“Her Sey Çocuklar Için”

“Her Sey Çocuklar Için”

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürümüz Nevzat Özer, Il Müdürlügümüze bagli hizmet vermekte olan özel kresler, gündüz bakimevleri ve çocuk kulüpleri kurulus müdürleri ile “Her Sey Çocuklar Için” isimli konferansimizda bir araya geldi.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürümüz Nevzat Özer, Il Müdürlügümüze bagli hizmet vermekte olan özel kresler, gündüz bakimevleri ve çocuk kulüpleri kurulus müdürleri ile “Her Sey Çocuklar Için” isimli konferansimizda bir araya geldi.

Il Müdürümüz Nevzat Özer baskanliginda, Ramazanoglu Konferans Salonunda, 23.09.2021 tarihinde düzenlenen konferansa, Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Fatos Bulut Ates, Uzman Aile Danismani Adnan Kalkan ve Adana Özel Okul Öncesi Egitim Kurumlari Dernek Baskani Melike Yag konusmaci olarak katildi.

Konferansimizin açilis konusmasini yapan Il Müdürümüz Psikolojik Danisman Nevzat Özer konusmasinda;  “Kisiligin olusmasinda önemli rol oynayan 0-6 yas grubu çocuklarimiz sizlere emanet, çocuklarimizin gelisimi açisindan kres ve gündüz bakimevi personeli uzmanlarimizin görevi büyük. Bizler uzman ekiplerimizle sizlere destek olmak için her zaman yaninizdayiz.

Bugün de sizlere destek olmasi amaci ile iki ana konferans basligi belirledik. Ilk konumuz olan çocuklarin ihmal ve istismarina istinaden; yarinlarimiz olan çocuklarimiza uygulanan kötü muamelenin, ayni zamanda uzun vadede toplumu da tehdit eden bir durum haline gelmekte oldugunun bilincindeyiz. Aile içi siddet ve çocuk istismarini önlemede en önemli araç egitim; konusunda uzman ekibim bu konuda, toplumun farkli kesimlerine sik sik egitimler düzenliyor.

Ikinci konumuz ise günlük hayatimizin her asamasini kolaylastiran teknolojinin hizla gelismesi ve erisilebilir olmasinin beraberinde ‘teknoloji bagimliligi’ gibi bazi risk faktörlerini getirmesi ve bu faktörlerin belirlenerek çocuklarimiz için gereken önlemin alinmasi hakkinda, bu konuda farkindalik olusmasini ve teknolojinin bilinçli kullaniminin tesvikini destekliyoruz.

Her iki konu da degerlerimizin korunmasi, çocuklarimizin gelisimi ve gelecegi açisindan önemli.  Her sey çocuklar için.” dedi.

Konferans, Adana Özel Okul Öncesi Egitim Kurumlari Dernek Baskani Melike Yag’in tesekkür konusmasinin ardindan Çukurova Üniversitesi Egitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danismanlik Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Fatos Bulut Ates’in katilimcilarimiza, “Çocuklarda Ihmal ve Istismar” konusunu anlatmasi ile devam etti.

Uzman Aile Danismani Adnan Kalkan ise çagimizin en büyük sorunlarindan olan “Teknoloji Bagimliligi ve Bilinçli Medya Kullanimi” konusunda bilgilendirmede bulundu.

Egitim sonunda katilimcilarimizin sorulari yanitlanarak, öneri ve görüsleri dinlendi.

 

 

Habere Ek Fotograf(lar)


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.