Tarih: 08.09.2024 23:17

ABD Oyalıyor, İsrail Katlediyor: Filistin’de Soykırım Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Filistinli Gazeteci Hasan Tahravi, Gazze’deki İsrail soykırımının dünyanın sessiz kalması nedeniyle sürdüğünü belirterek, “Siyonistler soykırımda planlı ve birlik içinde hareket ediyor. 7 Ekim’de başlayan soykırımda ABD dünyayı ateşkesle oyalama görevini üstlenirken, İsrail de soykırımı sürdürüyor. Dünyanın bu sessizliği devam ederse, ortada ne Filistin ne de Filistin halkı kalmayacak” dedi.

İsrail’in Gazze’deki Soykırımı Devam Ediyor

Siyonist İsrail’in Gazze’de Filistinli mazlumlara yönelik başlattığı soykırım 237’inci gününe girerken, işgal ordusu tarafından gerçekleştirilen katliam sayısı 3.556’ya, bu katliamlarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 40.939’a yükseldi. Filistin Diplomasi Merkezi’nin açıklamasına göre, şehit ve kayıpların sayısı 50.878’e ulaşmış durumda.

ABD’nin Ateşkes Taktikleri ve Sözde Barış Süreci

Al Manar Televizyonu Ankara Temsilcisi Hasan Tahravi, Gazze’deki Filistinli mazlumlara yönelik soykırımın, dünyanın sessiz kalması yüzünden devam ettiğini belirtti. Tahravi, “ABD, barış görüşmeleri ve ateşkes açıklamalarıyla dünyayı oyalarken, İsrail soykırımı devam ettiriyor. Dünya bu sessizliğe devam ederse, Filistin ve halkı yok olacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Mısır’ın İşbirliğiyle Soykırıma Karşı Çabalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabalarının önemli olduğuna işaret eden Tahravi, Türkiye ve Mısır’ın işbirliği ile Gazze’deki soykırımın sonlandırılması için önemli adımlar atıldığını söyledi. Türkiye ve Mısır’ın birlikte hareket ederek İsrail’e baskı yapmasının etkili olacağını vurgulayan Tahravi, diğer İslam ülkelerinin de bu çabalara destek vermesini umduğunu belirtti.

Soykırıma Karşı Küresel İsyanın Sürmesi Gerekiyor

Soykırıma karşı küresel isyanın sürmesi gerektiğini belirten Ankara Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman, “Dünyanın soykırıma karşı tepkisinin aynı şiddette sürmesi gerekiyor. İsrail’in zulmüne karşı vicdanlı insanlar eylemlere destek vermeli ve soykırımı sosyal medya hesaplarında duyurmalıdır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —