Tarih: 21.04.2021 21:21

23 Nisan'da tam kapanma gelecek mi?

Facebook Twitter Linked-in

Kabinede, kalabalik yerler ve AVM’lerin kapatilmasina yönelik yeni kararlarin alinabilecegi kaydediliyor.

EK GENELGE ÇIKABILIR

Hürriyet'te yer alan habere göre, Cuma gününe denk gelen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, resmi tatil oldugu için Türkiye genelinde hafta sonunu da içine alan üç günlük sokaga çikma yasaginin uygulanabilecegi iddiasi konusuluyor. Kulislerde henüz böyle bir durumun olmadigi ancak Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve Içisleri Bakanligi’nin ek bir genelgesiyle bu yönde sürpriz bir kararin da alinabilecegi ifade ediliyor.

Sokaga çikma yasagi karari verilmesi durumunda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami geçtigimiz yil oldugu gibi evlerden kutlanacak. TBMM Baskani Mustafa Sentop baskanliginda devlet erkaninin katilimiyla gerçeklestirilecek Anitkabir’deki törenler de sinirli kisiyle, maske ve mesafe kurallarina uyularak yapilacak. Türkiye genelinde uygulanan kismi kapanmanin devam edip etmeyecegi de hafta basinda yapilacak kabinede tartisilacak. Kabinede iki hafta sürecek daha sert tedbirlerin alinabilecegi belirtiliyor.

Kabinede, kalabalik yerler ve AVM’lerin kapatilmasina yönelik yeni kararlarin alinabilecegi kaydediliyor. Bu nedenle Ramazan Bayrami’nda 4 günlük sokaga çikma yasagi da seçenekler arasinda.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —