Tarih: 16.04.2021 09:23

MÜSIAD Bursa'da ödenemeyen borçlari satin aldi

Facebook Twitter Linked-in

BURSA (IGFA) - Osmanli Devleti’nde ramazan ayi geldiginde hayirseverler esnaflari dolasir, 'Zimem Defteri' denilen borç defterinin bir kismini veya tamamini satin alirlardi. Hayirseverlerin kimin borcunu ödedigi, borçlu olanin da borcunun kim tarafindan ödendigini bilmemesi bu gelenegin en güzel tarafiydi. Bu kadim gelenegi sürdüren ve gelecek nesillere aktarmak için gayret gösteren MÜSIAD Bursa Subesi de, bakkallara borçlarini ödeyemeyen ihtiyaç sahiplerinin borçlarini ödedi.
 
MÜSIAD Bursa Subesi Baskani Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmangazi ilçesinde yer alan Alemdar ve Hürriyet mahallelerinde tespit edilmis bakkallara giderek, borçlarini maddi yetersizlikler nedeniyle ödeyemeyen ihtiyaç sahibi vatandaslarin borçlarini kapatti.
 
Ramazan ayinda iyilik ve güzellik yaymanin önemine deginen MÜSIAD Bursa Subesi Baskani Nihat Alpay, “Birlik beraberligin ve yardimlasmanin en üst seviyelere çiktigi ramazan ayinda bu ruhla hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Osmanli’dan bize miras kalan “Zimem Defteri” gelenegini hala yasatiyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. MÜSIAD Bursa Subesi üyelerinin yapmis olduklari bagislari güzel bir sekilde degerlendirmis olduk. Biz kimin borcunu kapattigimizi bilmiyoruz, borcu kapatilan da bunu kimin yaptigini bilmiyor. Umarim bu gibi davranislar tesvik edici olur ve sayilari artar. Rabbim hayirlarimizi kabul etsin” dedi.

Bursa HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —