Tarih: 23.04.2021 13:53

Osmangazi’den çocuklara çifte bayram

Facebook Twitter Linked-in

Osmangazi Belediyesi’nin salgin nedeniyle evde kalan ve uzaktan egitime tabi olan çocuklarin bayram coskusundan ve etkinliklerinden mahrum kalmamasi için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’na özel olarak düzenledigi resim yarismasi sona erdi. Ilk ve ortaokul ögrencilerine yönelik düzenlenen yarismaya katilan ögrenciler, hayallerinden 23 Nisan’i ve bu özel günün kendileri için ne anlam ifade ettigini resmetti. Osmangazi Belediyesi, yarismaya katilan tüm ögrencilerin resimlerini ilçedeki billboardlarda yayinlayarak, çocuklara çifte bayram yasatti.

DÜNYA BARISI IFADESI

Yapmis oldugu resmi billboardda görünce çok mutlu oldugunu belirten 13 yasindaki Seren Bahtiyar, yaptigi resimde güvercin ve zeytin dali gibi ögeleri kullanarak dünya barisina vurgu yaptigini ifade etti. 8 yasindaki Mustafa Alp Filiz ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin sadece Türkiye çocuklarinin degil, tüm dünya çocuklarinin bayrami oldugunu dile getirerek, yaptigi resimde de bunu anlattigini söyledi.

Bilboardda resmi yayinlanan bir baska yarismaci 9 yasindaki Emir Kocakavuk ise eserinde Koronavirüs salginin son buldugu ve tüm dünya çocuklarinin saglikli bir ve mutlu bir sekilde 23 Nisan’i kutladigini resmettigini dile getirdi. Bilboardda resmini görünce büyük bir gurur yasadigini belirten Ali Tolga Demir de yaptigi resimde egemenligin kolay kazanilmadigi ve Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni tüm dünya çocuklarina armagan ettigini anlattigini söyledi. Beyza Nur Güngör ise resminin billboardlarda yayinlanmasinin kendisine büyük mutluluk verdigini belirterek Osmangazi Belediyesi’ne tesekkür etti.

 Osmangazi Belediyesi, yarismaya katilan ögrencilerin resimleri için Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde bir de sergi düzenlenecek.

Bursa HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —