Tarih: 04.05.2021 13:44

SAGLIK ÇALISANLARI HARIÇ “KAVIMLER GÖÇÜ”

Facebook Twitter Linked-in

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), pandeminin basindan bu yana salginin kontrolünün sadece saglik alaninda atilan adimlarla olmayacagini, sosyal ve ekonomik destek alamayan toplumlarin salgini yönetemeyecegini anlatti. Bu süreçte saglik çalisanlari, pandemi döneminde en çok “sizi alkisliyoruz” ve çikan her izin genelgesinde ise “saglik çalisanlari hariç” ibaresi ile karsi karsiyaydi.

AHEF 2. Baskani Dr. Haci Yusuf Eryazgan, toplumun tam kapanmayi kavimler göçü olarak özelikle de turizm beldesi olan yerlere gitmek olarak algilamasinin son derece üzüntü ve dehset verici oldugunu dile getirdi. “Insanlarin akinlarla sayfiye yerlerine, memleketlerine gitmesi ölen, hasta olan, izne çikamayan, çocugunu göremeyen, her seferinde siz hariç denilerek insani haklari engellenen saglik çalisanlari açisindan bakildiginda “biz bunun için mi ölüyoruz” cümlesi ile karsilandigini herkesin bilmesini isteriz. Biz neden 3 hafta kapandik? Amacimiz tatil yörelerinde, memleketimizde ailemizle-dostumuzla eglenmek ve iyi zaman geçirmek miydi? Bunun salginin bitmesi bitirilmesi noktasinda hiç bir faydasi olmayacagini herkes bilmeli.”

Herkesten beklentimiz, ölen meslektaslarimiza saygi duyuyorsaniz lütfen buna son verin diyen Dr. Eryazgan, “Toplumun bir parçasi saglik çalisanlari olarak sosyal ve mali yönden desteklenmediginizi çok iyi biliyoruz ama bunun suçlusu biz degiliz, cezasini da ölerek çekmek istemiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz son 3 günde yasanan tam açilma, tam kaynasma, kavimler göçünde olan herkese 10 gün sonra PCR yapilip pozitif vakalar yurtlarda karantina altina alinmali. En çok gidilen 10 ilde siki denetimler yapilmali yoksa bu korku filminin sonu gelmeyecek” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —