Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Ön hazirligi olanlar krizi daha rahat atlatiyor”

Üsküdar Üniversitesi Iletisim Fakültesi tarafindan bu yil “Dijital Çagda Kriz Iletisimi” basliginda 8’inci kez düzenlenen Uluslararasi Iletisim Günleri’nde pandemide kriz yöntemleri ele alindi.

SAGLIK 1.01.1970 02:00:00 215 0
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Ön hazirligi olanlar krizi daha rahat atlatiyor”

Üsküdar Üniversitesi Iletisim Fakültesi tarafindan bu yil “Dijital Çagda Kriz Iletisimi” basliginda 8’inci kez düzenlenen Uluslararasi Iletisim Günleri’nde pandemide kriz yöntemleri ele alindi. 

 

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan,  kriz yönetiminin genellikle kisinin krize karsi aldigi pozisyonla ve hangi yönde tepki verecegi ile olustugunu belirterek “Hayat bir zincire benzer. Krizin en güçlü yeri neresidir diye sorarsaniz krizin en zayif halkasidir. Krizlerde o halkalardan kirilmalar olur. Ancak ön hazirligi olanlar krizi daha saglikli atlatiyorlar, hizli reaksiyon ve dogru pozisyon alanlar krizi daha rahat atlatiyorlar.” dedi.

 

Dünyanin çesitli üniversitelerinden akademisyenlerin de katildigi sempozyumda ABD’deki Dartmouth Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paul A. Argenti, “Pandemi ve Dijital Çagda Kriz Iletisimi” baslikli bir konusma yapti.

 

Üsküdar Üniversitesi Iletisim Fakültesi tarafindan her yil farkli bir temayla düzenlenen Uluslararasi Iletisim Günleri'nin 8’incisinin ana basligi Dijital Çagda Kriz Iletisimi olarak belirlendi. Pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenen sempozyumda ulusal ve uluslararasi düzeyde taninmis davetli konusmacilar yer aldi.

 

Prof. Dr. Nazife Güngör: “Pandemide iletisimcilere büyük görev düsüyor”

 

Sempozyum Baskani, Üsküdar Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nazife Güngör, sempozyumun açilis konusmasinda yaklasik olarak 1.5 yildir tüm dünyayi etkisi altina alan pandeminin sadece hastalik korkusunu yaymadigini, hastalik ve ölüm korkusuyla birlikte hayatin pek çok alaninda etkili oldugunu, hayatin baska yöne evrilmeye basladigini söyledi.  

 

Pandeminin bir anda ekonominin ve sosyal hayatin gündemine girdigini ve kültürel hayati çok etkilemeye basladigini kaydeden Prof. Dr. Nazife Güngör, “Insanlar bir anda evlerine kapandilar ve bir anda bir yoksulluk, issizlik, salgin korkusu, ölüm korkusu ve eve kapanma sosyal olarak da birbirlerinden soyutlanma süreci yasadilar. Krizin bu toplumsal boyutu da beraberinde psikolojik ve özellikle bizim alan açisindan iletisimsel boyutu çok etkili bir biçimde gündeme tasidi. Hayatin her boyutunda bir kriz yönetimine geregi ortaya çikti. Dolayisiyla da biz iletisimcilere çok büyük görev düsüyordu, iletisim camiasina çok büyük is düsüyordu. Çünkü ne olursa olsun böyle durumlarda toplumu moral olarak sakin tutmak, yasanan panigi biraz olsun sakinlestirmek için iletisimcilere büyük is düsüyordu. Dolayisiyla hem medya sektörünün kriz yönetimine etkili egilmesi, hem iletisim akademisyenlerinin bu konuda görüs belirtmesi arastirma yapmasi çünkü öyle bir dünya ki tam bir laboratuvara dönüstü.  Dolayisiyla biz de bu sempozyumda genis platformda konuyu çesitli boyutlariyla tartisalim istedik.” diye konustu.

