Proje Finansmani, Sirket Birlesme ve Satin Almalari (M&A) konularinda global ve lokal çözümler sunan Dinamo Danismanlik ve Innoway Danismanlik, 1 milyondan fazla oto endüstri sektörü profesyoneli ve 35.000 otomotiv sektörü firmasinin yer aldigi, Global Auto Industry ile is ortakligi anlasmasi imzaladi. Global Auto Industry, otomotiv sektörü alaninda dünyanin en büyük online platformlarindan biri olarak biliniyor.
Ortaklik kapsaminda Dinamo Danismanlik ve Innoway Danismanlik, Global Auto Industry ile Sirket Birlesme ve Satin Almalari (M&A) konusunda, Türkiye için münhasir bazda olmak üzere globalde birlikte çalisacaklar.
Anlasmanin Türkiye otomotiv sektörü açisindan çok önemli oldugunun altini çizen Dinamo Danismanlik Kurucu Ortagi, Kamu Özel Ortakligi (PPP) ve Proje Finansmani Uzmani Fatih Kuran ve Innoway Danismanlik Kurucusu Süheyl Baybali, yaptiklari ortak açiklamada, “Öncelikle global anlamda otomotiv sektörünün devi olan bir online platform ile partner olmaktan dolayi çok mutluyuz. Yaptigimiz çalismalarla global ve Türkiye otomotiv sektörüne büyük katma deger saglayacagimizi söyleyebiliriz. Bu ortaklik vasitasiyla gerek yurtdisindan Türkiye’ye yatirimci çekmeyi, gerekse de Türk yatirimcilarin global yatirimlarini dogru sekilde yönlendirmeyi amaçliyoruz. Is birligimiz kapsamina, M&A çatisi altinda is ortakliklari ve satin alma dahilinde teknoloji ile know-how transferleri de giriyor. Ayrica Türkiye açisindan büyük öneme haiz otomotiv sektörünün yurtdisina daha iyi tanitimina katki saglayacagimizi da düsünüyoruz.
Otomotiv sektöründe pandemi krizinden bagimsiz, büyük bir teknolojik degisim ve dönüsüm yasanmaktadir. Bu sürecin en az önümüzdeki on yila damgasini vuracagini rahatlikla ifade edebiliriz. Degisimin büyük ya da küçük tüm oyunculari etkisi altina almasi kaçinilmazdir ve yeni duruma adapte olmak için isletmelerin büyük ölçekli yatirimlar yapma ihtiyaci söz konusu olacaktir. Yatirimlarin bir kismi makine, ekipman, donanim seklinde sabit yatirim ve kalan kisminin da teknoloji transferi ile arastirma gelistirme yatirimlari basta olmak üzere entelektüel sermaye seklinde olmasini beklemekteyiz. Degisim sürecinin gerektirecegi büyük ölçekteki yatirimlari özellikle küçük ve orta boy isletmelerin tek baslarina gerçeklestirmeleri ve yeni ekonomide rekabet güçlerini koruyabilmeleri çogu isletme için mümkün olamayacaktir. Bu nedenle daha büyük hacimlere ulasarak ölçek ekonomisinden faydalanip maliyetleri düsürmek, Ar-Ge maliyetlerinden tasarruf etmek, teknoloji transferi saglamak, satis ile dagitim kanallarini daha verimli yönetebilmek ve yeni pazarlara açilmak amaci ile sirket satin alma ve birlesme islemlerinde önümüzdeki yillarda global düzeyde önemli bir artis gerçeklesmesini beklemekteyiz.” dediler.