Tarih: 02.12.2020 21:03

Ankara Büyüksehir Belediyesi'den heykel yapimina 1,5 milyon lira

Facebook Twitter Linked-in

CHP'li Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, görevine geldikten sonra ilk is olarak geçmisle hesaplasmaya basladi. Kentin farkli noktalarindaki bazi yapilari kaldirtan Yavas, heykellerin de düzenli olarak yikatilmasi için talimat verdi. Gece yarisi yapilan heykel temizlikleri sosyal medya üzerinden Ankaralilara dev hizmet gibi sunuldu.

Yeni heykellere 1.5 milyon TL bütçe
Ankara Büyüksehir Belediyesi'nin heykel konusundaki hassasiyeti, 2020 mali bütçesine de yansidi. Ankara Büyüksehir Belediyesi'nin 2020 Mali Yili Bütçesi'ne bakildiginda 106. sayfadaki ayrinti dikkatlerden kaçmadi. Rapora göre; belediye bütçesinde 1,5 milyon lira "heykel yapimi" için ayrildi.

Heykel talimati Kiliçdaroglu'ndan
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, seçimlerin ardindan Mansur Yavas'a ilk olarak heykel talimati vermisti. CHP Lideri, "Mansur Bey'e; Orhan Veli Kanik, Melih Cevdet Anday, Sinasi ve Rifat Horozcu’nun fötr sapkali meshur fotografini gösterdim ve bunun heykelinin yapilmasini önerdim. Melih Cevdet Anday da o fotografa çok güzel bir siir yazmistir.” seklinde açiklama yapmisti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —