Afetlere Karşı Yerel Yönetimlerin Rolü Tartışıldı
HABER / NEZİR KARAYÜN - Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Afetlere Karşı Bireysel Hazırlıkta Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolleri” başlıklı çalıştaya katıldı. Beylikdüzü Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte 12 üniversite, 24 sivil toplum kuruluşu ve 14 ilçe belediyesinden yaklaşık 200 uzman bir araya geldi.
Çalıştayda, afetlere hazırlığın hayat kurtardığı vurgulanırken bireysel bilincin önemi ve yerel yönetimlerin sorumlulukları ele alındı. Başkan Çalık, afetlere hazırlığın yalnızca bir kriz yönetimi değil, geleceğe yönelik stratejik bir yaklaşım olduğunu belirtti.
AFETLERE ÜÇ AŞAMALI YAKLAŞIM MODELİ
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, çalıştayın açılış konuşmasında Beylikdüzü Belediyesi’nin afet yönetim stratejisini paylaştı. Başkan Çalık, afetlere hazırlığın üç aşamalı bir süreç olarak ele alınması gerektiğini söyledi: afet öncesi, afet anı ve afet sonrası.
Başkan Çalık, Beylikdüzü Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler ve tatbikatlarla afet öncesi hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca afet anında lojistik destek sağlamak amacıyla bin metrekarelik mutfak ve koordinasyon merkezi kurduklarını belirtti.
“Afet anında bu kentin çorbası kaynayacak” diyen Çalık, merkezi kurtarma çalışmalarını hızlandıracak şekilde tasarladıklarını söyledi ve bireysel hazırlığın hayat kurtardığını vurguladı.
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE DAYANIKLILIK PROJELERİ ÖNE ÇIKIYOR
Başkan Çalık, Beylikdüzü’nde yürütülen kentsel dönüşüm projelerine de değinerek mahalle ölçeğinde planlanan dönüşüm çalışmalarından bahsetti. Çalık, “150 bin kişinin yaşadığı bölgelerde geleceğe dirençli, doğaya uyumlu kentler inşa etmeyi hedefliyoruz” dedi.
Afetlere karşı dayanıklılık konusunun yalnızca yapıların değil, toplumun her kesiminin katkısıyla sağlanabileceğini belirten Başkan Çalık, bu sürece sivil toplum kuruluşları ve bireylerin dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.
AFETLERLE YAŞAMAYI ÖĞRENMEK BİR YAŞAM TARZI OLMALI
İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, afetlere karşı bireysel bilincin artırılmasının önemine değindi. “Afetlerle yaşamayı öğrenmek bir yaşam tarzı olmalı” diyen Hersanlıoğlu, belediyelerin afet müdahale planları kapsamında ilçe genelinde önemli bir liderlik rolü üstlendiğini söyledi.
Hersanlıoğlu, bireysel farkındalık ve yerel yönetimlerin iş birliğiyle afetlere karşı dirençli bir İstanbul oluşturmanın mümkün olduğunu belirtti.
DAYANIKLI TOPLUM İÇİN KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ VURGUSU
İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın ve İstanbul AFAD Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bireysel hazırlık ve afet bilinci konularında farkındalık yaratmanın gerekliliğini vurguladı.
Dayanıklı bir toplum oluşturmanın yolunun yerel yönetimlerin, üniversitelerin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinden geçtiğini belirten katılımcılar, afetlere karşı toplumsal dayanıklılığın geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.
ÇALIŞTAY SONUÇ RAPORU OCAK 2025’TE PAYLAŞILACAK
Kapalı oturumlar halinde gerçekleşen çalıştayda, katılımcılar afetlere karşı dirençli bir toplum oluşturmanın yollarını tartıştı. Raportörler, masalarda sunulan çözüm önerilerini kayıt altına aldı.
Toplanan veriler, ortak bir rapor olarak Aralık ayı sonunda tüm katılımcılara geri bildirim amacıyla gönderilecek. Nihai rapor, Ocak 2025’te ilgili paydaşlarla paylaşılacak ve uygulamaya yönelik adımlar için yol gösterici olacak.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.