Tarih: 26.04.2021 20:14

29 Nisan'da tam kapanma basliyor

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaskani Erdogan, COVID-19 salginina yönelik bayram sonrasina kadar sürecek yeni tedbirleri açikladi. Türkiye genelinde 29 Nisan 2021 Persembe aksami saat 19:00'dan baslayip, 17 Mayis 2021 Pazartesi saat 05:00'e kadar tam kapanma gerçeklesecek.

Vaka sayilarini 5 binin altina indirilmesi gerektigini ifade eden Erdogan, Türkiye olarak hep birlikte biraz daha fedakarlik yapmamiz önem arz ettigini söyledi. "Avrupa'nin açilma sürecine girdigi bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayilarini süratle 5 binin altina indirmemiz gerekiyor" diyen Erdogan, "Aksi takdirde, turizmden ticarete ve egitime kadar her alanda agir bir faturayla karsi karsiya gelmemiz kaçinilmaz olacaktir" dedi. 

Ramazan Bayrami sonrasina kadar sürecek yeni tedbirlere göre Türkiye genelinde 29 Nisan 2021 Persembe aksami saat 19:00'dan baslayip, 17 Mayis 2021 Pazartesi saat 05:00'a kadar tam kapanma gerçeklesecek.

Erdogan'in açiklamalarindan öne çikanlar söyle:

- Içisleri Bakanligi genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluslar hariç, tüm is yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Yeme içme sektörü paket servis verecek.

- Zincir marketler Pazar günü kapali olacak. Diger günler belli saatlerde açik olacak.

- Sehirler arasi seyahatlerin tamami izne tabi olacak ve sehirler arasi toplu tasima araçlari yüzde 50 kapasiteyle çalisabilecek. 

- Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokaga çikma ve sehirlerarasi seyahat kisitlamalari için istisna teskil etmeyecektir. 

- Anaokulu, kres, 8'inci ve 12'nci siniflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze egitime ara verilecek, tüm sinavlar ertelenecektir.

Ankara HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —