Tarih: 03.07.2021 08:54

Rize’de ‘Gastronomi Günleri’ne yogun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

 

Rize Belediyesi tarafindan düzenlenen sehrin yöresel lezzetlerinin tanitildigi 1. GastroRize Ulusal Rize Gastronomi Günleri gerçeklestirilen panellerle devam etti.

 

Rize'de Ramada Otel'de düzenlenen 1. GastroRize Ulusal Rize Gastronomi Günleri'nin açilis konusmasini Rize Belediye Baskani Rahmi Metin yapti. Baskan Metin, “Gastro Rize’de yemeklerimizle, lezzet duraklarimizla, cografyayi adeta entegre eden bir hale getirir bu güzellikleri de bütün Türkiye’yle, hatta Karadeniz’deki bütün ülkelerle, bütün dünyayla paylasmis oluruz.” dedi. Sezen Organizasyon Genel Müdürü Gökmen Sözen’in de konusmalarinin ardindan konferanslara geçildi.

Konferanslarda; Cografi Isaretli ve Yerel Ürünler, Türkiye’deki Balik Restoranlarinda Karadeniz - Rize bölgesindeki ürünlerin kullanimi, Dünyada Çay'in Öyküsü, Rize'nin Lezzet Elçilerinin Hikayeleri, Yerel Lezzet ve Rize, Restoran ve Kafelerde Rize Çayi’nin kullanimi, Biyoçesitlilik Gida Ürünlerinin Menülere Adaptasyonu, Yerel Ürünlerin Menülere Adaptasyonu, Butik Tarimin Önemi, Türkiye’nin iz birakan pastanelerinde Rize, UNESCO Sehirlerinin Lezzet Elçileri konular ele alindi.

Rize’nin cografi isaret alan ürünleri, yemekleri, dokumacilik ürünlerinin sergilendigi alan da ziyaretçiler tarafindan ilgiyle karsilandi.

Rize HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —