Tarih: 02.05.2021 12:05

Anneler en çok teknolojik ürün istiyor

Facebook Twitter Linked-in

MediaMarkt, bu Anneler Günü’nde hediye alacaklar için rehber niteliginde bir arastirmaya imza atti. MediaMarkt’in’in Yöntem Research ile gerçeklestirdigi ‘Anneler ne ister’ arastirmasinin sonuçlarina göre Anneler Günü’nde 3 anneden ikisi teknolojik ürün istiyor. Anneler günlük ihtiyaçlarina yönelik hediyeler talep ederken çiçek, parfüm ve taki ise beklenen hediyeler arasinda son siralarda yer aldi.   Anneler Günü’nün tüm annelerin günü oldugundan yola çikan MediaMarkt, bu yil annesine hediye alacaklar için rehber niteliginde bir arastirmaya imza atti. MediaMarkt’in Yöntem Research ile birlikte gerçeklestirdigi 18-50 yas arasi kadin ve erkeklerle online gerçeklestirilen görüsmeler sonucunda elde edilen ‘Anneler Ne Ister’ arastirmasinda, çarpici sonuçlari çikti. Verilere göre hediye denince ilk akla gelen çiçek, parfüm ve taki annelerin hediye tercihlerinde son siralarda yer aldi. Annelerin en çok istedigi hediyeler arasinda küçük ev aletleri ile teknolojik ürünler ise ilk siralara yükseldi.

  Ev islerini kolaylastirsin Arastirmaya katilan her 10 kisiden 8’i (78) anneye alinacak bir hediyenin “günlük hayati kolaylastirmasi” gerektigi düsüncesinde. Öte yandan pandemiden bunalan her 3 anneden 2’si de (66) ev islerinde hayatlarini kolaylastiracak hediyeler bekliyor. Yine her 3 anneden 2’si ise bunun elektronik bir alet (62) ya da küçük ev aleti (60) olmasini istiyor.  Annelerin bekledigi hediyelerin ilk siralarinda teknolojik ürünler dikkat çekiyor. Buna göre akilli telefon, dizüstü bilgisayar, TV basta olmak üzere akilli saatler, kamera, fotograf makinesi ve drone da hediye edildiginde mutlu edecek ürünler arasinda.  3 yilda en fazla blender ve Türk kahvesi makinesi aldik Annelere son 3 yilda en fazla alinan hediye yüzde 31 ile küçük ev aletleri. MediaMarkt’in gerçeklestirdigi arastirmaya göre son 3 yildir hediye alisverislerinde en çok tercih edilen ürünler blender ve Türk kahvesi makinesi. Bunlarin yaninda ayni kategoride degerlendirilen saç sekillendiriciler ve tost makineleri de son 3 yilda annelere en çok alinan hediyeler arasinda yer aliyor. Son 3 yilda elektronik ürün alanlarin büyük çogunlugu ise annesine akilli telefon hediye etti. Akilli telefonu akilli saat ve bileklik ile TV, tablet ve dizüstü bilgisayar takip etti. 

Peki anneler hangi hediyeyi istiyor? Özellikle pandemi döneminde evde geçirilen zamanin artmasiyla anneler de evde hayatlarini kolaylastiracak ürünlerin hediye edilmesini bekliyor. Arastirmaya katilan annelerin yüzde 30’u küçük ev aletlerinden mutlu olacagini belirtirken bunlarin yüzde 11’i temizlik robotu, dik veya toz torbasiz süpürge istiyor. Arastirmadan çikan ilginç sonuçlardan biri de salginla birlikte artan saglik ürünleri talebinin hediye seçimlerine de yansimasi oldu. Buna göre daha önce hediye tercihleri arasinda yer almayan elektronik tansiyon aleti ve ates ölçer bu yil az da olsa talep gördü.   Pandemide artan ihtiyaçlardan biri de kisisel bakim ürünleri oldu. Kuaför yerine kisisel bakimini evde yapmayi tercih eden annelerin, epilasyon cihazlarina talebi 2 kat artti.  Anneler teknoloji diyor MediaMarkt’in ‘Anneler Ne Ister’ arastirmasinda ‘Anneler Günü’nde size ne hediye edilmesini istersiniz’ sorusuna cevap veren 3 anneden ikisi akilli telefon, tablet, TV, bluetooth kulaklik, dizüstü bilgisayar gibi elektronik ürünler isterken küçük ev aletleri kategorisinde ise temizlik robotu, süpürge, kahve-çay makinesi, buharli ütü gibi ürünler bekliyor.  Annelerin yüzde 29’u elektronik ürün, yüzde 25’i ise küçük ev aletlerini ‘en çok hediye edilmesini istedigim seçenek’ olarak isaretlerken parfüm, krem gibi bakim ürünlerinin yer aldigi kategoriyi isaretleyenlerin orani ise yüzde 11 oldu. Pandemi gibi dönemsel ihtiyaçlara yönelik hediye taleplerinin de öne çiktigi arastirma sonuçlarina göre elektrikli ürün kategorileri arasinda ilk sirada yüzde 47 ile saç sekillendirme ve kisisel bakim ürünleri yer aliyor. Bu ürünleri akilli saatlerin de dahil oldugu saglik ürünleri takip ediyor.  

Her 4 kisiden 3’ü diger annelere de hediye aliyor Arastirma; Anneler Günü’nün tüm annelere ait oldugu söylemini bütün iletisim diline tasiyan MediaMarkt’i da destekler nitelikte. Öyle ki; arastirmaya katilanlarin yüzde 29’u anneanne ve babaannesine, yüzde 28’i kayinvalidesine, yüzde 23’ü kardes ve ablasina, yüzde 18’i ise hala, teyze ve yengesine de hediye aliyor. Arastirmaya katilan her 4 kisiden biri ise sadece annesine hediye alirken anne olan eslerine hediye alanlarin orani ise yüzde 5’te kaldi.   Anneye robot akrabaya çiçek Bu özel günde anne olan yakinlara alinan hediyeleri de ortaya koydu. Buna göre ilk sirada yüzde 66 ile çiçek çikti. Çiçegi yüzde 34 ile taki ve aksesuar takip etti. Küçük ev aletleri hediye eden yüzde 30’luk kesimin yüzde 38’ini erkekler olustururken, elektronik ürün hediye eden yüzde 15’lik kismin yüzde 21’ini de erkekler olusturdu. Yüzde 1’lik kesim ise Anneler Günü’nde yakinlarina online veya yüz yüze egitim/kurslar hediye etmeyi tercih ediyor.  Akrabaya alinan küçük ev aletleri arasinda ilk sirayi yüzde 13 ile Türk kahve makineleri alirken, bunu yüzde 9 ile blender ve yüzde 8 ile çay makinesi / semaver takip ediyor. Elektronik alet kategorisinde en çok satin alinan hediye ise digerlerine nazaran daha yüksek fiyatli olmasina ragmen yüzde 9 ile akilli telefon oldu.   

Arastirma örneklem yapisi Arastirma için Türkiye kentsel bölgelerde ikamet eden 18-50 yas, ABC 1 sosyo-ekonomik statü (SES) gruplarini temsil etme özelliklerine sahip, mobil ve/veya pc, tablet üzerinden online olan 500 kadin ve erkekle görüsüldü. Erkek ve kadin sayisinin esit olarak dagitildigi arastirmada katilimcilarin yüzde 30’u 18-24, yüzde 29’u 25-34 ve yüzde 41’i 35-50 yas araliginda. Katilimcilarin yüzde 80’ini anneler olusturdu. Bunlarin yüzde 6’si 18-24, yüzde 51’i 25-34 ve yüzde 43’ü 35-50 yas araliginda yer aldi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —