Kudüs'e Destek, Israil'e Lanet

Büyükçekmece Cumhuriyet meydaninda gerçeklesen, Kudüs’e destek Israil’e lanet mitinginde Ortak Irade Platformu adina Basin bültenini Ilhan Beyazal Okurken, 80 Dernek adina ortak açiklamayi BÜYGIAD Baskani Muhammed Mustafa Karayün yapti.

Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 22.05.2021 13:59:00 0
Kudüs

Büyükçekmece Cumhuriyet meydaninda gerçeklesen, Kudüs’e destek Israil’e lanet mitinginde Ortak Irade Platformu adina Basin bültenini Ilhan Beyazal Okurken, 80 Dernek adina ortak açiklamayi BÜYGIAD Baskani Muhammed Mustafa Karayün yapti.

Uluslararasi Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birligi Genel Baskani Anas Ibrahim ve Isgal hapishanelerinde 12 yil hapis yatmis Ufuk Dernegi Yöneticisi Hisam Abdülkadir Hicaz’in da katilim gösterdigi eylemde birlik beraberlik örnegi sergilendi.

Istanbul genelinden 80 Sivil Toplum Kurulusunun katildigi “Ortak Irade Platformu” adina konusma yapan Büyükçekmece Genç Girisimci Isadamlari Dernegi Baskani ve Tüm Yönetici ve Is Insanlari Dernegi Genel Baskan Vekili Muhammed Mustafa Karayün; “Kiymetli Katilimcilar, Degerli Sivil Toplum Kurulusu Baskanlarimiz, Basin mensuplarimiz, Hepinizi selamlarin en güzeli olan Allah’in selamiyla selamliyorum” diyerek sözlerine baslayan Karayün, “Bugün burada 80 Sivil Toplum Kurulusumuz ile dünyaya verdigimiz mesaj, Islam alemine gösterdigimiz örnek tutum ve hepinizin sergiledigi Müslümanca durus, ne kadar alkislansa, takdir edilse azdir.

KAN VE GÖZYASININ BASKENTI KUDÜS

Siyonist Israil’in disleri arasinda can çekisiyor Ilk Kiblemiz. Müslüman kardeslerimiz, için gözyaslarini zalimin zulmünden degil, Müslümanlarin sessizliginden, döküyor. Resul Miraca yükselirken, ona omuz veren Aksa, Selahaddin’im neredesin diye feryat eden Kudüs. Ecdadimizin huzur ve refah götürdügü simdilerde kan ve gözyasinin baskenti olmus, mahzun mabet, Bizi bekler.

ISLAM ÂLEMINE BIR MESAJ GÖNDERIYORUZ

Iki dünya servetimiz, Gül kokulu Muhammed Mustafa SAV ne diyordu “Bir kötülük gördügünüz zaman onu elinizle düzeltin, gücünüz yetmezse dilinizle düzeltin, ona da gücünüz yetmezse kalben bugz ediniz. Bizlerin elinden gelen bu gün buydu ve Çok sükür Peygamber efendimizin tavsiyesine uyan sizlerle Zulme ugrayan kardeslerimize buradan bir mesaj gönderdik. Islam âlemine bir mesaj gönderdik "Ebabil" beklemek yerine irade ortaya koyduk, meydanlari doldurduk ve bir dua halkasi olusturduk.

KAHROLSUN SIYONIZM, KAHROLSUN ISRAIL

Dini Mübin için, Dünyanin dört bir yaninda zulüm gören Kardeslerimiz için, Mahser günü Rabbimin huzuruna çiktigimizda basimizi öne egmemek için, bu gün buradayiz ve haykiriyoruz KAHROLSUN SIYONIZM, KAHROLSUN ISRAIL. Bu duygu ve düsüncelerle Birlik ve Beraberlik örnegi sergileyen 80 Sivil Toplum Kurulusumuza ve Siz degerli Bölge halkimiza Tesekkür ediyor hepinizi Sevgi, Saygi, Muhabbetle Selamliyorum” dedi.

BASIN BILDIRISI OKUNDU

Arzin Kapisina Selam Olsun diyerek basin açiklamasini yapan Ilhan Beyazal; “1948’den bu yana ISGAL edilmis topraklarda Mazlum Filistin Halkinin Kanlari Üzerinde Bir TERÖR DEVLETI insa etmeye çalisan; Lanetli, Isgalci, Siyonist, Israil Terör Örgütü katliamlarina devam etmektedir. 21. yy da yasanan Israil barbarligi Ortaçag Avrupa’sinda yasanan barbarligi dahi geçmis durumdadir. Bugün bütün Dünya’nin gözü önünde cereyan eden bu barbarliga DUR diyemeyen, Müslüman ülkelerin sessizligi bu katliamin acisindan daha fazla aci vermektedir.

KUDÜS, MÜSLÜMANLARIN ISTIKLAL VE ISTIKBAL MÜCADELESIDIR

Tepkilerimizin söylemlerden öteye gitmedigi, sosyal medya platformlarinda kinama mesajlarinin atilmasindan öteye gidemeyen, zevk düskünü, konformizmin esiri olmus Müslüman dünya, yasanan bu vahsete sessiz kalarak, üç maymunu oynamaktadir. Arzin Kapisi, “Kudüs, Biz Müslümanlarin Istiklal ve Istikbal Mücadelesidir.” Analarin, semaya el açmis oldugu, avuçlarindan dua yerine kan döküldügü topraklarin adidir Filistin.

MESCID-I AKSAYA SAHIP ÇIKMAK BIZIM GÖREVIMIZ

Filistin’de dökülen O kan önce vicdanimiza sonra ellerimize bulasmaktadir. Mescid-i Aksa bir yetim mahzunlugunda ezelden ebede kaynayan bir nehir gibi vicdanlarimiza akmak suretiyle bizleri yakip kavururken en azindan çigligimiz zalim, katil ve terör devleti Israil’i yok etmelidir. Duygusuzlugun iliklerimize kadar sindigi böyle bir çagda Filistin de yasanan vahsete ses çikarmayan, Filistin halkinin onurlu direnisini terörizm olarak degerlendirenler, Mescid-i Aksa’yi zulmün pençesine birakmis katil Israil’in isbirlikçilerinden baskalari degildir. Kudüs’e, Mescid-i Aksaya sahip çikmak bizim için sadece imani bir mesele degil, bu topraklar için can vermis on binlerce sehitlerimiz için de vicdani bir sorumluluktur.

BIR ASIRLIK ÖLÜ TOPRAGINI ÜZERIMIZDEN ATALIM

Filistin’de ve Müslüman cografyalarda yasanan bu vahsete artik bir dur demenin vakti gelmedi mi? Bir asirlik ölü topragini üzerimizden atmanin vakti gelmedi mi? Artik basimizi kaldirip ötelerin ötesine, sirlarin sirrina sahip Mescid-i Aksaya bakip Beytül Makdis ten baslayan bu varlik alemine sahip çikmanin vakti gelmedi mi? Iradesi ve izani felce ugramis Müslüman cografyalarin Müslümanca bir durusu sergileme vakti gelmedi mi?

YÜRÜ KARDESIM KUDÜS GÜCÜ GELSIN AYAKLARINA

Ne diyordu Kudüs Sairi; "Yürü Kardesim Kudüs Gücü Gelsin Ayaklarina". Gönülleri ufukta, Kudüs'ü kalplerinde yücelten bir gençlik ile yürüyecegiz nurdan dogan topraklara. Ahlakini ve erdemini yüklenmis, hareket askini vecd eylemis bir gençlik ile özgürlügüne kavusmayi bekleyen Mescid-i Aksa' için çagrimiz sudur;

1-Katil Siyonist Israil isgaline son vermelidir!

2-Müslüman devletler ortak bir söylem gelistirerek Mescid-i Aksaya sahip çikmalidir.!!

3-Israil’in uluslararasi hukuku çignemesi nedeni ile uluslararasi mahkemeler tarafindan yargilanmali ve Filistin halkina tazminat ödemelidir. Bu konuda Müslüman Uluslararasi hukukçularimizi göreve davet ediyoruz!

4-Filistin hassasiyeti olan, uluslararasi öneme sahip sanatçilar, spor insanlari, bilim insanlari gibi taninmis kisiler ile Kudüs ziyaretleri organize edilmeli, dünya kamuoyuna mesajlar yerinde verilmelidir.

5-AB, BM vs. gibi yapilarda Israil aleyhine lobi faaliyetlerine hiz verilmelidir.

 

6-Türkiye öncülügünde Islam dünyasi ile bir araya gelerek Filistin’e baris gücü gönderilerek koruyucu tedbirler alinmalidir!

7-Ülkemizin tüm siyasi partileri STK, Kanaat önderleri ve Aydinlari ve önemlisi gençligi bir araya gelmeli ve yasanan bu zulme DUR demelidir.

Kamuoyuna saygiyla duyurulur.

 

KATILIM GÖSTEREN DERNEKLER

  1. Büyükçekmece Genç Girisimci Isadamlari Dernegi M. Mustafa KARAYÜN
  2. Egitime Destek Platformu
  3. Ilim Yayma Cemiyeti
  4. Istanbul Tokat Dernekler Federasyonu Bask. Rasim Yagar
  5. Türkiye Gençlik Vakfi Büyükçekmece - Sezgin GÜRBÜZ
  6. ADEMDER - Prof. Dr. Ahmet SIMSIRGIL
  7. IHH Büyükçekmece - Mehmet GÜLTEKIN
  8. Büyükçekmece Yesilay - Ihsan YILDIZ
  9. Büyükçekmece Kizilay - Atilla ÇIFTÇI
  10. Ensar Vakfi - Ibrahim Nabi Selçuk
  11. MÜHÜR Kültür, Sanat ve Egitim Dernegi - Musa KAYNAR
  12. Büyükçekmece Genç Trabzonlular Dernegi - Ömer Necmi YILDIZ
  13. Egitim Birsen 5 Nolu Sube - Hakan KAVUZKOZ
  14. ÖNDER Baskani Feyzi SAIKE
  15. Tüm Yönetici ve Is Insanlari Dernegi - Sezai ESEN
  16. IFADER Dernegi - Orçun SEKERCIOGLU
  17. Büyükçekmece Esnaf Odasi - Rahmi YAZICI
  18. Büyükçekmece Soförler Odasi - Mahir EREKE
  19. Büyükçekmece Ülkü Ocaklari - Çagatay CEYLAN
  20. Genç IHH - Abdullah Muhammed ISLAM
  21. Büyükçekmece Alperen Ocaklari - Halil Ibrahim SAHIN
  22. Büyükçekmece Anadolu Gençlik Dernegi - Enes AKTAS
  23. Büyükçekmece Engelliler Dernegi - Zeynep KAHVECI
  24. Büyükçekmece Imam Hatip Gönüllüleri Dernegi - Feyzi SAIKE
  25. Diyanet Sen - Idris ERTEN
  26. Türkiye Yerel Basin Birligi Dernegi Genel Bask. Nezir KARAYÜN
  27. Beylikdüzü Tüm Ordulular Dernegi – Murat Çöl
  28. Istanbul 3.Bölge Ordu Aybastililar Dernegi - Yusuf KARADEMIR
  29. Tepecik Trakya Rumeli Dernegi - Olcay ÖZCAN
  30. Büyükçekmece Sivaslilar Dernegi - Mustafa KARAPINAR
  31. Büyükçekmece Taraftarlar Dernegi - Efecan ATALAY
  32. Tepecik Erzurumlular Dernegi - Hasan KARATAS
  33. Tepecik Spor Taraftarlar Dernegi- Muhammed UÇAR
  34. Mimarsinan Taraftar Dernegi - Anilcan KARAGÖL
  35. Istanbul Sivas Dernekler Federasyonu - Murat SAT
  36. BIRSAM Dernegi- Ali Ihsan KAHRAMAN
  37. Beylikdüzü Karadenizliler Dernegi - Halil Ibrahim TÜRKGENÇ
  38. Beylikdüzü Trabzonlular Dernegi - Ali Osman ESERTAS
  39. Beylikdüzü Komsulari Dernegi - Osman TEZEMIR
  40. Beylikdüzü Zonguldaklilar Dernegi - Yakup ALACALI
  41. Beylikdüzü Apartman Görevlileri Dernegi - Ahmet UZUN
  42. KÜLSAT Kültür Sanat Akademisi - Nurettin KÜÇÜKMOTOR
  43. Beylikdüzü Kayak Ihtisas Spor Kulübü - Metin KARAYAZI
  44. Marmara Nevsehirliler Dernegi Muammer BUDAK
  45. Mimarsinan Aybastililar Dernegi - Ahmet KARAYÜN
  46. Istanbul Kayserililer Dernegi - Fikret SAHIN
  47. ESKAD Eskice Dernegi - Hüseyin AKTAS
  48. Tüketiciyi Koruma Dernegi Beylikdüzü - Ruhi ORHAN
  49. Kader Mahkumlari Dernegi - Necdet YÜKSEL
  50. Medeniyet Dernegi - Fatih Ayhan
  51. Büyükçekmece Karadeniz Idman Ocagi - Necmettin CABRI
  52. Ihramcizade Egitim Kurumlari - Tayfun DEMIR
  53. USTAD Uluslararasi Stratejik Tahlil ve Arastirma Merkezi  Ilhan BEYAZAL
  54. Ideal Yasam Dernegi - Neslihan SOYHAN
  55. Beylikdüzü Kars Ardahan Igdir Dernegi - Ibrahim Hakki DAMAT
  56. Malum Seyit Tekkesi Egitim-Sosyal- Kültür  Dernegi - Fatih GÜVENDIK
  57. Beylikdüzü Soförler Odasi - Nusret DEMIR
  58. Istanbul Erzurumlular Vakfi - Serafettin POLAT
  59. MIL DIYANETSEN - Yusuf TAS
  60. Sinop Duragan Boyabükü Dernegi - Ahmet KARA
  61. Tepecik Anadolu Spor Kulübü - Mustafa UÇAR
  62. Uzakdogu Wus-Hu Kulübü  - Adem EKIZ
  63. Sarikamis Sehitleri Anma Platformu – Av. Osman Gürcan Çelikkol
  64. Beylikdüzü Il Dernekleri Federasyonu - H.Ibrahim TÜRKGENÇ
  65. Istanbul Kayserililer Federasyonu - Fikret SAHIN
  66. Strateji Enstitüsü Dernegi - Sener MENGENE
  67. Fenerbahçeli Is Insanlari Dernegi - Hakan KÜÇÜK
  68. Büyükçekmece Tüketici Haklari Koruma Dernegi - Sevgi EMANET
  69. Erbakan Vakfi Büyükçekmece - Orhan ERYIGIT
  70. Gençlik Köprüsü Dernegi - Sait Hakan SUGUR
  71. Büyükçekmece Kars Ardahan Igdir Dernegi - Burçay YILDIZ
  72. Büyükçekmece Gürünlüleri Dernegi - Osman ÇETIN
  73. Tokat Konfederasyonu - Ahmet YILMAZ
  74. Nigde Ovaciklilar Dernegi - Abdullah AKSOY
  75. Ihramcizade Kuran Kursu Mezunlari Dernegi
  76. Istanbul Yerel Gazeteciler Dernegi - Murat Abdullahoglu
  77. Malum Seyit Vakfi
  78. TASKESEN Dernegi - Servet Vecheddin GÜRBÜZ
  79. Istanbul Kars-Ardahan- Igdir Dernekler Federasyonu - Gürsel ILGÜZ
  80. Büyük Mübadele Dernegi - Sabit Semiz
Habere Ek Fotograf(lar)

Afganistan Platformu, Barışın ve Kültürün Sesi Olacak

Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.

Erdoğan Hamlesi: İsrail'i Tedirgin Eden Gazze Adımı

Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Sumud Filosu: Gazze’ye Giden Vicdanın Zaferi

Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.

Mustafa Tatar’a BM’den Uluslararası Barış Elçisi Unvanı

HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.

İstanbul’da Bisikletliler Gazze İçin Pedal Çevirdi

İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.

Afrika Arslanları: Uganda’da Umuda Yolculuk

HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.

Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

Manisa Vakfı Engelliler İçin Anlamlı Program Düzenledi

HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı Mehmet Chef Açıldı

HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.

Anadolu’nun Gönüllü Ormancısı: Abdullah Karataş’ın Hikâyesi

Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.

Bahçekent’te Sevilen Çiğ Köfte Noktası: Komagene

ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.

Bahçekent’te Uygun Fiyatlı Boya ve Tadilat Hizmeti

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.

Demokrat Parti Başakşehir İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul İlanı

Demokrat Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı, 28 Kasım 2025 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin resmî duyuruyu yayımladı. Salt çoğunluk sağlanamazsa toplantı 29 Kasım’da yapılacak.

Kayınvalide ile Sorunsuz Geçinmenin 10 Etkili Yolu

ERCAN KUTLU - Aile uzmanlarının önerdiği bu 10 etkili yöntemle kayınvalide–gelin ilişkilerinde dengeyi sağlamak, kırgınlıkları azaltmak ve evlilikte huzuru artırmak mümkün.

“Çekmeköy’de İETT Şoförü Dehşet Saçtı: Yayalara Çarptı!”

Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.

“Tuzla’da Tersanede Patlama: 1 Ölü, 4 Yaralı!

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

6 Milyar TL’lik Bahis Hacmi Tespit Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.

PKK Silah Bırakıyor Mu?

AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.

Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Paneli Buca’da Yoğun İlgi Gördü

Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.

3D Secure Açık Değilse Kredi Kartınız Tehlikede!

İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Bursa’da Şeb-i Arûs Programı Gazze Temasıyla Düzenleniyor

Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.

“Dadaşlar Rüzgârı İzmir’de Esti: Festival Sona Erdi”

İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.

Ahmet Minguzzi’nin Adı Nevşehir’de Yaşatılıyor

Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.

Tevhid Bağlamında Logoterapi Trabzon Kitap Fuarında İlgi Gördü

Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.

Melahat Aksoy: Öğretmenliğe Adanan Bir Hayat

İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.

Gençleri Kitapla Buluşturan Müdür: Okan Nurcan’a Teşekkür

Başakşehir Belediyesi’nin Teoman Duralı Bahçekent Millet Kıraathanesi, kültürel yaşamın merkezi haline geldi. Gazeteci Ercan Kutlu, Müdür Okan Nurcan’ı ziyaret etti.

Aydın Benli’den Yeni Hit: Salla Kızım Salla!

Yazar Aydın Benli, bu kez kalemiyle değil, ritmiyle sahnede! Türkçe ve Almanca versiyonuyla “Salla Kızım Salla”, özgürlüğün ve eğlencenin yeni sesi oldu.

Doğal Gıda Gerçeği: Plastik, Organik Etiketi ve Saklama Hataları

Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.

HBX-2371 GOLD SMART DROP: Kadim Bilgelikle Doğan İnovasyon

KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.

Uykusuzluk Çağı: Türkiye Neden Artık Uyamıyor?

Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.

Evde Kendi Kendinize 20 Belirtiyle Hastalıkları Tanıyın

Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.

Yaşlılarda En Tehlikeli 2 Şey: Düşmek ve Boğulmak

Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.

Bel ve Boyun Ağrılarına Masajla Çözüm

Bel ve boyun fıtığından eklem ağrılarına kadar birçok sıkıntıya manuel masaj ile çözüm sunan Masör Murat Poyraz, “Şifalı Eller” merkezini yeni yerine taşıdı.

Kanser Acillerine Yeni Umut: HBX-2371 Protokolü

Aydın’da geliştirilen HBX-2371 protokolü, sekiz farklı formuyla acil onkoloji tedavilerine yeni bir ufuk açıyor.

“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”

RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.

Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti

HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.

Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu

Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!

Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor

ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

2

Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti

3

Ahmet Bereket’ten Barzani’nin Silahlı Korumalarına Sert Tepki

4

Özel Çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

5

Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...

6

Özgür Özel’in Antalya Listesinde Öne Çıkan Üç İsim

7

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi’nden İki Öğrenciye Burs Desteği

17.4° / 13.5°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.