Tarih: 27.06.2021 19:50

Muhtesem Üçlü Bir Araya Geldi, HBX Anti Aging Kremi Dogdu

Facebook Twitter Linked-in

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent içerisinde faaliyet gösteren HBX AR-GE Projeleri Akademisi birbirinden ilginç ve spesifik buluslari ile Aydin’in adini tüm dünyaya duyurmaya basladi.

HBX-2371 adli ürünü ile Türki Cumhuriyetleri’nde de çalismaya baslayan Proje Koordinatörü Hakan Baslik simdi de ana maddesi semizotu, bildircin yumurtasi ve balkabagi olan karisim ile ürettigi kremin yaslanmasi geciktirdigini ileri sürdü.
Aydin ve Istanbul merkezli çalismalarini birçok devlet ve vakif üniversiteleri ile 13 yildan bu yana sürdürmekte olan Karya Farma HBX AR-GE simdi de Anti Aging adini verdigi yaslanmayi geciktirici kremini piyasaya sürdü.

Konuyla ilgili açiklama yapan HBX BAP Bilimsel Arastirmalar Projeleri Koordinatörü Hakan Baslik; “HBX-2371 çati ürünümüz ile beraberinde birçok patentli projeye imza attik.
Omega-3 yönüyle en zengin bitkilerden biri de semizotudur. Tavuk yumurtasina göre 5 kat daha fazla protein tasiyan bildircin yumurtasi bu bulusumuzda çok önemli rol oynamistir. Özel olarak organik yetistirdigimiz kabaklari depomuzda beklettikten sonra belli islemler ile içinde çekirdeklerin yeniden filizlenmesini sagladik.

Bu filizler kabagin esas özünü olusturmaktadir. Tüm bunlarin bilesimini bir formül esliginde Anti Aging (Yaslanmayi geciktirici) krem olarak buluslarimiza bir yenisini dahil ettik” dedi.
Yani ürünleri olan ‘Yaslanmayi geciktirici krem’ adini verdikleri üründe semizotu, bildircin yumurtasi ve bal kabagi kullanmalarinin nedenini de açiklayan Baslik, “Doymamis yag asitlerinden özellikle Omega-3 yag asitleri, a-linolenik asit, EPA, DHA, glutatyon, glutamik asit ve aspartik asit bakimindan zengin olan semiz otu tarla ve bahçelerde kendiliginden yetisen antioksidan ve antiinflamatuar özelligi çok yüksek degerli bir bitkidir.

 

Aydin HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —