Tarih: 09.10.2024 19:51

Antalya Film Forum’da “Ölü Arının İğnesi” İle İki Ödül Kazanıldı!

Facebook Twitter Linked-in

Ölü Arının İğnesi Ödülleri Kazandı

 

Ölü Arının İğnesi, 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu olan Antalya Film Forum'dan iki ödülle döndü. Aydın Orak’ın senaryosunu ve yönetmenliğini üstlendiği film, Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu ve Rollart Teknik Ekipman Destek Ödülleri’nin sahibi oldu. Sena Argün, Mariette Rissenbeek ve Yunus Ozan Korkut'tan oluşan jüri, bu başarılı yapımı ödüllendirdi.

 

Film Hakkında Detaylar

 

Ölü Arının İğnesi, Aydın Orak’ın aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. Film, trajik bir olay sonucu kendi bebeğini öldürdüğünü düşünen bir avukatın, eşiyle birlikte çıktığı dramatik bir dönüşüm yolculuğunu anlatmaktadır. İnsan doğasının karanlık yüzü, pişmanlık ve vicdan gibi temaları derinlemesine ele alan film, trajedi sonrası içsel dönüşüm ve umutla yeniden doğuş temasına odaklanmaktadır.

 

Aydın Orak'ın Başarıları ve Gelecek Planları

 

Aydın Orak, daha önce ulusal ve uluslararası festivallerde pek çok ödül kazanmış Asasız Musa, Yaşar Kemal Efsanesi ve Sabırsızlık Zamanı gibi yapımların da yazar ve yönetmenliğini üstlenmiştir. Ölü Arının İğnesi’nin çekimlerinin 2025 yılında tamamlanması ve ardından 2025-2026 festivallerinde dünya prömiyerini yapması planlanmaktadır.

Ölü Arının İğnesi filminden sahne.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —