Tarih: 19.04.2021 14:25

Kaliteli saglik için 8 israftan kurtulun

Facebook Twitter Linked-in

Sanayi ve Teknoloji Bakanligina bagli Verimlilik Genel Müdürlügü tarafindan 17 Nisan tarihini içine alan haftanin “Verimlilik Haftasi” olarak kutlandigini hatirlatan Prof. Dr. Aysun Yilmazlar, verimlilik ve yalin saglik uygulamalari hakkinda açiklamalarda bulundu.

Verimliligin sürekli gelisimi hedefleyen bir düsünce oldugunu, verimlilik konusunun bir kültür olarak yayginlastirilmasi gerektigini ifade eden Prof. Dr. Aysun Yilmazlar, “Verimliligi; süreçte kullanilan insan, sermaye, hammadde, isgücü, makine, bina, enerji gibi kaynaklarin etkin kullanimini öneren bir kavram olarak görebiliriz. Hayatin her alaninda kaliteyi artiran, islerin arzu edilen biçimde sürdürülmesini ve belirlenen hedeflere ulasilmasini mümkün kilan verimlilik, kurumlar için hayati önem tasiyor. Çünkü verimlilik; kurumun basarisini ve sürekliligini saglayacak olan çalisma ve üretkenligini belirtir. Verimlilik ve kalite birbirlerine paraleldir. Çünkü süreçteki kalitesizlikler ve sürecin verimliligini dogrudan negatif etkiler. Verimlilik için israfi önlemek de önemli bir noktadir” diye konustu.

Açiklamasinda, verimlilik kavraminin yalin düsünce ve uygulamalarla da baglantili oldugunu dile getiren Özel Medicabil Hastanesi Yalin Saglik Enstitüsü ve Kalite-Akreditasyon Koordinatörü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmani Prof. Dr. Yilmazlar, “Saglik yöneticilerinin ve saglikçilarin yalin saglik egitimlerinden geçmesi gerekiyor. Bu yapilmadiginda, hastanelerde süreçlerdeki verimsizlik hem hasta ve hasta yakinlarini hem de saglikçi ve saglik yöneticilerimizi mutsuz etmeye devam edecektir” dedi.

 

Bursa HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —