Tarih: 18.04.2021 10:24

Türkiye yatirimda 'rüzgar'i arkasina aliyor

Facebook Twitter Linked-in

Rüzgar enerjisi, yatirimlari üzerine çekmeye devam ediyor. Hem AB’nin Yesil Mutabakat hedefleri hem de uluslarin ekonomik iyilesme planlari dahilinde rüzgar enerjisine olan yönelim, geçen yil 80 milyar euro finansman yatirimini beraberinde getirdi. COVID-19 salginindaki kriz ortamina ragmen 43 milyar euroluk yeni rüzgar santralleri yatiriminin tüm Avrupa’daki yenilenebilir enerjiye olan destegi de perçinlendigini belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydin’a göre bu yatirimlarin 1,6 milyar euroluk kisminin Türkiye’de gerçeklesmesi, ülkenin rüzgar enerjisindeki konumunu daha da güçlendiriyor.

ENERJININ GÜLDÜREN YÜZÜ

Zorlu günler geçirmeye devam eden ülkelerin geçen yildan elde ettikleri en önemli kazanim enerji alaninda rüzgarin gücü oldu.

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birligi (WindEurope) tarafindan yayinlanan 2020 Finans ve Yatirim Trendleri’ne göre yeni rüzgar santrallerinin kurulumuna 43 milyar euro yatirim gerçeklesti. Ingilitere’nin 13, Hollanda’nin 8, Fransa’nin 6,5 ve Almanya’nin 4,3 milyar euro yatirima sahip oldugu rüzgar enerjisi alaninda ülkemiz ise 1,6 milyar euro yatirimla Avrupa’nin 5. büyük rüzgar enerjisi yatirimina sahip olan ülkesi konuma geldi.

 

Istanbul HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —