Milli Savunma Bakanligi (MSB), Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) 2020 yili dis kaynaktan muvazzaf subay adayi alimi basvuru kilavuzu yayinlandi.

Kilavuza göre, muvazzaf subay alimlari için son basvuru tarihi 10 Aralik 2020 olarak belirlendi.

Adaylar ön basvurularini 10 Aralik 2020 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden, e-devlet sifresi ile giris yaparak, çevrimiçi (online) olarak yapacaklar. Sahsen, posta kanali ile, dilekçe ile veya diger sekillerde yapilacak basvurular kabul edilmeyecek. 

Adaylar https://personeltemin.msb.gov.tr  sitesine girdikten sonra e-devlet sifresi ile basvuru ekranini açacaktir. Ardindan basvuru sihirbazi ile ilerleyerek tüm adimlari tamamladiktan sonra Tercih Yap ekranina yönlendirilecek, buradan ilgili alimi tiklayarak tercih yapacaktir. Tercih islemini tamamladiktan sonra “Tercihlerimi Göster” butonuna tiklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasinda yer alan tercihler adayin kayitli tercihleri olup ayrica bir kaydetme islemi yapilmayacaktir. Adaylarin TC Kimlik Numaralari Aday Numarasi olarak kullanilacaktir. Basvurunun tamamlanmasini müteakip bütün islemlerde TC Kimlik Numarasi kullanilacaktir.

Ön basvurusu kabul edilen adaylara, MEBS Okulu ve Egitim Merkezi Komutanliginda (Mamak/Ankara) uygulanacak fiziki yeterlilik testi ve mülakat tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde teblig niteliginde yayimlanacak. 

2019 ve 2020 yili KPSS’ye katilmis olanlarin KPSS P3 puani ön basvuru asamasinda görüntülenecek, bu iki sinavdan alinmis en yüksek puan degerlendirmeye alinacaktir. 2018 yili ve öncesi KPSS puanlari kabul edilmeyecek.

- Din Isleri ve Moral Subayi

 Ilahiyat Fakültesi ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alani mezunu alinacak olan ögretmen sinifi muvazzaf subaylar, Din Isleri ve Moral Subayi olarak görev yapacak.

- Adaylarda aranacak nitelikler 

(1) Genel Basvuru Sartlari:

(a) Muvazzaf subay adaylari için 926 sayili TSK Personel Kanunu 14’üncü ve 14/A maddesi ile Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Ögrenci Komutanliklari ve Ögrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetisen Subaylara ait Yönetmelik 25/a ve 25/b maddelerinde düzenlenmis olan,

(I) Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmak,

(II) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanasimina ugramis yahut para cezasina çevrilmis veya ertelenmis, hükümlülüklerine iliskin kayitlari adlî sicilden çikartilmis olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya sorusturma altinda olmamak,

(III) Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çikarilmis olmamak,

(IV) Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahli Kuvvetlerinden çikarilmamis olmak,

(V) Yapilacak Güvenlik Sorusturmasi ve Arsiv Arastirmasi sonucu olumlu olmak,

(VI) Herhangi bir kadin/erkek ile nikâhsiz olarak birlikte yasamamak,

(VII) Hakkinda Yedek Subay/Astsubay olamaz karari bulunmamak.

(b) Terör örgütleriyle eylem birligi içerisinde olmamis, bu örgütlere yardim etmemis, kamu imkân ve kaynaklarini bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamis ya da kullandirmamis, bu örgütlerin propagandasini yapmamis olmak.

(c) Milli güvenlige tehdit olusturdugu tespit edilen yapi, olusum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeligi, irtibati veya iltisaki bulunmamak.

(ç) 926 sayili TSK Personel Kanunu ile Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Ögrenci Komutanliklari ve Ögrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetisen Subaylara ait Yönetmelik’teki diger sartlara sahip olmak.

 - Seçim asamalari

(1) Genel Kültür Sinavi (Pratisyen Tabip, Dis Hekimi, Veteriner Hekim, Eczaci siniflari için),

(2) Evrak Kontrol (asil basvuru),

(3) Fiziki Degerlendirme,

(4) Kisilik Degerlendirme Testi,

(5) Fiziki Yeterlilik Testi (Spor),

(6) Mülakat Sinavi,

(7) Saglik Kurulu Raporu Islemleri,

(8) Güvenlik Sorusturmasi ve Arsiv Arastirmasi