 

Prof. Dr. Mehmet Zelka: “Pandemide iletisim önemli rol oynadi”

 

Üsküdar Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zelka, 2020 yilinin baslarindan beri hizla yayilarak bütün dünyayi etkisi altina alan pandeminin basta iktisadi hayata, sosyal hayata egitim hayatina olmak üzere yasamin her alaninda etkili olarak bir kriz ortami olusturdugunu söyledi. Prof. Dr. Mehmet Zelka, “Ortaya çikan bu krizin gelisimine ve çözümüne yönelik bilgilerin toplumun bireyleri arasinda oldugu gibi ulusal ve uluslararasi düzeyde paylasiminda da iletisim önemli bir rol almistir. Bu bakimdan sempozyumun ana temasinin dijital çagda kriz iletisimi olarak belirlenmesini anlamli buluyorum.” dedi.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Krizin en güçlü yeri en zayif halkasidir”

 

Sempozyum Onursal Baskani, Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kriz yönetiminin genellikle kisinin krize karsi aldigi pozisyonla ve hangi yönde tepki verecegi ile olustugunu belirterek “Bir kriz ile bir selin farki yok. Sel geldigi zaman bazi insanlar ‘neden geldi?’ diye yakinirlar, bazi insanlar kendilerini birakir giderler, bazi insanlar da selde bir kütük ararlar ve ona tutunup hedeflerine öyle ilerlerler. Bu krizler de zor zamanlarda öyledir. Hayat bir zincire benzer. Krizin en güçlü yeri neresidir diye sorarsaniz krizin en zayif halkasidir. Krizlerde o halkalardan kirilmalar olur. Aile yapisi bozuksa toplumda aileden kirilma olur, sosyal yapi bozuksa ve kültürel çatismalar varsa oradan kirilmalar olur. Ekonomik durum kötüyse oradan kirilma gerçeklesir. Ancak ön hazirligi olanlar krizi daha saglikli atlatiyorlar, hizli reaksiyon ve dogru pozisyon alanlar krizi daha rahat atlatiyorlar.” dedi.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Riskleri yönetebilmek gerekiyor”

 

Kriz yönetim ilkeleri belirlediklerini kaydeden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Kriz yönetimi ilkelerinden birisi risk yönetimidir. Riskler belirlendiginde onlari yönetebilmek gerekiyor. Eger risk yönetimi yoksa zaten krizde her an firtinaya yakalanilabilir. Örnegin bir kaptanin limandan çiktigi zaman risk yönetimi yapmasi lazim. Bir yönetimin, bir liderligin burada gelecek muhtemel riskleri öngörüp onunla ilgili önem ve öncelik siralamasi yapmasi gerekir. Biz bu krizde risk yönetimimizi yaptigimiz için dünyanin gidisini gördük, bu gidis içerisinde dijitallesmenin önemli oldugunu gördük. Üst yönetim olarak da biraz daha hazirlikli yakalandik. Risk yönetimini görerek altyapi olusturdugumuz için yeni duruma da hizli uyum sagladik. Üsküdar Üniversitesi bu konuda önemli bir sinav verdi. Su ana kadar da halen aktif olarak devam ediyoruz.” diye konustu.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Krizlerde tahmin edilebilirlik çok önemli”

 

Iletisim neden önemli oldugunu sorgulayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bir psikiyatri profesyoneli olarak kriz yönetiminde birey, aile ve toplum açisindan krizleri tahmin edilebilirlik yönünde mesleki olarak önemli bu duyarliligimiz var. Krizlerde tahmin edilebilirlik çok önemli. Problem ve patoloji ile ugrastigimiz için bir kriz geliyor bize, onun öncülleri çok önceden baslamistir. Intihar krizi geliyor, ailede bosanma kaynakli bir kriz geliyor. Bir toplumda kültürel çalisma geliyor, mesela Ingiltere’de IRA terörünü bitirmekte öncülük yapan kisi su an Lordlar Kamarasi’nda olan John Alderdice adinda bir psikiyatristtir. IRA terör örgütüne karsi orada ciddi bir liderlik yaptigi için, var olan krizi çözmedeki desteklerinden dolayi kendisine Lord ünvani verildi. Psikiyatrinin bu konuda danismanliklari, küresel boyutta çalismalari var.” dedi.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Dijital ortamda duygu aktarimi gerçeklesiyor”

 

Dijital ortamda duygu aktarimi olabildigine dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Iletisim açisindan dijital dünyada yeni bir gerçeklik ortaya çikti. Artik kriz iletisiminde degil dijital bizim hayatimizin vazgeçilmezi oldu. Endüstri 4.0 ne diyor? Dijital dönüsümün elemanlari arasinda nesnelerin interneti, simülasyonlar var. Diger tarafta otonom robotlar, 3D yazicilar var. En önemlisi big data var. Big data ne kadar güçlüyse o kadar güçlü olunabiliyor. Davos 2018'de bu açiklandi. Big datasi büyük olanlarin dünyanin yeni hakimi olduklari söylendi. Dijital diktatörlük tartismalari çikti. Hatta Harari, ‘Biz özgür son nesiliz’ dedi. Bütün bunlar zorunlu dijitallesmeyi hizlandirdi. Zaten krizlerin özelligi de bazi durumlari hizlandirmasidir. Bunu da hizlandirdi. Sadece sermaye elinde olan degil de küresel olarak herkes dijitallesmek zorunda kaldi.” ifadelerini kullandi.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Zihninde dijitallesme olmayan ögrenci mezun olamayacak”

 

Iletisim Fakültesi olarak gazetecilikte, klasik Basin Yayin Iletisim Yüksek Okulu'ndan Iletisim Fakültesi’ne geçen o macera içerisinde dijitallesmeyi her ögrenciye ögrettiklerini ifade eden Tarhan, “Dijitallesmenin olmadigi bir iletisim ögrencisini mezunu etmeme karari aldik. Iletisim Fakültesi’ndeki 8 bölüm arasinda 2 küme olusturmak istiyoruz. Birinci bölüm tasarimlarin agirlik oldugu bölüm olacak. Dijital oyun, oyun ve tasarim, reklam ve görsel tasarim bölümleri gibi bölümler var. Ikinci kümede de sosyal medyanin ve yeni medyanin ön planda oldugu, bunlarin temel olarak ögretildigi küme olacak. Örnegin bir ögrenci gazeteciligi seçerken ‘Ben gazeteciligi seçtim, yeni medya bana ögretilmiyor’ gibi bir algi olusmasin istiyoruz.  Onlara da bunu ögretecegiz. Laboratuvarlarimiz su anda epey aktif. Tasarimlarla ilgili özel programlar aldik. Dijital oyun ve animasyon tasarim laboratuvarlari var ve sosyal medyanin da içinde oldugu gazetecilik var. Sosyal medyanin ve yeni medyanin içinde oldugu bölümler var. Zihninde dijitallesme yoksa o ögrenci iletisime gelmemelidir çünkü iletisimi yapamaz.” diye konustu.

 

Gençlerin iletisim konusunda yetiskinlerden daha basarili olduklarina dikkat çeken Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Dijital bir nesil geliyor. Dijital nesin zaten dünyaya dogmus durumda. Iletisim Fakültesini tercih eden ögrencilerin hepsi de sosyal gençler ve iletisimin önemini biliyorlar, hevesliler, arzulular. 40 yasindan sonra Iletisim Fakültesi tercih edenler var. Bakiyorsunuz sosyal zekâsi yüksek insanlar oluyorlar. Eger üniversitede test yapilsa sosyal zekâsi en yüksek bölüm Iletisim Fakültesi, en düsük bölüm de Mühendislik Fakültesi çikar. Iletisim Fakültesi bu konuda açik, hizli uyum saglayan, hizli tepki veren bir bölüm. Mühendislik fakültesinin hakkini da yememek gerekiyor. Bize ciddi bir sekilde altyapi destegi veriyorlar.” dedi.

 

Prof. Dr. Paul A. Argenti,   “Pandemi ve Dijital Çagda Kriz Iletisimi”ni anlatti

 

ABD’deki Dartmouth Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paul A. Argenti, davetli konusmaci olarak katildigi açilis programinda “Pandemi ve Dijital Çagda Kriz Iletisimi” baslikli bir konusma yapti. Prof. Dr. Paul A. Argenti, krizde ilk etapta firsatlara odaklanmanin önemine isaret ederek krizde firsatlardan nasil istifade edilmesi gerektigine dikkat çekti. Prof. Dr. Paul A. Argenti, krizlerde tehlikenin farkina varmak, tehlikelere karsi önlem almak, kriz yönetimi ve örgütsel ögrenmenin önemini vurguladi.

 

Yabanci üniversitelerden akademisyenler de sunum yapacak

 

28 Mayis aksamina kadar devam edecek sempozyumda Türkiye’nin birçok üniversitesinden akademisyenin yani sira Cardiff Üniversitesi’nden Prof. Dr. Simon Cottle, “Medyada Pandemi Haberciligi”, Uppsala Üniversitesi’nden Doç. Dr. Gregory Simons, “Kriz Iletisimi Perspektifinden Zorunlu Koronavirüs Tecrit Anlatisina Karsi Dijital Direnis”, Saint-Petersburg State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dmitry Gavra ve Assoc. Prof. Ekaterina Akimovich, “Covid-19 Ikinci Dalgasinda Is ve Saint-Petersburg Hükümeti Kriz Iletisimi” baslikli sunumlarini yapacak.

 

Sempozyumun ilk gününde 6 oturum yapildi

 

Sempozyumun ilk gününde “Pandemi Döneminde Enformasyon Arayisi ve Infodemi”;  “Kriz Döneminde Yönetim, Strateji ve Liderlik”; “Kurumsal Itibar Ve Kriz Iletisim Stratejileri”;  “Medya, Gündelik Hayat Ve Toplumsal Dönüsüm”; “Siyasal Iletisim Ve Medya” ve “Kriz Zamanlarinda Stratejik Medya Iletisimi” baslikli alti oturum gerçeklestirildi.


G20 Liderler Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi resmi karşılama törenine katıldı.

Olası Bir 3. Dünya Savaşında Türkiye’nin Gücü Nedir?

Türkiye, olası bir 3. Dünya Savaşı'nda stratejik konumu, güçlü askeri kapasitesi, yerli savunma sanayii ve diplomatik gücüyle dikkat çekiyor. Güçlü ve zayıf yönleriyle Türkiye'nin küresel arenadaki rolünü keşfedin.

Üsküp 1911 Futbol Kulübü'nün Tarihi ve Yeniden Doğuşu

Üsküp 1911 Futbol Kulübü, Makedonya'nın Üsküp kentinde Türkler tarafından yeniden kuruldu. Başkan Şahin Amit, kulübün renklerinin siyah matemi, beyaz umudu ve kırmızı Türk bayrağını simgelediğini belirtti.

KKTC 41 yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Girne Kapısı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katıldı

Trump Engages in Crucial Dialogue with Putin Amidst Rising Tensions

Former U.S. President Donald Trump held a significant phone conversation with Russian President Vladimir Putin, urging de-escalation in Ukraine. This diplomatic effort aims to reduce tensions and promote peace.

Hayrünnisa Gül'ün Para Dolu Zarflarını İngiltere Polisleri Çaldı

Hayrünnisa Gül, İngiltere ziyaretinde büyük bir şok yaşadı. Zarflar dolusu euro ve sterlin, İngiliz polisleri tarafından çalındı. Olay, Türk ve İngiliz Büyükelçiliklerine bildirildi.

İran'dan İsrail'e Onlarca Füze Saldırısı Gerçekleşti

İran'dan İsrail'e onlarca füze ateşi açıldı. Tel Aviv dahil birçok bölgede sirenler çaldı. İran Devrim Muhafızları, saldırının intikam amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Ürdün, hava sahasını uçuşlara kapattı.

Kocaeli'nde çocuk haklarına dikkat çekildi

İzmit Belediyesi Çınar Çocuk Evleri, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği etkinlikle, çocukların haklarına dikkat çekti.

Malatya'da depremzedeler için 24 derslikli okul temeli atıldı

6 Şubat'ta KAhramanmaraş merkezli depremde hasar alan Sümer Ortaokulunun yıkılmasının akabinde Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Hayırsever İş İnsanı Rıdvan Mertöz iş birliğinde 24 derslikli Elif Sevinç Mertöz Ort

Konya'dan çiftçiye sumak desteği

Konya Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye ve üreticiye yönelik fidan ve fide desteğini çeşitlendirerek sürdürüyor.

Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e Nezaket Ziyaretinde Bulundu

Medya90 Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kutlu, Akbey Güvenlik'e nezaket ziyaretinde bulunarak, şirket sahibi Yakup Devecioğlu ile bir araya geldi. Bu ziyaret, iki şirket arasındaki dostane ilişkileri pekiştirdi.

Kıbrıs'ta Arsa Almanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs'ta arsa almanın avantajları nelerdir? Coğrafi konumu, iklimi, hukuki ve vergisel avantajları ile Kıbrıs'ta arsa almak, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor.

Araç Kiralama İpuçları: Bilmeniz Gereken Her Şey

Araç kiralama ipuçları ile hem zaman hem de para kazanın. Güvenilir firmalar, sigorta seçenekleri ve maliyetleri düşürmenin yollarını keşfedin. Tatil veya iş seyahati için ideal kiralama çözümleri burada.

Araba Yağı Nasıl Değiştirilir?

Araba yağı değişimi motor performansını artırır ve ömrünü uzatır. Doğru yağ seçimi ve düzenli değişim, motor parçalarının aşınmasını önler. Bu basit bakım işlemi, aracınızın sorunsuz çalışmasını sağlar.

Düzce'de tanımadığı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı

Düzce'nin Gaziantep Caddesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre O.A. isimli şahıs cadde üzerinde giderken kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından kolundan bıçakla yaralandı.

Cezbeden tekliflere dikkat!

Bir mağdur daha milyonlarca lira zarara uğradı!

Keşan'da kapsamlı kaçakçılık operasyonu

Edirne Keşan'da kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla devam ediyor.

Almanya'nın aradığı zehir taciri İstanbul 'Kuyu'suna düştü!

Almanya tarafından çıkartılan Difüzyon mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan uluslararası seviyede aranan Daniel Sobotta İstanbul’da düzenlenen İçişleri'nin 'Kuyu' operasyonda yakalandı.

Adıyaman Gölbaşı’nda uyuşturucuya geçit yok

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde uyuşturucuyla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yolcu dolmuşunda metamfetamin ele geçirildi.

Pençe Kilit'te teröristlerin silahlarına el konuldu

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

İçişleri son eylemlerin bilonçosunu paylaştı

İçişleri Bakanlığı, kayyım protestolarına katılan gözaltına alına 253 şüpheliden 33'ünün tutuklandığını açıkladı.

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

'Dedemin Gözyaşları' ödüle doymuyor

Türk sinemasının son dönemlerde yıldızı parlayan isimlerinden ödüllü yapımcı ve yönetmen İhsan Taş, yeni filmiyle hem gişede fırtınalar estirdi hem de ödül törenlerinde adeta zafer yürüyüşü yaptı.

Samsun Rüzgarı Ankara’da Esti.

15-16-17 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Büyük Samsun Tanıtım Günleri,

"Suyun Sesini Duydum" Kitabı Raflarda!

Suyun Sesini Duydum kitabı, suyun insanlık için vazgeçilmez bir hayat kaynağı olduğunu bilimsel, kültürel ve ekolojik yönleriyle ele alıyor.

Banu Kırbağ’dan Yeni Şarkı: Bir Ömür Geçti ile Duygusal Anlar

Banu Kırbağ, “Bir Ömür Geçti” şarkısıyla 2024 yılında dinleyicileriyle buluşuyor. Bu duygusal eser, yitirdiğimiz 3 fidana ve nicelerine adanmış.

İstanbul'da Doğan ve Ölen İlk Osmanlı Padişahı Kimdir?

İstanbul'da doğan ve İstanbul'da ölen ilk Osmanlı padişahı Sultan II. Selim'dir.

TÜYAP, Avrupa'nın En Büyük Ambalaj Fuarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa'nın en büyük ambalaj fuarlarından biri olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

Ravza Zeybek Konya Kitap Günleri'nde Okurlarıyla Buluştu

Ravza Zeybek, Konya Kitap Günleri'nde okurlarıyla buluşarak özgürlüğün ve okumanın önemini vurguladı.

En doğal ağrı kesici

Prof. Dr. Muhsin Konuk, turşunun sağlığa olan katkılarını ve doğru tüketim yollarını anlattı. Turşudaki vitamin ve mineraller neler? İşte yanıtı...

Su Arıtma Cihazı Kullanmak Zararlı mı? Zararları Nelerdir?

Su arıtma cihazı kullanmak, temiz su sağlarken bazı zararları da beraberinde getirebilir. Mineral kaybı ve kimyasal kalıntılar gibi riskler hakkında bilgi sahibi olun.

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli rutin oluşturmak, vitamin açısından zengin beslenmek ve mevsime uygun egzersiz türlerini tercih etmek büyük önem taşıyor.

HBX AR-GE'ci KİMYAGERDEN MÜTHİŞ İNOVASYON

Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi için hazırlattığı rivayet edilen tarhananın, kemik suyu ile zenginleştirilerek başta kanser olmak üzere hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı belirtildi.

