Tarih: 01.01.2018 00:00

10 Adimda mükemmel profili olusturun

Facebook Twitter Linked-in

Kullanicilarini uygulama üzerinde verdikleri cevaplara göre en uygun profillerle eslestiren arkadaslik uygulamasi OkCupid’in rakamlarina göre, profillerine kendileri hakkinda daha fazla bilgi veren samimi olanlar daha fazla eslesme aliyor. 

 

Peki herkesin zorlandigi kendini anlatma kisminda nelere dikkat etmek gerekiyor? Iste uzmanlardan öneriler...

 

ARKADASLARINIZDAN YARDIM ALIN

Yakin arkadaslariniz sizi neredeyse sizin kadar iyi tanirlar. Profilinizi doldururken kendinizle ilgili detaylar konusunda yakin arkadaslarinizdan yardim almak hem isinizi kolaylastirir hem de farkli bir bakis açisi katar. Örnegin OkCupid profilinizin “Hakkimda” kisminda yer alan “Beni taniyan çogu kisi söyle der” bölümünü doldurmak sizi digerlerine göre bir adim daha öne çikaracaktir. 

 

KLISELERDEN KAÇININ

Herkes kitap okumayi, film izlemeyi ya da seyahat etmeyi sever. Karsi tarafin ilgisini çekmek ve size özel yazilmis bir mesaj bekliyorsaniz, kendiniz hakkinda daha fazla ipucu vermelisiniz. 

 

FARKLI PROFILLERI INCELEYIN

Diger insanlarin profillerinde kendilerini nasil anlattiklari size kendinizi anlatmak için ilham verebilir. Yeni profilleri incelemek hem kendinizde deginmeyi unuttugunuz özellikleri hatirlatmaya yardimci olur hem de farkli insanlari tanima firsati bulursunuz.  

 

NEGATIF SÖYLEMLERDEN KAÇININ

Sevmediginiz veya hoslanmadiginiz seylerden bahsetmek yerine yapmaktan keyif aldiginiz ve sizi mutlu eden detaylari paylasmak her zaman daha cazip görünür. Üstelik pozitif yönlerinizi yazmak, karsi tarafin gözünde sizi daha yaklasilabilir kilar. Is basvurusu yaparken özgeçmisinizi sizi tanimlayan pozitif deneyimlerden olusturuyorsaniz neden profilinizi de ayni sekilde yazmayasiniz? 

 

DÜRÜST, SAMIMI VE ÖZGÜN OLUN

Kandirilmaktan hoslanmiyorsaniz siz de profilinizde yanlis veya dogru olmayan bilgiler vermekten kaçinin. Dürüst olmak önce kendinize sonra da profilinizi okuyan kisiye sayginizi gösterir. Kendinize, yasadiklariniza dair yazacaginiz örnekler sizi daha samimi ve kendinize özgü gösterir. “Seyahat etmekten hoslanirim” demek yerine çiktiginiz bir seyahatten sizin için özel olan bir ani paylasmaniz karsi tarafa daha ilgi çekici gelecektir. 

 

GÜLER YÜZLÜ OLUN 

Yapilan arastirmalara göre profilinde gülümseyen fotograflar bulunanlar daha mesaj aliyor ve daha çok eslesme yakaliyor. Bu sebeple gülümseyen fotograflari paylasmayi tercih edin. Neticede çogu kisi en çok kendini güldüren insanlardan hoslaniyor...

 

HOBILERINIZI PAYLASIN

Hobilerinizin yer aldigi fotograflar sizi daha eglenceli, hareketli, yasam dolu biri gibi gösterir. Insanlarin ilgi alanlariniz hakkinda fikir sahibi olacagi fotograflar paylasmak, profilinizi ziyaret edenler arasinda ayni hobilere sahip kisilerin dikkatini daha fazla çekmenizi saglar.

 

PROFILINIZI GÜNCEL TUTUN

Profilinizi güncel tutmaya özen gösterin. Yeni hobilerinizi, degisen hayat görüsünüzü, o siralar nelere zaman ayirdiginizi yazarak profilinizi güncel tutabilirsiniz. Güncel olmayan fotograflarinizi silin ve mutlaka yeni çekilenlerle degistirin. Arastirmalar birçok fotografi olanlarin tek fotografli profillere göre çok daha fazla mesaj aldiklarini gösteriyor. 

 

KIBIRDEN UZAK DURUN

Profilinizde kendinizle ilgili detaylari paylasirken objektif olmaya ve kibirli durmaya özen gösterin. Profilinde sürekli kendinden bahsedenler karsi tarafa sürekli kendinizi düsüneceginizi hissettirir. 

 

HER ZAMAN NAZIK VE KIBAR OLMAYA ÇALISIN

Ailesinden ve arkadaslarindan nezaket ve saygi ile bahseden, evcil hayvanlara duydugu sevgiyi her alanda paylasanlar karsi tarafta her zaman iyi duygular uyandiracaktir. Profilinizi ziyaret eden kisi mesaj attiginda her zaman nazik olmak ve kibar yanitlar vermek sizi diger adaylara göre öne geçirecektir.  

 

OkCupid Hakkinda

OkCupid kullanicilara inançlari, ilgi alanlari ve tercihleri gibi gerçek hayatta önemsedikleri konular hakkinda detayli sorular sorar ve algoritmasi sayesinde kullanicilarin karsisina onlar için en uygun eslesmeyi çikarir. 2004 yilinda kurulan OkCupid, dünya çapinda 110'dan fazla ülkede milyonlarca kisinin cinsiyet, cinsel yönelim, irk ve din gibi farkli kriterler dogrultusunda birbiri ile tanismasi konusunda her zaman öncü olmustur. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —