu kaldırılmıştır.

 

2024 Kış Saati Uygulamasında Son Durum

 

2024 kış saati uygulamasında saatler, 29 Ekim Pazar günü geri alınacak. Ancak Türkiye, 2016 yılından bu yana devam eden kalıcı yaz saati uygulaması ile bu yıl da saatleri geri almayacak. Kış saati uygulaması bu yıl uygulanmayacak ve saatler geri alınmayacak.

 

Türkiye ile Avrupa Arasındaki Saat Farkı Ne Olacak?

 

Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkı, kış saati uygulamasına geçecek olan ülkeler nedeniyle değişiklik gösterecek. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye çıkacak. İngiltere ile Türkiye arasındaki saat farkı ise 3 saat olacak.

 

Yaz Saati ve Kış Saati Uygulaması Hakkında Tarihçe

 

Yaz saati-kış saati uygulaması fikri, 1700'lü yıllara dayanıyor. Benjamin Franklin, Amerika Birleşik Devletleri'nden Fransa'ya elçi olarak gittiği zaman Paris halkının enerji tasarrufu yapması için önerilerde bulunmuş ve gün ışığından daha fazla yararlanması için bir mektup yayımlamıştır.

2024 Kış saati uygulaması ve saat değişimi hakkında bilgi.

 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.