Çocuklar niçin tirnak yer?

Çocuklar niçin tirnak yer?

Çocuklarimiz bilemedigimiz farkl bir sebepten dolayi tirnaklarini yiyebilir.

Toplumumuzda çocuklarin yaslari itibari ile içinde bulunduklari durumu, hisleri anlamayacagi ve bu durumlara çok takilmayacagi kanisi vardir.

Nasil ki yetiskinler strese girip kaygilaniyor ve genellik psikolojik olan bu durumlarin sonucunda da tirnak yiyorsa çocuklarda ayni sekilde kaygilanip, strese girerek tirnak yer.

 

Birçok nedenden dolayi tirnak yiyen çocuklar gerginlikten gelen aliskanliklar sonucunda bu tür davranislar sergiler.

ÇOCUKLAR ÇOGU ZAMAN SIKINTILI ZAMANLARDA TIRNAKLARINI YIYOR

Aile içinde yasanan siddetli tartismalar, bosanmalar, bir yakini kaybetme, okulda yasanan sikintilar çocugunuzu bir gerginlige itiyor ve o da bu durumlara tirnaklarini yiyerek tepki gösteriyor olabilir.

Çocugunuz ile konusarak sorunun ne oldugunu kaygilarini ve korkularini sorabilirsiniz.
Eger tirnak yemeye neyin sebep oldugu ile alakali bir tahmininiz varsa bu durumun en kisa zamanda geçecegini veya neden oldugunu nasil atlatabilecegini anlatabilirsiniz.

CEZALANDIRMAK YERINE ÇOCUKLARINIZA KULAK VERIN

Çesitli sinirlar koyarak bu aliskanligini zamanla unutmasini saglayabilirsiniz. Çocuklarinizi cezalandirmak yerine onlara kulak verebilir ve sorununun ne oldugunu çözebilirsiniz.

Sizin çözemeyeceginiz kadar ciddi bir durum ise mutlaka uzman bir psikologa danismalisiniz.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.