Tarih: 07.09.2024 22:37

ABD'de Hayvan Teması Olmadan Kuş Gribi Görüldü

Facebook Twitter Linked-in

ABD'de İlk Defa Görüldü: Hayvanla Teması Olmayan Bir İnsanda Kuş Gribi Tespit Edildi
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), hayvanlarla bilinen bir teması olmayan bir kişide kuş gribi vakasının ilk kez görüldüğünü açıkladı. Bu vaka, Missouri'de rutin kuş gribi sezonu izlemeleri sırasında tespit edildi. Hastanın grip için antiviral ilaçlar kullandığı ve altta yatan rahatsızlıklarının olduğu bildirildi.

Kuş Gribi ve Risk Seviyesi
CDC, kuş gribinin genellikle enfekte kümes hayvanları veya büyükbaş hayvanlardan insanlara bulaştığını belirtmişti. Missouri'deki vaka özelinde, eyalette sığırlarda kuş gribi salgını bildirilmediği, ancak bu yıl kümes hayvanlarında ve geçmişte yabani kuşlarda hastalığın görüldüğü ifade edildi. CDC, hastalığın genel halk sağlığı üzerindeki riskinin düşük olduğunu ve kuş gribinin şu anda ABD'deki inekler arasında yayılmaya başladığını açıkladı.

Tarihçesi ve Yayılma
Kuş gribi ilk olarak 1990'larda Çin'de tespit edildi ve o zamandan beri dünya çapında yayıldı. Sağlık yetkilileri, hastalığın insanlar için mevcut riskinin düşük olduğunu belirtse de, kuş gribini aktif olarak izlemeye devam etmektedirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —