Kudüs'e Destek, Israil'e Lanet
Büyükçekmece Cumhuriyet meydaninda gerçeklesen, Kudüs’e destek Israil’e lanet mitinginde Ortak Irade Platformu adina Basin bültenini Ilhan Beyazal Okurken, 80 Dernek adina ortak açiklamayi BÜYGIAD Baskani Muhammed Mustafa Karayün yapti.
Büyükçekmece Cumhuriyet meydaninda gerçeklesen, Kudüs’e destek Israil’e lanet mitinginde Ortak Irade Platformu adina Basin bültenini Ilhan Beyazal Okurken, 80 Dernek adina ortak açiklamayi BÜYGIAD Baskani Muhammed Mustafa Karayün yapti.
Uluslararasi Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birligi Genel Baskani Anas Ibrahim ve Isgal hapishanelerinde 12 yil hapis yatmis Ufuk Dernegi Yöneticisi Hisam Abdülkadir Hicaz’in da katilim gösterdigi eylemde birlik beraberlik örnegi sergilendi.
Istanbul genelinden 80 Sivil Toplum Kurulusunun katildigi “Ortak Irade Platformu” adina konusma yapan Büyükçekmece Genç Girisimci Isadamlari Dernegi Baskani ve Tüm Yönetici ve Is Insanlari Dernegi Genel Baskan Vekili Muhammed Mustafa Karayün; “Kiymetli Katilimcilar, Degerli Sivil Toplum Kurulusu Baskanlarimiz, Basin mensuplarimiz, Hepinizi selamlarin en güzeli olan Allah’in selamiyla selamliyorum” diyerek sözlerine baslayan Karayün, “Bugün burada 80 Sivil Toplum Kurulusumuz ile dünyaya verdigimiz mesaj, Islam alemine gösterdigimiz örnek tutum ve hepinizin sergiledigi Müslümanca durus, ne kadar alkislansa, takdir edilse azdir.
KAN VE GÖZYASININ BASKENTI KUDÜS
Siyonist Israil’in disleri arasinda can çekisiyor Ilk Kiblemiz. Müslüman kardeslerimiz, için gözyaslarini zalimin zulmünden degil, Müslümanlarin sessizliginden, döküyor. Resul Miraca yükselirken, ona omuz veren Aksa, Selahaddin’im neredesin diye feryat eden Kudüs. Ecdadimizin huzur ve refah götürdügü simdilerde kan ve gözyasinin baskenti olmus, mahzun mabet, Bizi bekler.
ISLAM ÂLEMINE BIR MESAJ GÖNDERIYORUZ
Iki dünya servetimiz, Gül kokulu Muhammed Mustafa SAV ne diyordu “Bir kötülük gördügünüz zaman onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmezse dilinizle düzeltin, ona da gücünüz yetmezse kalben bugz ediniz.” Bizlerin elinden gelen bu gün buydu ve Çok sükür Peygamber efendimizin tavsiyesine uyan sizlerle Zulme ugrayan kardeslerimize buradan bir mesaj gönderdik. Islam âlemine bir mesaj gönderdik "Ebabil" beklemek yerine irade ortaya koyduk, meydanlari doldurduk ve bir dua halkasi olusturduk.
KAHROLSUN SIYONIZM, KAHROLSUN ISRAIL
Dini Mübin için, Dünyanin dört bir yaninda zulüm gören Kardeslerimiz için, Mahser günü Rabbimin huzuruna çiktigimizda basimizi öne egmemek için, bu gün buradayiz ve haykiriyoruz KAHROLSUN SIYONIZM, KAHROLSUN ISRAIL. Bu duygu ve düsüncelerle Birlik ve Beraberlik örnegi sergileyen 80 Sivil Toplum Kurulusumuza ve Siz degerli Bölge halkimiza Tesekkür ediyor hepinizi Sevgi, Saygi, Muhabbetle Selamliyorum” dedi.
BASIN BILDIRISI OKUNDU
Arzin Kapisina Selam Olsun diyerek basin açiklamasini yapan Ilhan Beyazal; “1948’den bu yana ISGAL edilmis topraklarda Mazlum Filistin Halkinin Kanlari Üzerinde Bir TERÖR DEVLETI insa etmeye çalisan; Lanetli, Isgalci, Siyonist, Israil Terör Örgütü katliamlarina devam etmektedir. 21. yy da yasanan Israil barbarligi Ortaçag Avrupa’sinda yasanan barbarligi dahi geçmis durumdadir. Bugün bütün Dünya’nin gözü önünde cereyan eden bu barbarliga DUR diyemeyen, Müslüman ülkelerin sessizligi bu katliamin acisindan daha fazla aci vermektedir.
KUDÜS, MÜSLÜMANLARIN ISTIKLAL VE ISTIKBAL MÜCADELESIDIR
Tepkilerimizin söylemlerden öteye gitmedigi, sosyal medya platformlarinda kinama mesajlarinin atilmasindan öteye gidemeyen, zevk düskünü, konformizmin esiri olmus Müslüman dünya, yasanan bu vahsete sessiz kalarak, üç maymunu oynamaktadir. Arzin Kapisi, “Kudüs, Biz Müslümanlarin Istiklal ve Istikbal Mücadelesidir.” Analarin, semaya el açmis oldugu, avuçlarindan dua yerine kan döküldügü topraklarin adidir Filistin.
MESCID-I AKSAYA SAHIP ÇIKMAK BIZIM GÖREVIMIZ
Filistin’de dökülen O kan önce vicdanimiza sonra ellerimize bulasmaktadir. Mescid-i Aksa bir yetim mahzunlugunda ezelden ebede kaynayan bir nehir gibi vicdanlarimiza akmak suretiyle bizleri yakip kavururken en azindan çigligimiz zalim, katil ve terör devleti Israil’i yok etmelidir. Duygusuzlugun iliklerimize kadar sindigi böyle bir çagda Filistin de yasanan vahsete ses çikarmayan, Filistin halkinin onurlu direnisini terörizm olarak degerlendirenler, Mescid-i Aksa’yi zulmün pençesine birakmis katil Israil’in isbirlikçilerinden baskalari degildir. Kudüs’e, Mescid-i Aksaya sahip çikmak bizim için sadece imani bir mesele degil, bu topraklar için can vermis on binlerce sehitlerimiz için de vicdani bir sorumluluktur.
BIR ASIRLIK ÖLÜ TOPRAGINI ÜZERIMIZDEN ATALIM
Filistin’de ve Müslüman cografyalarda yasanan bu vahsete artik bir dur demenin vakti gelmedi mi? Bir asirlik ölü topragini üzerimizden atmanin vakti gelmedi mi? Artik basimizi kaldirip ötelerin ötesine, sirlarin sirrina sahip Mescid-i Aksaya bakip Beytül Makdis ten baslayan bu varlik alemine sahip çikmanin vakti gelmedi mi? Iradesi ve izani felce ugramis Müslüman cografyalarin Müslümanca bir durusu sergileme vakti gelmedi mi?
YÜRÜ KARDESIM KUDÜS GÜCÜ GELSIN AYAKLARINA
Ne diyordu Kudüs Sairi; "Yürü Kardesim Kudüs Gücü Gelsin Ayaklarina". Gönülleri ufukta, Kudüs'ü kalplerinde yücelten bir gençlik ile yürüyecegiz nurdan dogan topraklara. Ahlakini ve erdemini yüklenmis, hareket askini vecd eylemis bir gençlik ile özgürlügüne kavusmayi bekleyen Mescid-i Aksa' için çagrimiz sudur;
1-Katil Siyonist Israil isgaline son vermelidir!
2-Müslüman devletler ortak bir söylem gelistirerek Mescid-i Aksaya sahip çikmalidir.!!
3-Israil’in uluslararasi hukuku çignemesi nedeni ile uluslararasi mahkemeler tarafindan yargilanmali ve Filistin halkina tazminat ödemelidir. Bu konuda Müslüman Uluslararasi hukukçularimizi göreve davet ediyoruz!
4-Filistin hassasiyeti olan, uluslararasi öneme sahip sanatçilar, spor insanlari, bilim insanlari gibi taninmis kisiler ile Kudüs ziyaretleri organize edilmeli, dünya kamuoyuna mesajlar yerinde verilmelidir.
5-AB, BM vs. gibi yapilarda Israil aleyhine lobi faaliyetlerine hiz verilmelidir.
6-Türkiye öncülügünde Islam dünyasi ile bir araya gelerek Filistin’e baris gücü gönderilerek koruyucu tedbirler alinmalidir!
7-Ülkemizin tüm siyasi partileri STK, Kanaat önderleri ve Aydinlari ve önemlisi gençligi bir araya gelmeli ve yasanan bu zulme DUR demelidir.
Kamuoyuna saygiyla duyurulur.
KATILIM GÖSTEREN DERNEKLER
- Büyükçekmece Genç Girisimci Isadamlari Dernegi M. Mustafa KARAYÜN
- Egitime Destek Platformu
- Ilim Yayma Cemiyeti
- Istanbul Tokat Dernekler Federasyonu Bask. Rasim Yagar
- Türkiye Gençlik Vakfi Büyükçekmece - Sezgin GÜRBÜZ
- ADEMDER - Prof. Dr. Ahmet SIMSIRGIL
- IHH Büyükçekmece - Mehmet GÜLTEKIN
- Büyükçekmece Yesilay - Ihsan YILDIZ
- Büyükçekmece Kizilay - Atilla ÇIFTÇI
- Ensar Vakfi - Ibrahim Nabi Selçuk
- MÜHÜR Kültür, Sanat ve Egitim Dernegi - Musa KAYNAR
- Büyükçekmece Genç Trabzonlular Dernegi - Ömer Necmi YILDIZ
- Egitim Birsen 5 Nolu Sube - Hakan KAVUZKOZ
- ÖNDER Baskani Feyzi SAIKE
- Tüm Yönetici ve Is Insanlari Dernegi - Sezai ESEN
- IFADER Dernegi - Orçun SEKERCIOGLU
- Büyükçekmece Esnaf Odasi - Rahmi YAZICI
- Büyükçekmece Soförler Odasi - Mahir EREKE
- Büyükçekmece Ülkü Ocaklari - Çagatay CEYLAN
- Genç IHH - Abdullah Muhammed ISLAM
- Büyükçekmece Alperen Ocaklari - Halil Ibrahim SAHIN
- Büyükçekmece Anadolu Gençlik Dernegi - Enes AKTAS
- Büyükçekmece Engelliler Dernegi - Zeynep KAHVECI
- Büyükçekmece Imam Hatip Gönüllüleri Dernegi - Feyzi SAIKE
- Diyanet Sen - Idris ERTEN
- Türkiye Yerel Basin Birligi Dernegi Genel Bask. Nezir KARAYÜN
- Beylikdüzü Tüm Ordulular Dernegi – Murat Çöl
- Istanbul 3.Bölge Ordu Aybastililar Dernegi - Yusuf KARADEMIR
- Tepecik Trakya Rumeli Dernegi - Olcay ÖZCAN
- Büyükçekmece Sivaslilar Dernegi - Mustafa KARAPINAR
- Büyükçekmece Taraftarlar Dernegi - Efecan ATALAY
- Tepecik Erzurumlular Dernegi - Hasan KARATAS
- Tepecik Spor Taraftarlar Dernegi- Muhammed UÇAR
- Mimarsinan Taraftar Dernegi - Anilcan KARAGÖL
- Istanbul Sivas Dernekler Federasyonu - Murat SAT
- BIRSAM Dernegi- Ali Ihsan KAHRAMAN
- Beylikdüzü Karadenizliler Dernegi - Halil Ibrahim TÜRKGENÇ
- Beylikdüzü Trabzonlular Dernegi - Ali Osman ESERTAS
- Beylikdüzü Komsulari Dernegi - Osman TEZEMIR
- Beylikdüzü Zonguldaklilar Dernegi - Yakup ALACALI
- Beylikdüzü Apartman Görevlileri Dernegi - Ahmet UZUN
- KÜLSAT Kültür Sanat Akademisi - Nurettin KÜÇÜKMOTOR
- Beylikdüzü Kayak Ihtisas Spor Kulübü - Metin KARAYAZI
- Marmara Nevsehirliler Dernegi Muammer BUDAK
- Mimarsinan Aybastililar Dernegi - Ahmet KARAYÜN
- Istanbul Kayserililer Dernegi - Fikret SAHIN
- ESKAD Eskice Dernegi - Hüseyin AKTAS
- Tüketiciyi Koruma Dernegi Beylikdüzü - Ruhi ORHAN
- Kader Mahkumlari Dernegi - Necdet YÜKSEL
- Medeniyet Dernegi - Fatih Ayhan
- Büyükçekmece Karadeniz Idman Ocagi - Necmettin CABRI
- Ihramcizade Egitim Kurumlari - Tayfun DEMIR
- USTAD Uluslararasi Stratejik Tahlil ve Arastirma Merkezi Ilhan BEYAZAL
- Ideal Yasam Dernegi - Neslihan SOYHAN
- Beylikdüzü Kars Ardahan Igdir Dernegi - Ibrahim Hakki DAMAT
- Malum Seyit Tekkesi Egitim-Sosyal- Kültür Dernegi - Fatih GÜVENDIK
- Beylikdüzü Soförler Odasi - Nusret DEMIR
- Istanbul Erzurumlular Vakfi - Serafettin POLAT
- MIL DIYANETSEN - Yusuf TAS
- Sinop Duragan Boyabükü Dernegi - Ahmet KARA
- Tepecik Anadolu Spor Kulübü - Mustafa UÇAR
- Uzakdogu Wus-Hu Kulübü - Adem EKIZ
- Sarikamis Sehitleri Anma Platformu – Av. Osman Gürcan Çelikkol
- Beylikdüzü Il Dernekleri Federasyonu - H.Ibrahim TÜRKGENÇ
- Istanbul Kayserililer Federasyonu - Fikret SAHIN
- Strateji Enstitüsü Dernegi - Sener MENGENE
- Fenerbahçeli Is Insanlari Dernegi - Hakan KÜÇÜK
- Büyükçekmece Tüketici Haklari Koruma Dernegi - Sevgi EMANET
- Erbakan Vakfi Büyükçekmece - Orhan ERYIGIT
- Gençlik Köprüsü Dernegi - Sait Hakan SUGUR
- Büyükçekmece Kars Ardahan Igdir Dernegi - Burçay YILDIZ
- Büyükçekmece Gürünlüleri Dernegi - Osman ÇETIN
- Tokat Konfederasyonu - Ahmet YILMAZ
- Nigde Ovaciklilar Dernegi - Abdullah AKSOY
- Ihramcizade Kuran Kursu Mezunlari Dernegi
- Istanbul Yerel Gazeteciler Dernegi - Murat Abdullahoglu
- Malum Seyit Vakfi
- TASKESEN Dernegi - Servet Vecheddin GÜRBÜZ
- Istanbul Kars-Ardahan- Igdir Dernekler Federasyonu - Gürsel ILGÜZ
- Büyük Mübadele Dernegi - Sabit Semiz



