Avrupa’da seyahat izni veren ülkeler

Avrupa’da seyahat izni veren ülkeler

Coronavirüs salgini nedeniyle çok sayida Avrupa ülkesi seyahat kisitlamalari uyguluyor. Avrupa ülkeleri, vaka sayilarindaki düsüs ve asi olanlarin sayisinin artmasiyla yeni normallesme planlarini açikladi.

Seyahat kisitlamalarinin kapsami ülkeden ülkeye farklilik gösteriyor. ABD merkezli Forbes dergisi, seyahat kisitlamalarinda son durumu ülke ülke derledi.

DANIMARKA

Danimarka, 26 Haziran'a kadar AB dijital sertifikasiyla tüm turistlere sinirlarini açmayi planliyor. Ülke, 1 Mayis itibariyla AB/Schengen ülkelerine seyahat izni vermisti.

FRANSA

15 Mayis itibariyla 20 milyon kisiyi asilama hedefine ulasan Fransa'nin 9 Haziran ve sonrasinda bazi uluslararasi seyahatlere izin vermesi bekleniyor. Ülke, "TousAntiCovid" adli uygulama ile yolcularin asi/test durumunu takip edecek. Öte yandan kisitlamalara tabi olacak ya da seyahat izni verilecek ülkeler belirlenecek.

MALTA

Malta, 1 Haziran itibariyla tamamen asilanmis kisilerin ülkeye girisine izin vermeyi planliyor. Misafir döngüsünün artirilmasi adina, ülkede 2 geceden fazla kalan misafirlerin ekstra ücret ödemesi gerekecegi belirtiliyor.

INGILTERE

Ingiltere'de 17 Mayis itibariyla, yesil kategorideki ülkelerden gelis-gidislere karantinasiz serbest dolasim imkani sunuluyor. Ancak yine de söz konusu ülkelerden gelecek yolcularin seyahat önce PCR testi yaptirmasi gerekiyor.

Ingiltere'nin su an için yesil listesinde bulunan yerler: Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Brunei, Izlanda, Faroe Adalari, Cebelitarik, Falkland Adalari, Israil, Güney Georgia ve Güney Sandwich Adalari, Saint Helena ve Portekiz.

PORTEKIZ

Euronews'in haberine göre Portekiz, 17 Mayis itibariyla sinirlarinin tüm AB/Schengen bölgesi vatandaslarinin yani sira Birlesik Krallik'a zorunlu olmayan seyahatlere de açik oldugunu duyurdu. Ülkeye gelecek 2 yasin üzerindeki herkesin negatif test sonucunun bulunmasi gerekiyor.

ITALYA

Italya Basbakani Draghi, 16 Mayis itibariyla uluslararasi seyahatlere açilisin ilk adimi olarak, AB ülkeleri ile Ingiltere ve Israil'den yolcularin karantinasiz olarak ülkeye girisine izin verildigini duyurdu.

HOLLANDA

Euronews'in haberine göre Hollanda, 15 Mayis itibariyla, Portekiz, Malta, Irlanda, Tayland, Ruanda, Aruba, Curacao ve Sint Maarten ile bazi Yunan adalarina zorunlu olmayan seyahatler için izin verdi. Ancak Saglik Bakani Hugo de Jonge, sinir kararlarinin degiskenlik gösterebilecegi uyarisinda bulundu.

YUNANISTAN

Yunanistan, 14 Mayis itibariyla AB ülkeleri ile ABD, Ingiltere ve Israil'e seyahat izni verdi. Bu ülkelerden gelen kisilerin tamamen asilanmis olmalari ya da negatif test sonucu getirmeleri gerekiyor.

ALMANYA

Robert Koch Enstitüsü, 13 Mayis itibariyla, tamamen asilanmis ve ülkeye gelmeden 72 saat önce negatif test sonucunu almis kisilerin karantinaya girmesine gerek olmadigini bildirdi. Ancak "yüksek riskli" olarak siniflandirilan ülkelerden gelenler için bu durum geçerli degil.

HIRVATISTAN

Hirvatistan, 1 Nisan'dan bu yana, tamamen asilanmis ya da corona virüsü atlatmis kisilerin karantinada kalmaksizin ülkeye girisine izin veriyor.

IZLANDA

18 Mart'ta açikladigi kararla Izlanda, AB ülkelerinden gelen, tamamen asilanmis kisilere seyahat izni veren ilk ülkelerden biri. Ancak ülke, Rusya veya Çin asilarini yaptiran kisileri bu sinifta kabul etmiyor.

POLONYA

Polonya, 18 Subat'tan bu yana, AB ülkeleri ile Izlanda, Liechtenstein, Norveç, Isviçre, Gürcistan, Japonya, Yeni Zelanda, Tayland, Güney Kore, Tunus ve Avustralya'dan gelen, tamamen asilanmis kisilere karantina uygulamiyor.

ESTONYA

Estonya hükümeti, 2 Subat'ta, asilanmis yolcular ile corona virüsü geçirmis kisilerin karantinadan muaf tutulacagini bildirdi.

ROMANYA

Romanya'nin Acil Durumlar Ulusal Komitesi (CNSU) ocak ayi sonunda, asilanmis yolcularin karantinaya alinmasina gerek olmayacagini duyurmustu. Ülkedeki karantinanin Haziran ayinda tamamen kaldirilmasi umuluyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.