Izmir'de Imam Hatipliler ve Mezunlar Dernegi'nin (IMHAD) Saraybosna'da Osmanli döneminden kalan asevinden esinlenerek 5 yil önce kurdugu asevinde günlük 700 kisi için sicak yemek ve 2 bin ekmek üretiliyor.
Izmir'de Imam Hatipliler ve Mezunlar Dernegi'nin (IMHAD) Saraybosna'da Osmanli döneminden kalan asevinden esinlenerek 5 yil önce kurdugu asevinde günlük 700 kisi için sicak yemek ve 2 bin ekmek üretiliyor.
Dernek tarafindan ögrencilerin ve ihtiyaç sahiplerinin yemek ihtiyacinin karsilanmasi için 2016 yilinda hayirseverlerin destegiyle kurulan asevi, ramazanda en yogun günlerini geçiriyor.
Gönüllülerin de bulundugu 20 kisinin çalistigi imalathanede her gün 700 ihtiyaç sahibi için sicak yemek pisiriliyor. Ayrica asevi bünyesinde kurulan unlu mamul atölyesinde pisirilen ekmek ve tatlilar da ihtiyaç sahibi ailelerin iftar sofralarina ulastiriliyor.
IMHAD Baskani Burhanettin Kansizoglu, AA muhabirine, asevi kurma hayalinin ögrencilik yillarindan geldigini, imkanlari oldugunda gençlere çok güzel yemekler yapmak, güzel ortamlarda bu yemekleri sunmak için sürekli dua ettiklerini aktardi.
"Rabb'im duamizi kabul etmis. Bu binayi buna uygun sekilde tasarladik." diyen Kansizoglu, bu yola çikmalarinda en önemli vesilelerden birinin Saraybosna'ya yaptigi ziyaret oldugunu anlatti.
Mostar kentinde gittigi Stari Grad Asevi'nin 500 yillik bir tarihi oldugunu duydugunu, her gün 2 bin 500 kisiye yemek çikarildigini ögrendigini ifade eden Kansizoglu, "Bu çalismaya baslarken bizi tetikleyen sebeplerden biri Mostar'da ecdadimizin yaptigi ve halen ihtiyaç sahiplerine hizmet veren imalathanedir. Tarihini arastirdigimda ecdadimizin orada vakfiyesiyle beraber tüm gelirinin ihtiyaç sahiplerine harcanmasi için kurdugu asevinin 500 yildir hala ayakta oldugunu ve hizmete devam ettigini gördüm." dedi.
Kendilerinden sonraki nesil bu çalismalari sürdürsün diye bu örnekle yola çiktiklarini dile getiren Kansizoglu, "Kalici bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Bugünkü temellerimiz ecdadimizin çalismalarina dayaniyor." diye konustu.
Kansizoglu, asevine gelir için kurulan unlu mamuller imalathanesinden satis da yapildigini, buradan her gün ihtiyaç sahiplerine 2 bin ekmek ve tatli dagittiklarini aktardi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle özellikle ihtiyaç sahibi yaslilar için yardimlari evlere ulastirmaya basladiklarini belirten Kansizoglu, sunlari kaydetti:
"Meydanlarda yemek dagitarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulasamadigimizi anladik. Geçen yil 350 ihtiyaç sahibinin evine 3 çesit yemegini götürdük. Bu yil daha titiz bir çalisma yaptik. 6 ilçede muhtarlar ve cami görevlileriyle görüstük. Her gün 700 aileye ulasiyoruz. Gönül istiyor ki 700 degil 7 bin olsun. Insallah önümüzdeki yillarda bu sayi 2 - 3 bin olur, bunun hayalini kuruyoruz."
Izmir HABERI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.