Tarih: 06.10.2024 00:01

Altın Portakal Film Festivali, Onur ve Başarı Ödülleri ile Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 61’incisi, renkli bir açılış töreniyle start aldı. Törende, Başarı Ödülleri Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye, Onur Ödülleri ise Işıl Yücesoy, Şerif Sezer, Erdal Özyağcılar, Müjdat Gezen ve Selçuk Yöntem’e verildi.

ANTALYA ALTIN PORTAKAL'IN GEÇMİŞİ

1964 yılında Belediye Başkanı Avni Tolunay’ın girişimiyle başlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 61’inci kez gerçekleştiriliyor. Geçen yıl yaşanan tartışmaların ardından, festival bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenleniyor.

KORTEJ VE AÇILIŞ TÖRENİ

Festival, geleneksel kortej ile başlamasının ardından, Cam Piramit’te düzenlenen kırmızı halı etkinliği ve açılış töreni ile devam etti. Geceye damgasını vuran performansını sahneleyen Serhat Kılıç, izleyicileri coşturdu.

ONUR ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Törende ilk olarak Onur Ödülü, birçok film ve dizide rol alan Erdal Özyağcılar’a takdim edildi. Özyağcılar, “55 yıllık sanat emeğimi taçlandırıp, sevgi ve saygı gösterdiniz” dedi. Diğer bir Onur Ödülü de tiyatro ve sinemada önemli karakterlere hayat veren Selçuk Yöntem’e verildi.

KADIN CİNAYETLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Bu yıl ilk defa verilen Onursal Nişan, 2007 yılında festivalde Gelecek Vadeden Genç Yetenek Ödülü’nü alan Saadet Işıl Aksoy’a verildi. Aksoy, kadın cinayetlerine dikkat çekerek, “Bu nişanı başka bir arkadaşıma devredene kadar onurla taşıyacağım” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN FESTİVAL VURGUSU

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Geçtiğimiz yıl Altın Portakal’ın siyasete alet edilmesi hepimizi derinden üzmüştür" diyerek festivalin özüne döndüğünü belirtti.

VALİ ŞAHİN'DEN SINEMA VURGUSU

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türk sinemasının "yakın tarihimizin özeti" olduğunu vurgulayarak, "Bu sektör kültürün ana kilometre taşıdır ve ayakta tutulması gerekiyor" dedi.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Ödül töreninde, Şerif Sezer’in sahneye davet edilmesiyle duygu dolu anlar yaşandı. Sezer, "Onur ve gurur duydum. Tüm yönetmenlerime ve yapımcılarıma teşekkür ederim" dedi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali, Onur ve Başarı Ödülleri ile başladı. Farah Zeynep Abdullah, Aras Bulut İynemli, Işıl Yücesoy ve daha birçok ünlü ödül aldı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —