• BIST 100

    10343,31%-2,86
  • DOLAR

    32,64% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,76% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3928,38% 0,00

AK Partili baskanlardan Kayseri’ye tam not

Mehmet Özhaseki’nin baskanliginda, Memduh Büyükkiliç’in ev sahipliginde Kayseri’yi adeta kesfeden Yerel Yönetimler heyeti ve 9 Büyüksehir Belediye Baskani, kentin tarihi ve doga güzelliklerine hayran kaldi.

SIYASET 20.06.2021 19:08:00 0
AK Partili baskanlardan Kayseri’ye tam not

 

Mehmet Özhaseki’nin baskanliginda, Memduh Büyükkiliç’in ev sahipliginde Kayseri’yi adeta kesfeden Yerel Yönetimler heyeti ve 9 Büyüksehir Belediye Baskani, kentin tarihi ve doga güzelliklerine hayran kaldi.

 


Kayseri’de AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki’nin baskanliginda, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in ev sahipliginde düzenlenen Yerel Yönetimler Istisare Toplantisi’na katilan, aralarinda Yerel Yönetimler Baskan Yardimcilari ile üst düzey yöneticilerinin de bulundugu Gaziantep, Samsun, Ordu, Trabzon, Sanliurfa, Erzurum, Balikesir, Denizli ve Malatya Büyüksehir Belediye Baskanlari, farkli medeniyetleri bagrinda barindiran Kadim Kent Kayseri’den hayranlikla ayrildi. Sehir turu da yaparak sehri yakindan tanima firsati bulan konuk baskanlar, Kayseri ile ilgili övgü dolu ifadeler kullandi. 

Tarihi ve kültürel geçmisiyle geçmisten gelecege bir köprü görevi üstlenen ve dört bir yanindan adeta tarih fiskiran Kayseri, 3 gün süren ve yerel yönetimler açisindan özel önem tasiyan toplantilara ev sahipligi yapti.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki’nin baskanliginda Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in ev sahipliginde Cuma günü Kayseri’ye gelen Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ve Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ile AK Parti Yerel Yönetimler Baskan Yardimcilari ve belediyelerin genel sekreterleri dahil üst düzey yöneticiler 3 gün boyunca önemli toplantilar gerçeklestirdi, sehri yakindan tanima firsati buldu.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, büyüyen ve gelisen Kayseri’de yerel yönetim çalismalarini kapsamli bir sekilde konuklarina aktarirken, özellikle yerel yönetimler yasasi kapsaminda önemli görüs alis verisinde bulunuldu. 

ERCIYES’TE TELEFERIK ILE ZIRVE YAPIP, YÜKSEK IRTIFA MERKEZI’NDE PENALTI ATISI YAPTILAR

Baskan Büyükkiliç’in yakindan ilgilendigi konuklar, Kayseri’nin incisi, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunup, teleferikle zirveye çiktilar. 9 farkli ilden gelen misafirlere, gastronomi merkezi olma yolunda ilerleyen Kayseri’nin mutfak kültürünün zenginligi olan yerel ve yöresel yemeklerden de ikram edildi. Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan Erciyes Master Plani kapsaminda Erciyes’in 12 ay aktif bir sekilde degerlendirilebilmesine yönelik projelendirilen Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’ni gezen baskanlar, burada penalti atisi yapmayi da ihmal etmediler. 

TARIHI KAYSERI KALESI’NI VE KAYMEK SERGISINI GEZDILER

Ticareti, endüstrisi, sagligi, gastronomisi, turizmi, tarihi ve doga güzellikleriyle bir cazibe merkezi olan Kayseri’yi daha yakindan tanima firsati bulan misafirler, Anadolu'daki ilk tip fakültesi olarak bilinen Gevher Nesibe Medresesi’ndeki Selçuklu Müzesi’ni ziyaret ettiler. Ardindan Hititler, Bizans, Selçuklu, Osmanli ve Cumhuriyet dönemlerine damga vuran ve Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan kültür ve sanat merkezine dönüstürülen tarihi Kayseri Kalesi’nde incelemelerde bulunan misafirler, KAYMEK tarafindan açilan el emegi, göz nuru eserlerin yer aldigi sergiyi gezdiler.

Büyüksehir Belediyesi Mehteran ekibinin konserini de vatandaslarla birlikte keyifle dinleyen Baskanlar, Sanatçilar Sokagi’ni da ilgiyle inceleyerek kültür ve sanat dolu dakikalar yasadi. 

PASTIRMA VE SUCUK SATISI YAPAN ESNAF ZIYARET EDILDI

Baskanlara, Baskan Büyükkiliç tarafindan Kayserispor Store’dan forma hediye edilirken, pastirma ve sucugun anavatani olan kentte esnaf ziyaret edilip, anavataninda pastirma ve sucuk ikram edildi.

“BASKAN BÜYÜKKILIÇ’IN TECRÜBESI ILE BÜYÜK GAYRETINE SAHIT OLUYORUZ”

Ayrica baskanlar, 3 günlük dolu dolu Kayseri ziyareti ile ilgili görüslerini aktardilar. Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç’in tecrübesi ve birikimi ile Kayseri’nin yasam kalitesi için büyük gayret gösterdigini belirtti. Kayseri’de yerel yönetim anlayisina övgüler yagdiran Sahin, söyle konustu: 

“Kayseri’ye geldigimiz zaman belediyeciligin geldigi noktayi gösteriyor. 1994 yilinda cumhurbaskanimizin baslattigi yerel yönetim anlayisinin nasil taçlandigini, nasil sürdürülebilir kildigini, bir medeniyet, tarih, ticaret sehri olan Kayseri’nin nasil bir turizm sehrine, nasil farkli bir yerel kalkinmanin ana mimarina dönüstügünü görüyoruz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Baskanimizin da büyük bir tecrübesi var, hem parlamento tecrübesi, hem ilçe belediye baskanligi, oradan aldigi tecrübe ile büyüksehir vizyonu ile Kayseri için, Kayserililer için, Kayseri’nin yasam kalitesi için büyük bir gayret gösterdigine sahit oluyoruz. Bütün ekibini tebrik ediyorum, Kayseri halkini da sevgiyle, hürmetle selamliyorum.” 

“ALINACAK O KADAR ÇOK DERS VAR KI…”

Kayseri’ye daha önce de geldigini ve her geldiginde baska bir eserle karsilastigini anlatan Baskan Sahin, “Zaten Erciyes, bir dagin, bir turizme nasil dönüstügünü, bir sehir ekonomisine nasil dönüstügünü gösteren büyük bir mucizedir. Oradan alinacak o kadar çok ders var ki, kapasitesine baktigimiz zaman, Kayseri’ye gelen turistlere baktigimiz zaman sehir ekonomisi için büyük ilham veriyor. Kayseri’de çok özel ürünler var, bambaska bir Kayseri lezzeti var, baskanimiz mutfak sanatlari merkezi açiyor, uluslararasi alana tanitiyor. Lezzet muhtesem, sunum muhtesem, mutfagi sanata dönüstüren bir alt yapi var, tebrik ediyoruz” seklinde konustu.  

“ETKILENMEMEK MÜMKÜN DEGIL”

Kayseri’den örnek alinacak çok sey oldugunu ve çok etkilendigini ifade eden Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz da, “Burada çok güzel isler yapilmis ve istikrarin ne güzel sonuçlar dogurabilecegini gördük. Gerçekten çok güzel hizmetler yapmislar, Kayseri adina Türkiye’ye kattiklari degerden dolayi tesekkür ederim. Etkilenmemek mümkün degil, Kayseri’ye önceden de defalarca gelmistim, çok etkilendim, örnek aldigimiz çok sey var” dedi.

“KAYSERI TÜRKIYE IÇIN BIR SANS”

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül ise, Kayseri’nin Türkiye için bir sans oldugunu belirterek sunlari söyledi: 

“Daha önce Kayseri’de yasamistim, ilk noterligime Incesu ilçesinde baslamistim. Kayseri bir medeniyet sehri, kendini gelistirmis bir sehir. Burada bu toplantinin olmasi da ayri bir deger tasiyor. Kayseri’den alacagimiz, ögrenecegimiz, Sanliurfa’miza tasiyacagimiz çok degerler var. Ayrica Kayseri’nin insanini yakindan tanidik, hayirsever, çaliskan ve yatirim düsünen insanlar. Bu sehir benim nazarimda mutlu bir sehir. Mehmet Özhaseki bakanimiz öncülügünde bir toplanti düzenledik, Özhaseki bakanimiz da Kayseri’ye büyük degerler katmis. Sunu da ifade edeyim, Kayseri ticareti ile taninan sehir ama çok güzel siyasetçiler yetistirmis, bunu da görüyoruz, demek ki birbirini tamamliyor. Kayseri’nin yolunun açik olmasini diliyor, Türkiye için bir sans oldugunu düsünüyoruz.”

“KAYSERI GERÇEKTEN PARLAYAN BIR YILDIZ, IMRENILECEK IDEAL BIR SEHIR”

Kayseri’nin imrenilecek bir sehir oldugunu ifade eden Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan da, “Kayserimiz gerçekten imrenilecek bir sehrimiz, üreten, çaliskan insanlarin oldugu sehir. Kayseri örnek sehirciligin yapildigi yerlerden birisi, çok güzel eserler var. Yapilmis, güzel icraat ve yatirimlar var. Basta Mehmet Özhaseki olmak üzere, önceki ve sonraki belediye baskanlarimizin emekleri var, emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Zolan, Kayseri’nin hem bölgesinde hem ülkede parlayan bir yildiz ve ideal bir sehir oldugunu vurgulayarak, “Kayseri gerçekten parlayan bir yildiz, hem bölgesinde hem ülkemizde çok güzel bir sehir, ideal bir sehir halindedir. Erciyes, ülkemizin kayak turizmi anlaminda göz bebeklerinden birisi, büyüksehir belediyemiz çok güzel yatirimlar yapmis. Yerinde görmek anlaminda da bu toplantilar çok yerinde. Kayseri’de yerinde görülecek örneklerden birisi, bunlardan çok fayda elde edecegiz, sag olsunlar güzel bir ev sahipligi yaptilar, Sayin bakanimiz Mehmet Özhaseki beye ve degerli Memduh Büyükkiliç baskanimiza çok tesekkür ediyorum, Kayseri’nin yolu açik olsun” ifadelerini kullandi.

“TICARETIN, SANATIN MERKEZI, TEK KELIMEYLE MUHTESEM”

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler, Kayseri’nin çok sevdigi bir sehir oldugunu, daha evvel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani iken Yamula Baraji’na dogalgaz gelmesi gibi bütün çalismalara bakan olarak katildigini hatirlatarak, “Simdi sehirdeki degisiklikler muhtesem, Özhaseki beyin, Memduh beyin yaptigi çalismalar harikulade, çok etkilendik. Hem gurur duyduk, hem de güzel çalismalari örnek alacak sekilde inceledik, çok sevdigimiz sehirden, çok mutlu ayrildik. Kayseri kadim bir sehir, 6 bin senelik geçmisi var, her yönüyle örnek sehir, ticaretin, sanatin merkezi, tek kelimeyle muhtesem” seklinde konustu.   

“TEBRIKE SAYAN BIR DURUM, ÇOK GÜZEL BIR KENT”

Kayseri’de yapilan hizmetlerin tebrike sayan bir durum oldugunu söyleyen Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Kayseri ile Erzurum’un Selçuklu sehirleri oldugunu, ayni degerlere sahip iki belediye olarak gördüklerini belirterek, “Sehirde AK Partili belediyelerin neler yaptigini zevkle geziyor, izliyoruz. Hakikaten tebrike sayan bir durum, çok güzel bir kent, hem bir tarih, kültür kenti, hem kayak sehri, kis sehri, ayni zamanda sanayi sehri, tarim ve hayvancilik sehri olarak da biliyoruz. Kayseri’mizin sanayilesme, ihracat, tarih, kültür, sanat ve spor sehri olma yolunda önemli adimlar attigini görüyoruz” dedi.

“KAYSERI ROL MODEL OLABILECEK GÜZEL BIR SEHIR”

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kayseri’nin belediyecilik ve hizmetler bakimindan rol model olabilecek güzel bir sehir oldugunun altini çizerek, “Kayseri’yi gördügümüzde temiz bir sehir, bakimli bir sehir, belediyecilik hizmetleri bakimindan güzel hizmetler almis bir sehir. Memduh baskanimiza ve ondan önceki belediye baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Kayseri tarih itibariyle kadim bir sehirdir. Malatya ile de hukuku olan bir sehirdir. Melikgaziler, Battalgaziler, Hasangaziler, Hüseyingaziler, Anadolu’yu anayurt yapma sürecini birlikte takip etmislerdir” diyerek, Kayseri ile Malatya’yi kültür ve sosyal birliktelik olarak yakin buldugunu söyledi. 

“DÜNYADA EN IYI LOKASYONLARDAN BIRISI ERCIYES”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Kayseri’nin kadim bir sehir oldugunu, özellikle yerel yönetimlerde sehircilik, kültür, çevre ve alt yapida birçok örnek çalismalara imza atmis bir sehir oldugunu söyledi. Kayseri’nin iyi motivasyonu oldugunu anlatan Demir, “Kayseri, Türkiye’miz için hem sanayi, hem ticarette birçok alanda örnek olan bir sehir. Kayseri’nin iyi bir motivasyonu var. Erciyes çok önemli, Kayseri turizm alaninda çok yaygin, çok etkin bir potansiyeli var. Sahamizi gezdik, futbol takimlarinin kamp yaptigi bir sehir haline döndü. Bu konu ile ilgili dünyada en iyi lokasyonlardan birisi Erciyes, Kayseri gelismesine emin adimlarla ilerliyor” dedi.

“HER GELDIGIMIZDE KALBIMIZIN, GÖNLÜMÜZÜN HUZURLA DOLDUGU BIR SEHIR”

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ise Kayseri ziyareti ile ilgili duygularini su sözlerle ifade etti: 

“Her geldigimizde kalbimizin, gönlümüzün huzurla doldugu bir sehir burasi, esimle beraber geldik, istisare toplantisinin yani sira sehri kismen yasama imkâni bulduk. Memduh baskanimizin misafirperverligi dillere destan, kendisine de çok yakisiyor. Farkli mekânlarda Kayseri mutfagini deneyimleme imkâni bulduk, zengin mutfagi olduguna sahit olduk, etkilendik. Kayseri’nin alt yapisi, üst yapisi, yerel yönetimler anlaminda sehrin son durumu göz kamastirici, bende de hayranlik uyandirdi, kendi sehrimde de uygulamak üzere örnek aldigim bazi özel çalismalari da gördüm. Çok güzel bir sehir olarak hafizalarimiza kazindi.”

 

Kayseri HABERI


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR