Insülin direncinde bu üçlüye dikkat!

Sik sik acikiyor musunuz? Açliga karsi tahammülsüz müsünüz?

Haberi Sesli Oku
SAĞLIK - PSİKOLOJİ - BİLİM 18.09.2021 11:47:00 0
Insülin direncinde bu üçlüye dikkat!

Sik sik acikiyor musunuz? Açliga karsi tahammülsüz müsünüz? Karbonhidratli gidalara, özellikle tatlilara düskünlügünüz var mi? Yemekten sonra aniden uyku bastiriyor mu? Gece uykudan uyanip tatli ya da unlu gida yeme ihtiyaci duyuyor musunuz? Bu belirtiler size tanidik geliyorsa, dikkat! Sorununuzun nedeni; ülkemizde her 3 kisiden birinde görülen ve diyabet hastaliginin ilk adimi olan ‘insülin direnci’ olabilir! 

Pankreastan salgilanan bir hormon olan insülinin görevi, kandaki seker moleküllerinin hücre içine girmesini, böylece hücreler tarafindan ‘yakit’ olarak kullanilmasini saglamak. Kisaca, hücrelerin seker moleküllerini içeri alan kapisinin ‘anahtari’ gibi düsünebiliriz insülini. Insülin kandaki seker miktarina göre salgilaniyor. Örnegin salatalik yedigimizde kan sekerinde 1 birim yükselme olursa, vücut hemen 1 birim insülin salgiliyor, baklava yedigimizde kan sekeri 20 birim yükseliyorsa 20 birim insülin salgisi oluyor.  Ülkemizde her 3 kisiden birinin sorunu olan insülin direnci; vücuttaki sekeri düzenleyen insülinin görevini yerine getirmekte güçlük çekmesi olarak tanimlanabilir. 

Insülin direnci gelistiginde, hücreler ile kandaki seker molekülleri arasina adeta bir duvar örülüyor. Bunun sonucunda, örnegin 10 birim seker düzeyi artisina normalde yeterli gelecek olan 10 birim insülin, önündeki metabolik engeli bu düzeylerde asamiyor ve kan sekerinin hücre içine girmesinde yeterli gelemiyor. Bu durumda vücut, sekeri yeterli miktarda hücre içine sokabilmek için 10 birim yerine 20 birim veya daha fazla insülin salgilamaya basliyor.  Özellikle genetik olarak diyabet riski tasiyanlarda, yillar içinde sürekli fazla insülin salgilayan pankreas bezinin rezervleri azalinca ve bir gün gelip önündeki duvari asacak kadar çok insülin salgilayamadiginda ‘diyabet’ gelisiyor. 

Insülin direncine yol açan etkenlerin basinda ise genetik yatkinlik geliyor, yani ailede diyabet öyküsü olmasi çok önemli bir risk faktörü. Acibadem Dr. Sinasi Can (Kadiköy) Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastaliklari Uzmani Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, aile öyküsüne hareketsiz yasam, düzensiz beslenme, uyku düzensizligi gibi çesitli faktörler de eslik ettiginde insülin direncinin gelistigini belirterek, “Vücutta artan insülin özellikle sik acikma, açliga tahammülsüzlük, karbonhidratli gidalara düskünlük, hatta bazi hastalarda gece uykudan uyanip tatli ya da unlu gida tüketme gibi istah bozukluklarina yol açiyor. Bu yeme bozukluklari zamanla kilo alimiyla ve insülin direncinin artmasiyla sonuçlanabiliyor” diyor.  Peki, insülin direncini kirmak için nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastaliklari Uzmani Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, insülin direncinin önlenmesi ve tedavisi için 10 etkili kurali anlatti; önemli öneriler ve uyarilarda bulundu! 

 

Egzersiz yapin

Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, “Hareket, hücrelerin seker kullanimini kolaylastiran ve daha az insülinin seker metabolizmasinin düzenlenmesinde yeterli olmasini saglayan en önemli faktördür” diyerek, söyle devam ediyor: “Her tür spor yapilabilir. Her gün 30 dakika veya haftada 3 kez, 50 dakikalik yürüyüs yapilabilecegi gibi; yüzme, salon sporlari, bisiklete binmek, hatta dans etmek bile insülin direnciyle mücadelede son derece faydali olacaktir.”

 

Unlu gidalari azaltin

Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, karbonhidratli yiyeceklerin kan sekerini daha fazla yükseltme potansiyeline, dolayisiyla insülin salgisini daha fazla uyarma yetenegine sahip olduklarini belirterek, “Karbonhidratli yiyecekler; kan sekeri kontrolünü zaten normalden fazla insülinle yapabilen insülin direnci hastalarinda hem insülin salgisinin daha da artmasina, hem kilo alimina hem de pankreas rezervinin daha hizli tükenmesine yol açarlar” uyarisinda bulunuyor. Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, bu nedenle diyetteki karbonhidrat miktarinin mutlaka azaltilmasi gerektigine dikkat çekerek, “Rafine karbonhidratlar, yani unlu ve sekerli gidalar yerine meyve ve sebze gibi dogal ama lifli karbonhidrat türleri tercih edilmelidir” diyor.  

 

Atistirmaliklara dikkat! 

Yakin zamana kadar 3 ara ve 3 ana ögün olmak üzere sik sik beslenmek önerilirken, son birkaç yildir ‘aralikli oruç’ adi verilen ve ara ögün içermeyen beslenme sekilleri popüler oldu. Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, “Ara ögün almasi gereken bir grup hasta disinda, aralikli oruç insülin salgisinin daha az uyarilmasina yol açtigi için tercih edilebilir” diyerek,  su önemli noktaya dikkat çekiyor: “Ancak günde 3 ana ögün yerine 2 ögün yenilmesi, arada acikmaya ve atistirmalara neden olabilir. Insülin direncini artiran, kilo almayi kolaylastiran en büyük beslenme hatasi, atistirmalardir. Bu nedenle hangi beslenme sekli seçilecekse seçilsin, saglikli ögünler seklinde olmali ve aralarda abur cubur adini verdigimiz gidalar en aza indirilmelidir.”

 

Meyveleri sinirlayin

Meyveler dogal ve lif içeren saglikli karbonhidratlar arasinda yer aliyorlar. Ancak meyve sekeri de insülin salgisini çok uyariyor ve asiri meyve tüketimi hem kilo aldiriyor hem de insülin direncini artiriyor.   Bu nedenle bir seferde bir porsiyon meyve tüketmeyi aliskanlik haline getirin. Günün farkli saatlerinde toplam 3 porsiyon meyve tüketebilirsiniz. Bir porsiyon meyveyi, kabaca tabaga koydugunuzda; 1 adet orta boy elma hacminde yer kaplayan meyve miktari diye tanimlayabiliriz. Yani, 1 elma veya 1 portakal veya 1 armut veya 3 kayisi gibi. Meyveyi bir seferde bu miktari asmayacak sekilde tüketmeye özen gösterin.

 

Bal-reçel-pekmez üçlüsünü azaltin

Çok saglikli bir besin olan dogal balin yani sira reçel ve pekmez de; çok yogun, dile deger degmez emilmeye baslayan ve kanda hizla yükselen seker içeriyorlar. Üstelik bu besinleri genellikle sabah tüketiyoruz, yani midemiz bos iken. Dolayisiyla emilimleri daha da hizlaniyor. Ayni hizda da pankreasi uyararak insülin salgisini artiriyorlar. Bu nedenle insülin direnciniz varsa, bu gidalarin tüketimini çok azaltmaniz gerekiyor.  

 

Sekerli içeceklerden uzak durun

Gazli içecekler, buzlu çay türevleri ve limonata gibi içecekler yogun ve hemen kana karisan seker içeriyorlar. Bu nedenle insülin salgisini da hizla ve güçlü bir sekilde uyariyorlar.

 

Meyve suyu yerine meyve tüketin 

Bir bardak meyve suyunda 3-4 porsiyon meyvenin sekeri posasindan ayrilmis halde yer aliyor. Dr. Özlem Sezgin Meriçliler, “Taze sikilmis olsa bile bir bardak meyve suyu hem bir seferde ‘en fazla bir porsiyon yemeliyiz’  dedigimiz meyvelerin ortalama 3-4 porsiyonu kadar seker içeriyor, hem de bu meyvenin sekeri posasiz oldugu için çok hizla emilerek insülin salgisini çok hizli artiriyor” diyor. Meyveler posasiyla yenildiginde ise posa seker emilimini yavaslatiyor.   Bu yüzden vitaminleri meyve suyu ile degil, meyvenin kendisini tüketerek almayi aliskanlik haline getirin.

 

Tatliyi aç karnina yemeyin! 

Sekerli ve karbonhidratli gidalar midemiz bos iken yenildiklerinde içerdikleri seker hizla emiliyor ve kan sekerini daha hizli yükseltiyorlar. Bir o kadar hizda da insülin salgisini uyariyorlar. Bu tür gidalari mümkün oldugunca az yemeyi ve asla aç karnina tüketmemeyi kural olarak benimsemelisiniz. 

 

Bu besinler ögünlerinizden eksik olmasin 

Süt ve süt ürünleri (yogurt, ayran, kefir ve peynir) yesil sebzeler ve salatalar, karbonhidrat ile seker içeren gidalarla ayni anda yenildikleri zaman seker emilimini yavaslatiyorlar. Bu nedenle meyvenin yaninda yogurt, simidin yaninda ayran veya peynir, patatesin yaninda yogurt ve yesil salata tüketmeniz, bu besinlerin seker emilim hizini dengeleyerek insülin salgisinin daha az uyarilmasini saglayacaktir.  

 

Uykunuza dikkat edin

Uyku bozukluklarinin genetik olarak diyabet riski tasimayan kisilerde dahi insülin direncini tetikleyebilecegi, hatta diyabet gelisimine yol açabilecegi artik biliniyor. Özellikle gece uykusu bu süreçte çok önem tasiyor ve gündüz uyumak gece uykusunun yerini tutamiyor. 24:00-08:00 saatleri arasinda düzenli uyku aliskanligi edinmek, insülin direncine karsi önemli bir rol üstleniyor. 

 

Afganistan Platformu, Barışın ve Kültürün Sesi Olacak

Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.

Erdoğan Hamlesi: İsrail'i Tedirgin Eden Gazze Adımı

Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Sumud Filosu: Gazze’ye Giden Vicdanın Zaferi

Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.

Mustafa Tatar’a BM’den Uluslararası Barış Elçisi Unvanı

HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.

İstanbul’da Bisikletliler Gazze İçin Pedal Çevirdi

İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.

Afrika Arslanları: Uganda’da Umuda Yolculuk

HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.

Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

“Ehl-i Kadayıf Bahçekent’te Lezzeti ve Güler Yüzüyle Öne Çıkıyor”

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te açılan Ehl-i Kadayıf, hijyenik ortamı, güler yüzlü işletmecileri ve özel kadayıf tatlarıyla kısa sürede büyük beğeni topladı. Ümit Bey ve eşinin samimiyeti müşteriyi evinde hissettiriyor.

Manisa Vakfı Engelliler İçin Anlamlı Program Düzenledi

HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı Mehmet Chef Açıldı

HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.

Anadolu’nun Gönüllü Ormancısı: Abdullah Karataş’ın Hikâyesi

Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.

Bahçekent’te Sevilen Çiğ Köfte Noktası: Komagene

ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.

Bahçekent’te Uygun Fiyatlı Boya ve Tadilat Hizmeti

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.

Demokrat Parti Başakşehir İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul İlanı

Demokrat Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı, 28 Kasım 2025 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin resmî duyuruyu yayımladı. Salt çoğunluk sağlanamazsa toplantı 29 Kasım’da yapılacak.

“Çekmeköy’de İETT Şoförü Dehşet Saçtı: Yayalara Çarptı!”

Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.

“Tuzla’da Tersanede Patlama: 1 Ölü, 4 Yaralı!

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

6 Milyar TL’lik Bahis Hacmi Tespit Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.

PKK Silah Bırakıyor Mu?

AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.

Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Paneli Buca’da Yoğun İlgi Gördü

Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.

3D Secure Açık Değilse Kredi Kartınız Tehlikede!

İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Yazar Ertekin Okulöncesi Çocuklarla Buluştu

Eğitimci yazar A. Levent Ertekin, okulöncesi öğrencilerle buluşarak İzmir’in tarihi kahramanlarından Çaka Bey’i çocuklara anlattı.

Bursa’da Şeb-i Arûs Programı Gazze Temasıyla Düzenleniyor

Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.

“Dadaşlar Rüzgârı İzmir’de Esti: Festival Sona Erdi”

İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.

Ahmet Minguzzi’nin Adı Nevşehir’de Yaşatılıyor

Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.

Tevhid Bağlamında Logoterapi Trabzon Kitap Fuarında İlgi Gördü

Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.

Melahat Aksoy: Öğretmenliğe Adanan Bir Hayat

İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.

Gençleri Kitapla Buluşturan Müdür: Okan Nurcan’a Teşekkür

Başakşehir Belediyesi’nin Teoman Duralı Bahçekent Millet Kıraathanesi, kültürel yaşamın merkezi haline geldi. Gazeteci Ercan Kutlu, Müdür Okan Nurcan’ı ziyaret etti.

Prof. Can Eyigör’den Kırgızistan’da Sağlık Temasları

Prof. Dr. Can Eyigör, Kırgızistan’da ağrı bilimi, rejeneratif tıp ve dermakozmetoloji alanında önemli temaslarda bulunarak iki ülke arasında sağlık diplomasisini güçlendirecek akademik adımlar attı.

Doğal Gıda Gerçeği: Plastik, Organik Etiketi ve Saklama Hataları

Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.

HBX-2371 GOLD SMART DROP: Kadim Bilgelikle Doğan İnovasyon

KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.

Uykusuzluk Çağı: Türkiye Neden Artık Uyamıyor?

Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.

Evde Kendi Kendinize 20 Belirtiyle Hastalıkları Tanıyın

Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.

Yaşlılarda En Tehlikeli 2 Şey: Düşmek ve Boğulmak

Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.

Bel ve Boyun Ağrılarına Masajla Çözüm

Bel ve boyun fıtığından eklem ağrılarına kadar birçok sıkıntıya manuel masaj ile çözüm sunan Masör Murat Poyraz, “Şifalı Eller” merkezini yeni yerine taşıdı.

“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”

RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.

Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti

HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.

Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu

Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!

Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor

ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Çakmak Barajı’na Su Verilmeye Başlandı

2

Tanış: “Bu eser, Mardin’in barışsever ruhuna armağanımdır”

3

Market Kıymasından Zehirlendikleri İddia Edildi

4

Polisten Kaçamayacağını Anlayınca İntihara Kalkıştı

5

Niğtaş Hakkındaki Çevre İddiaları Bilimsel Analizlerle Geçersiz Kaldı

6

Çetiner’den ALTİD Başkanı Cem Özcan’a Ziyaret

7

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

11.9° / 8.8°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.