Fitrata hukuka aykiri Âile yikan yasalar kalksin
Türkiye Aile Meclisi ve Bilesenlerinin girisimiyle kurulan Türkiye Aile Birligi (TABI) platformu olarak baslattigimiz ve destekledigimiz yürüyüsün son duragi olan Ankara’ya gelmis bulunuyoruz.
ANKARA’DAN KAMUOYUNUN DIKKATINE!
Türkiye Aile Meclisi ve Bilesenlerinin girisimiyle kurulan Türkiye Aile Birligi (TABI) platformu olarak baslattigimiz ve destekledigimiz yürüyüsün son duragi olan Ankara’ya gelmis bulunuyoruz. Simdiye kadar AILE kurumuna zarar veren yasa ve uygulamalari ifade etmeye çalistik. Bugün ise, Yasama gücümüzü temsil eden Gazi Meclisimiz TBMM’den, Yürütme gücümüzü yöneten Sayin Cumhurbaskanimiz ve kabinesinden, Yargi gücümüzü çalistiran Anayasa, Yargitay, Danistay ve diger yargi unsurlarindan bekledigimiz düzeltme ve iyilestirmeleri siralamak istiyoruz. Bu sorunlarin giderilmesinde Milletimize karsi tek basina veya birlikte sorumlu olduklarini tekrar hatirlatiyoruz!
1- Feshedilen Istanbul Sözlesmesinin mevzuatimizda; kalan Toplumsal Cinsiyet Esitligi, cinsi bölücülük, yargisiz infaz gibi tedbirler, sapkin birliktelikleri aile ile bir tutma gibi zehirli kalintilar acilen temizlenmeli, 6284 basta olmak üzere TCK ve TMK islah edilmelidir!
2- Süresiz nafaka zulmü kaldirilmali, TMK’daki nafaka hükümleri Atatürk döneminde yapilan ve 1988 yilina kadar geçerli olan sekline getirilmelidir.
3- Çocuklarin bosanma sirasinda velayetlerinin genelde anne tarafina verilerek babalarin cezalandirilmasi, çocuklarin anayasal haklarinin ihlali ve Ebeveyni Yabancilastirma Sendromu (EYS) magduru olmalari önlenmelidir. Velayet sahiplerinin keyfi sekilde okulda görüsme ve egitim, saglik konularinda bilgi edinme haklarini gasp etmeleri önlenmelidir. Bunun yolu ortak velayetin esas alinmasi çok özel ve zaruri hallerde ancak tek tarafli velayetin verilmesidir.
4- Çocuk haczi bir insanlik drami olarak devam etmektedir. Velayeti elinde bulunduran tarafin hak gaspi yaparak görüsmeleri engellemesi halinde bütün icra islem masraflari velayeti elinde tutana ödetilmeli, 2 den fazla tekrari halinde velayet hakki elinden alinmalidir.
5- Uzayan bosanma davalari cinnet ve cinayete ortam hazirlamakta, ekonomik ve duygusal çöküse neden olmaktadir. Bosanma davalari birkaç ay içinde karara baglanmali, anlasmazlik konusu olan mal paylasimi, velayet, tazminat vb. konular ayri davalar olarak sürmelidir.
6- TCK ve 6284 yasasi ile btün erkeklerin boynunda kiliç gibi duran kadinin sadece beyaniyla ceza gibi tedbir kararlari ve evlilik içi tecavüz gibi suçlamalara karsi adil ve ispatli yargilanma hakki bütün insanlara taninmalidir. Cinsi üstünlük ve ayricalik mevzuatimizdan çikarilmalidir.
7- Fulbright ve CEDAW Sözlesmesi gibi anlasmalarin etkisiyle Milli Egitim sistemimizde yer alan Toplumsal Cinsiyet Esitligi, ateist bakisli sözde bilimsel duruslu ders müfredatinin acilen yenilenmesi, milli egitimden ABD hegemonyasinin kaldirilmasi gerekir.
8- 64 yil boyunca uygulanan 2002’de yükseltilen evlilik yasina, istemeden uyumsuz kalarak fiilen evlenen gençlerin yillar süren davalar sonucu mahkûm edilerek dagitilan yuvalari kurtarilmalidir! Evliligi devam eden ve disarida bekleyen es ve çocuklarinin sikâyetçi olmadigi açikça belli olan genç evlilik mahkûmlari hapisten çikarilmali ve sicilleri temizlenerek hayata tutunmalari saglanmalidir. Zina eden gençlere gösterilen hosgörü mesru evlilik yapanlara da gösterilmelidir.
9- Din ve ahlak düsmani TV programlari ve dizilerin yayinlanmasi yasaklanmalidir. Toplumda gayri mesru yasamayi, israfi ve siddeti reklam edercesine isleyen yapimlara izin verilmemelidir.
10- Evliligi ve çocuk sahibi olmayi zorlastiran uygulamalara son verilmelidir. Kadinlarin evde annelik yapmasini adeta küçümseyen ve bütün tesvikleri çalisan annelere yönelten devlet politikalari terk edilmelidir.
11- Çalisan maaslarinda çocuk yardimi olarak eklenen komik ve asiri düsük destek ödemeleri makul seviyelere yükseltilmelidir.
12- Çocuklarimizin saglikli ve helal gidalarla beslenebilmesi için, domuz katkili, GDO’lu veya kanserojen nisasta bazli seker gibi zararli ürünlere karsi kurulan fakat yetkisiz ve etkisiz kilinarak adeta komada yatan Türkiye Helal Akreditasyon Kurumu canlandirilmali ve en az RTÜK kadar yetkili kilinmalidir. Saglikli beslenmeyen çocuklardan saglikli aileler kuracak nesiller yetisemez.
Bizler 26 Sivil Toplum Kurulusu ve bunlarin yüzlerce alt bilesenleri olarak bir araya geldik ve Türkiye Aile Birligi Platformunu kurduk. Yukarida bir kismi sayilan aile sorunlari çözülene kadar takipçisi olmaya, siyasi veya bürokratik zeminlerde sorgulamaya, aile dostu olanlara yaklasip, aile zararina çalisanlara da karsi durmaya ant içtik. Hakkin tesisi için hakka hizmet etmeye ve aile temelli mazlumlarin yaninda durmaya karar verdik.
YASAMA, YÜRÜTME ve YARGI organlarimizi isleten idarecilerimize emanet aldiklari görevin asil sahibi Millet adina sesleniyoruz!
Lütfen aile düsmani yasa ve uygulamalari düzeltiniz, islah ediniz, iyilestiriniz!
Milletimize karsi olan hesabinizi güç ve iktidar elinizdeyken veriniz ve geregini yapiniz. Millet gerekirse seçim sandigiyla yetki verdiklerini degistirir ama asil hesabin mahserde tek tek sorulacagini da lütfen unutmayiniz!
Milletimiz adina, milletimizin temel tasi olan aile adina, ülkemizin Baskenti olan Ankara’dan sesleniyor ve biz sizleri uyarma görevimizi yaptik diyoruz! Artik bahanelere siginmayiniz ve ailemiz için geregini lütfen yapiniz!
Türkiye Aile Birligi Platformu
Icra ve Istisare Kurulu
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



