AKSAÇLILAR'dan Diyanet İşleri Başkanlığı'na Hükümete Çağrı

AKSAÇLILAR

Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik yapılan çağrıda, din hizmetleri personelinin toplumdaki ahlaki çöküş ve manevi eksikliklerle ilgili daha etkin rol alması gerektiği vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na Görev Çağrısı

AKSAÇLILAR Derneği, Hükümete seslenerek Diyanet İşleri Başkanlığı ve din hizmetleri personeline yönelik çağrıda bulundu. Dernek, toplumda yaşanan şiddet, taciz ve cinayetlerin artmasına dikkat çekerek, bu sorunların çözümünde maneviyat eksikliğinin önemli bir rol oynadığını belirtti. Derneğin Genel Başkanı Ahmet Bereket’in imzasıyla yapılan açıklamada, aile yapısının bozulmasının ve çocukların milli, manevi değerlere uzaklaşmasının temel sorunlar arasında olduğu vurgulandı.

Camilerde Din Görevlilerinin Sürekli Bulunması Gerekli

Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrıda bulunan AKSAÇLILAR, camilerin sadece namaz vakitlerinde değil, sürekli olarak açık tutulması gerektiğini savundu. Din hizmetleri personelinin mesai saatleri içinde sürekli camide bulunmasının ve vatandaşların dinle ilgili sorularını rahatça sormasının sağlanması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, cami dışında da din hizmetleri personelinin vatandaşlarla diyalog içinde olması, toplumsal nabzı tutması ve aile hekimliği sistemine benzer bir düzenin kurulması gerektiği önerildi.

Din Hizmetleri Personeli Eğitimi Desteklemeli

Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli bir çalışma yapılması gerektiğine dikkat çeken AKSAÇLILAR, din hizmetleri personelinin okullarda sık sık çocuklarla sohbet programları düzenleyerek gerçek manada din eğitimi vermesini önerdi. Bu sayede çocukların din konusunda bilinçlenmesi ve toplumsal ahlakın düzeltilmesi gerektiği belirtildi.

Medyada Manevi Değerler Öne Çıkarılmalı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın koordinasyonu ile milli ve manevi değerleri işleyen film ve programların hazırlanarak televizyon kanallarında zorunlu olarak yayınlanması gerektiği savunuldu. Böylece, toplumdaki ahlaki çöküşün önüne geçilmesi hedefleniyor.

AKSAÇLILAR Derneği, toplumdaki travmatik olayların azalması ve maneviyatın güçlenmesiyle daha sağlam bir topluma ulaşılabileceğini belirtti.

AKSAÇLILAR Derneği'nin hükümete ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik çağrısında toplumun manevi değerlerinin korunması gerektiği vurgulandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.