Başakşehir Belediyesi'nin Karton Bardak Kullanımı Tartışma Konusu Oldu

Başakşehir Belediyesi'nin Mola Cafeler'deki karton bardak kullanımı, halk sağlığını tehlikeye atıyor ve vatandaşların tepkisini çekiyor

Mavi Dil Virüsü Nedir? Mavi Dil Hastalığı Belirtileri ve Bulaşma Yöntemleri

Adana'da mavi dil hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başladı. Sığır ve koyunlarda görülen hastalık, sokucu sinekler aracılığıyla bulaşıyor. Yüksek ateş ve solunum zorluğu gibi belirtiler dikkat çekiyor.

"Prof. Dr. Ahmet Maranki Canlı Yayında Hangi Sorulara Cevap Verecek?"

Prof. Dr. Ahmet Maranki, 6 Ekim Pazar günü Türkiye saatiyle 12:00’de, Avrupa’nın en prestijli kanallarından biri olan Kanal Avrupa’da canlı yayında, kanserden ruhsal bozukluklara kadar pek çok sağlık sorununa çözüm sunacak!

İstanbul'da Afetlere Karşı Güçlü Bir Adım: Mahalle Afet Timleri Kuruluyor!

Afetlere hazırlıkta önemli adım! Başakşehirde mahalle afet timleri kuruluyor.

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir Bahçekent’te

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir, Bahçekent’teki Teoman Dural Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başakşehir İlçesi Kurucularından Osman Aydemir ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

İstanbul'a Yeni Bir Nefes: Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi Başladı!

İstanbul'un kalbinde atmaya başlayan yeni bir proje ile tanışmaya hazır mısınız? Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi'nin ilk kazmaları vuruldu! Bu dev proje, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin ulaşım anlayışını değiştirecek.

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu Üyelerinden Yuvam Bahçeşehir Evleri’ne Ziyaret

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu üyeleri, Yuvam Bahçeşehir Evleri’ni ziyaret ederek site yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede sitenin çevre düzeni ve Bahçeşehir’in güzellikleri ele alındı.

Galata Eğitim Kurumu Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

Galata Eğitim Kurumu, başarılarıyla eğitimde fark yaratıyor. Modern eğitim anlayışı, bireysel takip ve rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin hedeflerine ulaşmasını sağlıyor.

Bahçekentliler Derneği ve Galata Eğitim Kurumu’ndan Eğitimde İşbirliği

Bahçekentliler Derneği Başkanı Muhammed Abu-Albar ve Galata Eğitim Kurumu Müdürü Harun Karaşahin, Bahçekentlilere eğitimde katkı sağlamak için bir araya geldi.

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı Ziyaret Etti

Başakşehir'in Yeni Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kırklareli Valisi Uğur Turan'ı ziyaret etti. Bu ziyaret, halk tarafından büyük memnuniyetle karşılandı ve yeni kaymakamın Başakşehir'e katkıları merakla bekleniyor.

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

Güzel’den Yerel Basına Tam Destek! Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, yerel basınla bir araya gelerek tam destek sözü verdi. "Sesiniz bizim sesimiz" diyen Güzel, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Niğde Belediyesi’nden Sınav Haftasında Sıcak Çorba İkramı

Niğde Belediyesi, sınav haftasında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ikram ediyor. 16-24 Kasım tarihleri arasında her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Sabiha Şahenk Kütüphanesi önünde çorba dağıtımı yapılacak.

Para Okçuluk Takımı Başarılarıyla Gururlandırdı

Para Okçuluk takımı, Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Makaralı Yay Karışık Takım kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Bağcılar Belediyesi’ne Dijital Başarı Ödülü!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Bilişim Ödülleri”nde “Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi” ile “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”nü kazandı.

Başkan Bıyık'tan Sert Cevap: “Şov Yapmanın Anlamı Yok!”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası hakkında yaptığı açıklamada, eleştirileri sert bir dille yanıtladı ve etkinliğin amacını vurguladı. 300 balığın ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belir

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

1

Terörle mücadele hız kesmiyor

2

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

3

Nasuh Mahruki paylaşımlarından dolayı tutuklandı!

4

Tofaş'ın potadaki yeni maçları için biletler satışta

5

Kocaeli'nde çocuk haklarına dikkat çekildi

6

Malatya'da depremzedeler için 24 derslikli okul temeli atıldı

7

En doğal ağrı kesici

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.