Cumhurbaskani Erdogan, Basçarsi Camii açilisini yapti

Cumhurbaskani Erdogan, Basçarsi Camii açilisini yapti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bosna Hersek temaslari kapsaminda, baskent Saraybosna'daki tarihi Basçarsi'yi ziyaret etti. Erdogan, Basçarsi Meydani'nda toplanan Saraybosnalilar tarafindan yogun ilgiyle karsilandi.

Bosna Hersek halki, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ülkeye gerçeklestirdigi resmi ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bosna Hersek'in baskenti Saraybosna’da Vakiflar Genel Müdürlügü’nce restore edilen Basçarsi Camisi'nin açilisini gerçeklestirdi. Cumhurbaskani Erdogan'in açiklamalarindan satir baslari söyle; “Basçarsi Camimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum. Aradan geçen 5 asirlik sürede savaslar, yikimlar görmüstür. Camimiz en son ve agir darbeyi 1992-1995 yillarindaki savas sirasinda almistir. Savasta caminin kubbesinde, minaresinde ciddi tahribat olmustur. Caminin kullanabilmesi için acil ihtiyaçlara yönelik bir tadilat yapildi. Saraybosna'nin simgesi olan bu eseri tekrar eski görkemine kavusturmak için 6 sene önce harekete geçtik. 20 Mayis 2015'te caminin restoresi için iki ülkenin Vakiflar Genel Müdürlükleri çerçevesinde imzalar atildi. Bugün sizlerle birlikte caminin açilisinin bahtiyarligini yasiyoruz.” Baskent Saraybosna'ya gelen Erdogan, resmi ziyaret kapsaminda, Vakiflar Genel Müdürlügünce restore edilen Basçarsi Camisi'nin açilisini yapti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.