Tarih: 29.11.2020 19:11

“Özgürce namaz kilacagimiz baris diyari olacaktir”

Facebook Twitter Linked-in

Basaksehir Belediyesi, Israil’in Filistin’de yillardir bitmeyen zulmüne ve isgaline dikkat çekmek, mazlumlarin sesi olabilmek için, Filistin Halkiyla Uluslararasi Dayanisma Günü kapsaminda hafizalara yer eden fotograflardan olusan bir sergi açti. Basaksehir Millet Bahçesi’nde açilan sergiye Filistin Ankara Büyükelçisi Faid Mustafa, AK Parti Istanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Hasan Turan, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, AK Parti Basaksehir Ilçe Baskani Sabahattin Kayas,  Filistinliler Toplulugu Dernegi Hazem Anteroglu’nun yani sira birçok Filistinli ve Basaksehirliler katildi.

“Tek yol bagimsiz Filistin”

Serginin açilisinda konusan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Bu anlamli günde, elimizden geldigince katki saglamak istedik.  Ben Kudüs’ü gezdim. Her kösesinde, her karesinde ecdadimizin eserlerini fazlasiyla hissettim. Sizlere de mutlaka Kudüs’ü ziyaret etmek için davette bulunuyorum. Yillardir süren Israil zulmünün bir an önce son bulmasini, yüzyillar boyu gerçek bir sehri olan Kudüs ve Filistin’in özgürlüge kavusmasini diliyoruz. Ortadogu’da kalici bir baris için tek yol, 1967 sinirlari temelinde baskenti Dogu Kudüs olan bagimsiz bir Filistin devletinin kurulmasidir.” seklinde konustu.

“Özgürce namaz kilacagimiz baris diyari olacaktir”

Kudüs’ün tarihi boyunca yalnizca Müslümanlarin yönetiminde baris ve huzur bulduguna dikkat çeken Baskan Kartoglu, “Ecdadimiz Osmanli’nin yönetiminde tam 400 yil boyunca yüzü gülmüstür. Son yüzyildir ise kan ve gözyasi Kudüs’te durmuyor. Ilk kiblemiz Mescid-i Aksa’da hep birlikte özgürce namaz kilacagimiz, baris yurdu, selam diyari olacaktir Allah’in izniyle. Cumhurbaskanimizin dedigi gibi Kudüs bizim kirmizi çizgimizdir, onurumuzdur. Filistin bu davada yalniz degildir. Yükümüz çok, sorumlulugumuz agir. Müslümanlar olarak Filistinli kardeslerimizi ve kutsal mirasimizi hep beraber koruyacagiz. Bugüne kadar hep Filistinli kardeslerimizin yaninda olduk. Bundan sonra da olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Selahattin beklemeden, Selahattin olacagiz”

Filistin’in isgalinin tarihini anlatirken duygulanan AK Parti Istanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Hasan Turan da, “Bu dayanisma çabalarimiz bir gün zafere ulasacak. Filistin egemen, bagimsiz baskenti Kudüs olan bir devlet olarak insallah yerini alacaktir. Rabbim nasip ederse biz bunun hem yardimcilari hem de sahitleri olacagiz. Kudüs bize uzak degildir, kalbimizin en mümtaz kösesidir. Mücadelemizi sürdürecegiz. Selahattin beklemeden, Selahattin olarak Kudüs’ü özgürlügüne kavusturacagiz” dedi.

Mücadele Kudüs özgür olana kadar devam edecek

Filistin Ankara Büyükelçisi Faid Mustafa ise, “Türkiye her zaman Filistin’in yanindadir. Onun için ayri bir bakisimiz vardir Türkiye halkina ve etkinliklerine. Bu iskenceler, Filistin’den Osmanli askeri çikar çikmaz basladi. Bu güzel ve özel günde sürekli desteklerinizden dolayi çok tesekkür ederiz. Biz de, size söz veriyoruz; Kudüs özgürlügüne ve Filistin’in özgürlük gününe kadar mücadelemiz devam edecektir.” seklinde konustu.

Sultan Abdulhamit’ten Cumhurbaskani Erdogan’a…

Filistinliler Toplulugu Dernegi Hazem Anteroglu da, 29 Kasim’in Filistinliler için çok degerli bir gün oldugunu dile getirerek, “Biz gurbette yasayan Filistinliler olarak bugünü kutluyoruz. Türkler Filistin’e Sultan Abdulhamit’ten bu yana hep sahip çikmistir. Bunun son örnegi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ‘One minute’ çikisidir. Bize sahip çikan en büyük liderlerden bir tanesidir” dedi.

Program, protokol konusmalarinin ardindan kurdele kesimi ve serginin gezilmesiyle son buldu. Basaksehir Millet Bahçesi’nde açilan sergi 3 Aralik’a kadar devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —