Tarih: 21.08.2024 21:01

Afrika'da M Çiçeği Salgınına Karşı Acil Aşı Çalışmaları Başlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Afrika'da M Çiçeği Salgını İçin Acil Önlemler Alınıyor

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC), Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) ve kıtadaki diğer ülkelerde M çiçeği salgınına karşı acil aşı çalışmaları başlatacağını duyurdu. Bu önlemler, Afrika'daki M çiçeği vakalarının artışı üzerine alındı.

Africa News'in haberine göre, Africa CDC, KDC başta olmak üzere M çiçeğinin en yaygın görüldüğü Afrika ülkelerinde birkaç gün içinde aşı uygulamalarına geçeceğini açıkladı. Avrupa Birliği, biyoteknoloji şirketi Bavyera Nordic, ABD ve Japonya'nın aşı tedariği konusundaki taahhütleri sonrasında Africa CDC, aşı dozlarına hızla ulaşacaklarını belirtti.

Africa CDC Genel Direktörü Jean Kaseya, aşıların güvenli bir şekilde saklanmasının ve doğru uygulanmasının büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, aşıların dağıtımını kolaylaştırmak amacıyla M çiçeği salgınının görüldüğü ülkelerle lojistik ve iletişim stratejileri geliştirdiklerini ifade etti.

Bu yıl Afrika'da yaklaşık 19 bin M çiçeği vakası tespit edildi ve bu vakaların büyük kısmı KDC'de görüldü. Kıtada virüsün görüldüğü diğer ülkeler arasında Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Kamerun, Gana, Liberya, Nijerya, Ruanda, Kenya, Fildişi Sahili ve Güney Afrika yer alıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —