• BIST 100

    10446,24%1,00
  • DOLAR

    32,52% -0,32
  • EURO

    35,00% -0,17
  • GRAM ALTIN

    2438,99% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3954,23% 0,66

Sorunlarin Üstesinden Gelecek Tek Parti Adalet ve Birlik Partisidir

Adalet birlik partisi olarak bütçe açigi konusunda yönetime gelir gelmez tüm kamu kurum ve kuruluslarinda gereksiz bina kiralamalari, ithal araçlarin satin alinmasini ve bu araçlarin kiralamalari yasaklayacagiz. Tamamen yerli araçlara yönlenecegiz,

SIYASET 13.06.2021 18:35:00 0
Sorunlarin Üstesinden Gelecek Tek Parti Adalet ve Birlik Partisidir

ADALET BIRLIK PARTISI BASIN BÜLTENI

Türkiye ekonomisinin bugünkü temel ekonomik sorunlari düsük büyüme orani ( mevcut hükümet tarafindan yüksek gösterilse de gerçeklerin farkli oldugu toplumda kabul görmektedir) , yüksek cari açik, yüksek bütçe açigi, yüksek enflasyon, yüksek oranli dis finansman ihtiyaci, vergi yapisinin bozuklugu, düsük tasarruf oranlari olarak kisaca özetlenebiliriz.

Sizlere basliklar halinde ifade ettigimiz sorunlar kronik hale gelmis olup dönemsel olarak iyilesmeler gösterse bile mevcut hükümet ve geçmis hükümetler tarafindan sorunlarin temeline inilip çözüm üretilmemistir.

Simdi sorunlari tek tek ele alip partimizin bu sorunlar karsisinda üretecegi çözümler nelerdir ve bu kronik hasatliktan nasil kurtulacagini açiklayacagim.

Bize göre Az önce belirtmis oldugumuz sorunlardan en önemlisi cari açiktir.

  1. Cari açik yani baska bir ifade ile  dis ticaret açigi  , Peki nedir dis ticaret açigi : ülkemizin  ithal ettigi mallarin ihraç ettigi mallardan daha fazla olmasina cari açik denmektedir.. Cari acik hükümetler tarafindan kisa vadede çesitli yöntemlerle finanse edilebilse bile uzun vadede ekonomi üzerinde büyük sorun teskil edecek en önemli konudur. Yüksek cari acik döviz kurlari üzerinde ciddi baski yaparak ekonominin zayif karnini olusturur.   Cari acik nedeni ile kurlar da olusacak baski ekonomik istikrari bozarak enflasyon olusturmaktadir. Peki Adalet Birlik Partisi olarak bu sorunu nasil çözecegiz simdi bunlarin en önemli üçünü maddeler halinde açiklayayim. Ilk üç sorun çözüldügü zaman diger sorunlar kendiliginden çözüme ulasmaktadir.
  • Türkiye ekonomisinde cari açigin en temel nedeni yüksek enerji ve ara mal ithalatidir. Bu sorun son 50 yilin en önemli sorunlarindan biri olmasina ragmen hiçbir hükümet tarafindan çözüm üretilememis ve ekonomik istikrarsizligin temel taslarindan biri olmustur. Adalet birlik partisi olarak ara mal ithal ettigimiz tüm sektörlerde yatirimcilara yüksek tesvik oranlari ile(arsa, yatirim, vergi, SSK vb.)  bu sektörlerde ithal edilen ürünlerin Türkiye’de üretilmesini saglayarak bu ürünlerdeki ithalat oranimizi düsürecegiz.
  • Enerjide disa bagimliligimizi azaltacak enerji kaynaklarina yönelecegiz .(örnegin var olan hükümetin aksine elektrikli araçlar da ÖTV oranini sifira çekerek  bu alanda hizli alt yapi yatirimlari ile petrol türevi ürünlerin ithalatinda ciddi bir azalma saglayacagiz, rüzgar enerjisi, günes enerjisi, jeotermal enerji ve diger yerli enerji kaynaklarinin yüksek oranda kullanimini saglayarak enerji ithalatini azaltacagiz.
  • Son yillarda cari açik üstünde büyük etkisi olan tarim, hayvancilik faaliyetleri üretilen kötü politikalar sayesinde ülkemizde bitme noktasina gelmistir. tarimsal ürünlerde yaptigimiz ithalatla Avrupa ve Amerika çiftçisini zengin ederken  ülkemizden yüksek miktarda döviz çiktisina neden olunmaktadir. Biz adalet birlik partisi olarak çiftçinin kullandigi su, elektrik, mazot, gübre ve tüm tarimsal ilaçlardan vergi oranini 0 indirerek ve bunlari hibe olarak vererek çiftçinin maliyetlerini azaltarak verimliligini arttiracagiz. Bölgesel ekim planlamalari yaparak çiftçinin önünü görmesini saglayacagiz. Düsen maliyetler ve artacak karlilik sayesinde Türkiye’yi tarim ve hayvancilikta disa bagimliliktan kurtartarak net tarim ihracatçisi haline getirecegiz. Dolayisiyla birçok kisi bu alanda istihdam edilerek issizligin azalmasina da katkida bulunarak çiftçiyi yeniden milletin efendisi haline getirecegiz. Adalet Birlik Partisi olarak sunun farkindayiz tarimda disa bagimlilik sadece cari acik meselesi olmayip ayni zamanda milli güvenlik meselesidir.
  1. Ikinci sirada bütçe açigi gelmektedir yani gelirin giderden fazla olmasi. Türkiye ekonomisine bakacak olursak kamuda israfin yüksek olmasi, verimsiz yatirimlar bu açigin nedenlerini olusturmaktadir. Yanlis yapilan yatirimlar, eksik fizibilite ve siyasi popülarite adina yapilan israflar bütçede ve ekonomide istikrari bozmaktadir. Bütçe açiginin diger bir nedeni vergi yapisinin bozuklugu nedeniyle yeterli vergi toplanamamasidir (bu konuyu ayri baslik halinde inceleyecegiz) .

Adalet birlik partisi olarak bütçe açigi konusunda yönetime gelir gelmez tüm kamu kurum ve kuruluslarinda gereksiz bina kiralamalari, ithal araçlarin satin alinmasini ve bu araçlarin kiralamalari yasaklayacagiz. Tamamen yerli araçlara yönlenecegiz, verimsiz çalisma saatleri düzenleyecegiz. Kamunun lüks ve verimsiz yatirim ve harcamalarini ciddi bir planlama ile düzenleyerek bütçenin gider kalemlerinde tasarruf saglayacagiz. Kamu ihale yasasini seffaf ve hesap verilir hale getirerek kamu yatirimlarinin en kaliteli ve düsük bütçelerle yapilmasini saglayacagiz. Yap islet devret modelinin ömrü bitmistir bu model bütçe üzerinde altindan kalkilamaz yükler olusturmakta ve bütçe açiginin en önemli nedenlerinden biri haline olmustur ülkemizde bu modelle yapilan yatirimlar kamunun yarari yerine bir avuç müteahhitti zengin etmektedir. Adalet birlik partisi olarak kamu kaynaklarindan finanse edilen yatirim modeline geçecegiz.

3- üçüncü en büyük sorunumuz vergi sistemindeki bozukluk nedeniyle vergisel adaletin saglanamamasi ve dolayisiyla yeterli ve adil bir vergi toplanamamasidir. Herkesin bildigi gibi ülkemizde vergilerin büyük kismi dolayli vergiler olarak toplanmaktadir ( ÖTV, KDV, stopaj vb. gibi ) bu ise çogu alanda çifte vergilendirmeye neden olmustur ve vergi sisteminin adil olma ilkesini bozmustur. Adalet birlik partisi olarak vergi sistemini degistirerek net gelir üzerinden beyan ile vergi toplayacagiz yani çalisanlarin maasindan vergi kesmeyecegiz herkes maasini bürüt olarak yatacak ay içinde yaptigi harcamalari düstükten sonra net kazanç üzerinden vergi bayan edecektir (kisaca açiklayacak olursak 4000 TL bürüt maas alan bir çalisanin eline ortalama 1200 TL vergi kesildikten sonra 2800 TL net maas geçmektedir. Ay içinde yaptigi harcamalarla KDV, ÖTV vb. gibi vergilerle maasinin %70 vergi olarak geri alinmaktadir) tüm menkul ve gayrimenkul gelirlerde vergi kaçagini önlemek için gerçek beyan usulü getirilecek bu alanlarda gerçege aykiri beyanda bulunanlara ciddi para ve hapis cezalar uygulanarak ve vergi kaybi önlenecek ve caydiricilik saglanacaktir. %90 üstü yerlilige sahip ürünlerde ÖTV orani 0 a indirilerek yerli üretim ve tüketim desteklenecektir. Ithal ürünlerde ise ihtiyaç derecesine göre artan oranli ÖTV uygulanacaktir. Sahislar için yapacagimiz yukaridaki reformlar yaninda sirket için kurumlar vergi orani %15 çekilecek ve bu alanda vergi ile ilgili hiçbir af ve yapilandirma yapilmamak üzere ciddi denetimler ve cezalar uygulanarak vergi geliri artirilacaktir.

Az önce ifade etmis oldugumuz 3 maddelik sorun Türkiye ekonomisinde ki en önemli sorunlardir. Bu sorunlarin çözümü e kavusmasi ile birlikte Piyasalarda olusacak öngörülebilirlik sayesinde enflasyonu düsürecek, yatirim iklimini iyilesecek, dis finansman ihtiyaci ortadan kaldirilacaktir. Ekonomik alanda yapacagimiz bu reformlari yargi, adalet, egitim sisteminde yapacagimiz reformlar ekonomik istikrarin en büyük destekçisi olacaktir.

VAR OLAN SORUNLARIN ÜSTESINDEN EN KISA SÜREDE GELECEK, ÜLKEYI HUZUR VE REFAH ÜLKESI HALINE GETIREBILECEK TEK PARTI ADALET BIRLIK PARTISIDIR.

Habere Ek Fotograf(lar)

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR