Tarih: 26.04.2021 11:14

Asi karsitlarina uzman tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

 Koronavirüs süreci asinin önemli oldugunu bir kez daha gösterdi. Asi karsitligi; toplum bagisikliginin aksamasinda ve buna bagli asiyla korunabilen hastalik ve salginlarin olusmasindaki en büyük tehditlerden biridir. Bundan dolayi asi karsitligi ve asi reddi sorunu; kötü sonuçlarla karsilasmadan önce, ciddiyet ile ele alinmasi gereken bir konudur” diyen Istanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastaliklari Uzmani Dr. Serkan Atici, 24-30 Nisan Dünya Asi Haftasi’nda asi karsitligi konusunda bilgiler verdi.

Asi karsitliginin ilk olarak, Ingiltere’de gündeme geldigini kaydeden Dr. Serkan Atici, "Bu dönemde bir din bilgini olan E. Massey, has­taliklarin tanri tarafindan insan­lara bir ceza olarak gönderildigini; bu nedenle de hastaliklari önlemeye çalismanin, tanriya karsi gelmek oldugunu ileri sürmüs ve asilama giri­simlerini seytana uymak olarak nitelendirerek kendisine genis bir taraftar kitlesi de bulmustur" dedi.

CIDDIYETLE ELE ALINMALI

Koronavirüs sürecinin asinin önemli oldugunu bir kez daha gösterdigini kaydeden Atici, "Asi karsitligi; toplum bagisikligini aksatarak, asiyla korunabilen hastaliklar hatta salginlarin olusmasindaki en büyük tehditlerden biridir. Bundan dolayi giderek artan asi karsitligi ve asi reddi sorunu; toplumsal olarak kötü sonuçlarla karsilasmadan önce, ciddiyet ile ele alinmasi gereken ve somut adimlarla çözümlenmesi gereken bir konudur.  Asi konusunda; hiç yan etki olmamasi, hiç riskin bulunmamasi gibi bir durum söz konusu degildir. Asilama hizmetleri kamusal bir sorumluluktur" açiklamasinda bulundu.
 

Bursa HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —