Tarih: 18.09.2024 14:58

AKSAÇLILAR'dan Yeni Anayasa Çalışmaları Üzerine Kritik Uyarı

Facebook Twitter Linked-in

AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, yeni Anayasa çalışmaları ve tartışmalar hakkında önemli uyarılar yapıldı. Bereket, “Yeni Anayasa çalışmalarının hız kazandığı şu günlerde, Cumhuriyet ve Türklük ile sorun yaşayanların, Anayasamızın ilk dört maddesini tartışmaya açmaya çalışmasını dikkatlice takip ediyoruz” dedi.

Bereket, darbe döneminin bir ürünü olan 1982 Anayasası’nın yerine, sivil toplumun her kesimini kapsayan yeni bir Anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Ancak bazı sivil toplum kuruluşları ve yapıların Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalarını eleştirerek, “Bu maddeler tartışmaya dahi açılmamalı” dedi. Ayrıca, bir siyasi partinin genel başkanının bu konuda yaptığı açıklamaların tehlikeyi gözler önüne serdiğini söyledi.

Türk Milliyetçilerine Çağrı

AKSAÇLILAR’ın açıklamasında, devletin bekası ve milletin birliği adına, bu süreçte Türk milliyetçilerine büyük sorumluluk düştüğü vurgulandı. "Anayasamızın ilk dört maddesi ve Türk vatandaşlığı tanımı korunmalı, federatif yapılı, çok dilli ve etnik kimlikli Anayasa taleplerine karşı durulmalı" ifadesi kullanıldı.

Ahmet Bereket, yeni Anayasa çalışmalarının yakından takip edildiğini ve bu süreçte kırmızı çizgilerden taviz verilmeden Türk milletinin yanında durulacağını belirterek, “Devletimiz ve milletimiz için Anayasa’nın ilk dört maddesinin korunması ve tartışmaya açılmaması hayati önem taşıyor” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —