6284 Fitnesi siddeti cinayeti tesvik ediyor!..

6284 Fitnesi siddeti cinayeti tesvik ediyor!..

Türkiye Aile Birligi(TABI) platformu olarak baslattigimiz ve 44 sivil toplum kurulusunun destekledigi Ankara yürüyüsünde Bolu'ya gelmis bulunuyoruz.

Türkiye Aile Birligi(TABI) platformu olarak baslattigimiz ve 44 sivil toplum kurulusunun destekledigi Ankara yürüyüsünde Bolu'ya gelmis bulunuyoruz. 

Bugünkü bildirimizin konusu Türk Ceza Kanunu ve 6284 yasasinda yer alan kadinin beyanina dayali
cezalandirma ve iftira magduriyetleridir. 

Siddette ayrimcilik siddettir, fitnedir, bölücülüktür. Bir kadinin veya erkegin, evlilik iliskisi olmadan mesru sekilde karsilayamadigi tek ihtiyaci cinselliktir. Cinsellik disinda kalan bütün ihtiyaçlar kisisel çaba ve imkânlar ile mesru yollardan saglanabilir. 

Evlilik kadin ve erkegin cinsel hayati özgür ve onaylanmis bir ortamda yasama güvencesidir. Evliligin en önemli nedeni cinsel birliktelik ve neslin devamidir.

2004 yilinda çikarilan 5237 sayili yeni Türk Ceza Kanunu binlerce yillik evlilikte cinsel hayat güvencesini yok etmis ve erkek tarafi için beyana dayali sürekli bir tehdit, kadin tarafi için haksiz ve kontrolsüz bir yetki saglamistir. 

Cinsel   saldiri basligi altinda
“Madde102-(1)Cinsel davranislarla bir kimsenin vücut dokunulmazligini ihlâl eden kisi, magdurun sikâyeti üzerine, bes yildan on yila kadar hapis cezasi ile cezalandirilir. Cinsel
davranisin sarkintilik düzeyinde kalmasi hâlinde iki yildan bes yila kadar hapis cezasi verilir.

(2)Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulmasi suretiyle gerçeklestirilmesi durumunda, oniki yildan az olmamak üzere hapis cezasina hükm olunur. Bu fiilin ese
karsi islenmesi hâlinde, sorusturma ve kovusturmanin yapilmasi magdurun sikâyetine baglidir.” Seklindeki hükmün son cümlesi yüzünden, bütün erkekler için evlilik büyük bir tehlike, sonu seref ve haysiyetin yokedildigi 12 yildan fazla hapsin söz konusu oldugu bir
tuzak ve sürekli tehdit haline gelmistir. Aksam esiyle birlikte olan veya olmayan kadinin sabah savciliga gidip“esim ben istemeden bana sahip oldu” demesine engel hiç bir mani, kontrol ve kural yoktur. Evli olan her erkek potansiyel bir tecavüz mahkûmudur! 

Evliligi gayesizlestiren bu kanundaki son cümleyi kabuletmiyor ve kaldirilmasini talep ediyoruz!

TCK yüzünden evli erkeklerin beyana dayali taciz ve tecavüz suçlusu olma tehlikesi 6284 sayili kanun yüzünden bütün erkekleri kapsayacak sekilde genisletilmistir. Hiçbir erkegin serefi, onuru ve haysiyeti güvence altinda degildir!

8.Madde 3.Fikraya göre
“Koruyucu tedbir karari verilebilmesi için, siddetin uygulandigi hususunda delil veya belge aranmaz.” Kisinin (genellikle kadinin) beyani yeterlidir. Bir defa siddet/taciz süphelisi yapilan erkegin iflah etmesi, sosyal, ekonomik ve psikolojik olarak ayakta kalmasi imkânsizdir! Iftira oldugu belliolan vakalarda bile ceza gibi uygulanan agir tedbir kararlarinin zararini sürekli erkek tarafi çekmekte ve iftira yapanin maddi çikar talebine veya duygusal kin güderek intikam almasina yol açmaktadir. Kadina yönelik siddet ve cinayet denilen vakalarin önemli bir kisminda bu haksiz tedbirler, uzaklastirmalarve
sosyoekonomik linçe maruz kalmalarin etkili oldugu Polis Akademisi yayinlarina da yansimistir.
Istanbul Sözlesmesi'nin dayattigi 6284 iftira sebebiyle her yil 553bin baba evden atilmakta çocuguyla görüsmeside engellenince siddet ve cinayete tesvik oluyor.

Zulme, iftiraya, haksizliga ve adalet facialarina karsi, kutlu yürüyüsümüze devam ediyoruz.

8.6.2021Bolu Türkiye Âile Birligi 02124365966wa.me/905327036115

Yürüyüse destek veren BBP Bolu il baskani emekli vaiz Ibrahim Saygi hocamiz konusmasinda:

Aileyi ifsat eden fitrata hukaka dinimize aykiri yasalarin acilen kaldirilmasini, yerine yerli milli inancimiza fitratiniza hukuka uygun yasalarin yapilmasi için ailemizi ve devletimizi korumak için elbirligi ile VAROLUS SAVASI vermeliyiz." Dedi.

Adem Çevik
Türkiye AileMeclisi baskani
Türkiye Aile Birligi Kurucusu



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.