Sampiyonlar Basaksehir'den

Sampiyonlar Basaksehir

Basaksehir IBB Aksemsettin Ortaokulu, LGS’de son 3 yilda yakaladigi basariyla dikkat çekiyor. Bu yil da 2 ögrencisi tam puan alarak Türkiye sampiyonlari arasinda yer alan okulun müdürü Suat Çelik, ögrencileri düzenli deneme sinavlariyla sinava hazirladikl

Basaksehir’in LGS sampiyonlari bu okulda yetisiyor. Gelistirdikleri planli çalisma teknigiyle ögrencileri sinava hazirlayan IBB Aksemsettin Ortaokulu, bu yil da LGS’ye damga vurdu. Sene basindan itibaren düzenli deneme sinavi yaparak çocuklarin eksiklerini giderdiklerini anlatan Okul Müdürü Suat Çelik, 2 ögrencinin tam puan alarak sampiyonlar arasinda yerini aldigini söyledi.

“Eksikleri bir yil önceden tespit ediyoruz”

Ögrencileri özenle sinava hazirladiklarini aktaran IBB Aksemsettin Ortaokulu Müdürü Suat Çelik, “ LGS hazirlik süreci uzun soluklu bir süreç. Pandemi süreci kosullarinin zorluguna ragmen ögrencilerimizi hazirlamaya çalistik. Bu hazirlik süreci bir önceki yil yapmaya basladigimiz hazirlik sinavlariyla basliyor, ögrencilerimizin eksik ögrenmelerini tespit edip,  destekleme ve yetistirme kurslarimizla ögrenme kayiplarini telafi ediyoruz.” ifadelerini kullandi.

Ögretmenler her saat çevrimiçi

Sampiyon olan ögrencilerin ögretmenlerinin de hazirlik sürecinde büyük bir gayret gösterdiklerini dile getiren Çelik, “Ögretmenlerimiz, ögrencilerin çözemedikleri sorular oldugunda gecenin saat kaçi olursa olsun çevrimiçi platformlar araciligiyla anlik dönüs yaptilar. Özellikle çevrimiçi platformlari ögretmenlerimiz çok aktif kullandilar. Ögrencilerimizin takildiklari noktalarda, eksik ögrenmelerinde veya çözemedikleri sorularda çok rahatlikla ögretmenlerimize sordular ve ögretmenlerimiz bu süreçte çok büyük katki sagladilar.” dedi.

“Bir teknigimiz var”

Özellikle sinav hazirligi konusunda bir sistemleri olduguna dikkat çeken Çelik, “Bu sistem sene basinda basliyor ve sinav sürecine kadar devam ediyor. Burada özellikle rehberlik servisimiz  çok aktif ve dinamik. Ögrencilerimizin motivasyonlari düstügü anda devreye girerek, motivasyonlari düzelttiler. Bu pandemi sürecinde ögrencilerimizin yaninda oldular, destek oldular. Bu sistem sayesinde okulumuz son 3 yildir Türkiye sampiyonu çikariyor.” seklinde konustu. 

Okul Müdürü Suat Çelik, ögrencilere su tavsiyelerde bulundu;

“Dinlenerek, kendilerine zaman ayirarak, stresten uzak durmalari önemli. Motivasyonun canli tutulmasi önemli. Planli düzenli çalisma yapildigi zaman biz ögrencilerimizin çok iyi sonuçlar aldigini görüyoruz.”

“Düzenli ve kararli çalistim”

LGS sürecindeki stresini ailesinin ve ögretmenlerinin destegiyle attigini aktaran Ayetnur Uras, “Bir yillik süre içerisinde düzenli ve kararli olarak LGS’ye hazirlandim. Içerisinde bulundugumuz pandemi kosullarinda kendime de vakit ayirmayi ihmal etmedim. Günde ortalama 4-5 saat çalisiyordum. Ailem ve ögretmenlerim moralim bozuk oldugunda beni motive ettiler.” dedi.

“Sorulari çözebildigim an stresim azaldi”

Kisitlamalarin oldugu dönemler içerisinde takildigi sorularda ögretmenlerinden çevrimiçi destek aldigini söyleyen Uras, “Eksik kaldigim konularda ögretmenlerimle görüntülü konusmalar gerçeklestirdim. Çevrimiçi platformlar üzerinden ögretmenlerimin destegiyle birçok konuda eksigimi kapattim. Sinav aninda heyecanliydim, sorulari çözebildigimi gördügümde stresim azaldi. Yabanci dillerle birlikte kendimi ilerletmeyi hedefliyorum. Bana bu süreçte destek olan aileme ve ögretmenlerime çok tesekkür ederim.” ifadelerini kullandi.

“Asla moralimi bozmadim”

Sinava planli ve disiplinli bir sekilde hazirlandigini söyleyen Kerem Poyraz da, “Asla moralimi bozmadim ve hedeflerimden vazgeçmedim. Sene içerisinde inislerim ve çikislarim oldu ama yanlislarima bakarak bunlari düzelttim. Gün içerisinde erkenden kalkarak önce soru çözüyordum. Gün içerisinde bir veya iki deneme çözüyordum. Sonuçlarina bakarak yanlislarimi gözden geçiyordum. Sonrasinda aksam kitap okuyarak yatiyordum.” dedi.

Takildigi yerde görüntülü egitim aldi

Takildigi konularda ögretmenlerine çevrimiçi platformlardan ulastigini belirten Poyraz, “Ögretmenlerimle görüntülü konusarak veya mesaj atarak sorularimin cevaplarini aldim. Agabeyim de çok yardim etti. Annem ve babam da beni motive ettiler. Son haftalarda stres olmustum. Sinav aninda tüm endiselerimi kafamdan attim. Ileride yazilim mühendisi olmak istiyorum. Sinava girecek arkadaslar simdiden çalismaya baslasinlar günlük soru çözümlerini aksatmasinlar soru çözüm isini fazla abartmasinlar yorulmasinlar.” seklinde konustu.

Istanbul HABERI

Habere Ek Fotograf(lar)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.