Çanakkale'de pazarlara TC No, mezarliklara HES ile girilecek!

Çanakkale

Vaka sayisinda birinci sehir olan Çanakkale’de, Il Hifzisihha Kurulu ilginç bir karara imza atti. Çanakkale'de açik alanda ikiden fazla kisi bir araya gelemeyecek. Vatandaslar mezarliklara HES kodu ile pazarlara ise TC Kimlik No'suna giris yapabilecek.

Çanakkale Valiligi Il Hifzisihha Kurulu, COVID-19'un yayiliminin il genelinde artmasi dolayisiyla önlemleri arttirdi. Tavsiye olarak Cuma Pazar yerinde Sali ve Cuma günleri kurulan pazara vatandaslarin dönüsümlü olarak girislerin saglanmasi kararlastirildi. 
Sali günü kurulan pazara TC Kimlik No'sunun son hanesi 0, 2 ve 4 olanlarin giris yapmalarina, Cuma günü kurulan pazara ise son hanesi 6 ve 8 olanlarin giris yapmalarina karar verilirken, bu hafta Sali günü gidenlerin, sonrki hafta Cuma gidecek sekilde dönüsümün saglanmasi istendi.  
Il Hifzisihha Kurulu kararlarinda, il genelindeki açik alanlarda (AVM’lerde açik alanlar dahil) 2 kisiden daha fazla (çekirdek aile hariç) bir araya gelmemesine, isyerlerinde verilen hizmet disinda ziyaretlerin yapilmamasive ikramlara ara verilmesine karar verildi. Ayrica, cenaze törenlerinde genelge ve kararla belirtilen katilim sayi sinirina uyulmasina dikkat edilmesinin istendigi kurul kararinda, cenaze törenlerinde ve mezarlik ziyaretlerinde sosyal mesafenin mutlaka saglanmasina ve mezarlik görevlileri tarafindan HES kodu sorgulamasi yapilmasi yönünde karar kilindi.

Çanakkale HABERI



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.