• BIST 100

    10884,18%1,89
  • DOLAR

    32,58% 0,19
  • EURO

    35,27% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2471,35% 0,34
  • Ç. ALTIN

    3961,18% -0,21

Adalet Birlik Partisi, Istanbul Il Kongresini Gerçeklestirdi

Adalet Birlik Partisi Istanbul il Baskanligi 1. Olagan Il Kongresi’ni gerçeklestirdi. Tek listeyle gidilen seçimde Kurucu Il Baskanligi görevini yürüten Mustafa Sükür AYCI, Il Baskani olarak seçildi.

SIYASET 27.09.2021 22:21:00 0
Adalet Birlik Partisi, Istanbul Il Kongresini Gerçeklestirdi

 

Mustafa Sükür AYCI “ Ben Büyük bir Ailenin içine geldim

Adalet Birlik Partisi Istanbul il Baskanligi 1. Olagan Il Kongresi’ni gerçeklestirdi. Tek listeyle gidilen seçimde Kurucu Il Baskanligi görevini yürüten Mustafa Sükür AYCI, Il Baskani olarak seçildi. Adalet Birlik Partisi’nin 1. Olagan Il Kongresi, Genel Baskan Irfan UZUN'un katilimiyla gerçeklestirildi. Istanbul Esenlerde bulunan Prof. Dr. Adem Bastürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongre, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi. Açilis konusmasi yapan Adalet Birlik Partisi Il  Baskani Sayin Mustafa Sükür AYCI “ Ben Büyük bir Ailenin içine geldim, Adalet Birlik Partisi Teskilatlanmalarini hizli bir sekilde yaparak büyümeye devam ediyor,  Ülkemiz her kösesinde oldugu gibi Istanbul’da da büyük bir özlem, büyük bir beklenti, yeni bir umut isigina ihtiyaç vardi. Büyümeye güçlenmeye devam ediyoruz. Basaracagiz, ülkeyi uçuruma sürükleyen iktidardan da, bütün yasananlara seyirci kalarak çanak tutan muhalefetten de memleketi kurtaracagiz. Geçenlerde Bir belediye Baskanimizi ziyarete gittigimizde bize dediki sizde hiç siyasi bir yüz yok dedi, ne demek istedigini düsündügümde aslinda siyasi yüzler bizleriz temiz, berrak hiçbir zaman içimizde.. Sadece vatan millet ve devlet aski olan insanlariz…

 

Halkimizin yüzü yine gülecek. Gençlerimizin gelecekten umudu olacak. Güven ve huzur içinde yasayacagiz yeniden bu güzel Ülkemizde. Nereden mi biliyorum, kendimden biliyorum. Sizden; içinizdeki vatan askindan, Atatürk’e bagliliktan, yüreginizdeki cesaretten, zihninizdeki aydinliktan, elinizdeki nasirdan, alninizdaki terden, gözünüzdeki isiktan biliyorum.
Basaracagiz! Kendisini tanidigim günden itibaren ‘Tepeden tirnaga cesaret, her sey Türkiye’yi sevmekten ibaret’ diyerek mücadele eden ve bizi de her zaman cesaretlendiren degerli Genel Baskanimiz Sayin Irfan UZUN, bana güvenip Adalet Birlik Partisi’ni Istanbul’da kurma onurunu verdigi için bir kez daha tesekkür ediyorum. Her zaman beni destekleyen ve yanimda yer alan aileme ve çiktigimiz bu onurlu yolda benimle birlikte yürüyen her biri birbirinden degerli kurucu il yönetim kurulu üyesi arkadaslarima, ilçe baskanlarima ve yönetimlerine tesekkürlerimi sunuyorum”
Divan Baskanligini  Adalet Birlik Partisi Egitimden Sorumlu Kurucu Genel Baskan Yardimcisi Turusan BAGCI’nin yaptigi kongrede tek liste ile yapilan seçim sonucu Mustafa Sükür AYCI yeniden Il Baskani olarak seçildi.

Tepeden tirnaga cesaret, her sey Türkiye’yi sevmekten ibaret

Kongrede Konusan Adalet Birlik Partisi Genel Baskani Sayin Irfan UZUN, 2023 yada olasi erken seçimde Cumhurbaskani adayi olacagini ve ülkeyi 86 Milyon vatandasimiz ile yönetecegini söyledi. Konusmasina devam eden UZUN, Aziz Istanbul’un saygin ve sevecen hemsehrileri, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlari siyasi partilerinin degerli yönetici ve üyeleri, Adalet Birlik Partisinin Fikri hür, irfani hür, vicdani hür kiymetli mensuplari, gelecegimizin teminati sevgili gençler, Degerli basin mensuplari, Güven timsali cansiperane görev yapan Emniyet personelimiz. sizleri en kalbi duygularimla, hasret ve muhabbetle selamliyor, sükranlarimi sunuyorum. 1. Olagan il kongremize hos geldiniz, varliginizla bizlere güç verdiniz. Buradan Istanbul’umuzun tüm köylerindeki, tüm ilçelerindeki özellikle kardeslerime sevgilerimi, saygilarimi gönderiyorum. Su anda disarida salonun içinden on kat daha fazla Istanbullu kardeslerim vardi, onlari selamlamadan yapamazdik. Onlari selamladik, simdi sizinle beraberiz. Dün gece sadece kendilerinin yapabilecegi sekilde degisim için davaya sahip çikan Teskilat Baskanim Bilal Yalçin Baskanima, Içisleri Baskanim Orhan Oluç Baskanima, Ekonomi Baskanim Yunus Masat Baskanima, Yerel Yönetimler Baskanim Tanju Akbas Baskanima, Esnaf ve sanatkarlar baskanim Bilal Bektas Baskanima, Insan Haklari Baskanim Nejla Güveli Pilliççi Baskanima, Basin Medya Baskanim Volkan Taskiran Baskanima, Enerji ve Tabii Kaynaklar Baskanim Tolga Hazar Baskanima, Idari ve Mali isler Baskanin Özcan Bozacioglu Baskanima, Protol Baskanim Tülin Varli Baskanima, Savunma Sanayii Baskanim Gökhan Bilik Baskanima, Türk Birligi Baskanim Tuncay Kaplan Baskanima, Sivil Toplum Baskanim Selçuk Ektas Baskanima, Seçim isleri Baskanim Serpil Sener Baskanima, Siyasi ve Hukuk Isleri Baskanim Abdullah Demiryürek Baskanima, Otomotiv Baskani Baris yüzen Baskanima, Engelsiz kollari baskani Mavir Varli Baskanima, hizmet ruhunu somutlastiran Hibe ve Krediler Baskanim Murat Yavuz baskanima; Merkez Disiplin Kurulu Baskani Selim Hacihasanoglu Baskanima, Beni Parti kuruldugu günden beri birakmayan Disisleri Baskanim Zeki Demir Baskanima, Egitim Baskanim Turusan Bagci Baskanima, Dis Ticaret ve Gümrük Baskanim Serhat Can Baskanima, Tanitim Medya Baskani Muhammet Ali Aksoy Baskanima ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bir sonraki Baskan Yardimcisi Murat Yavuz Baskanima tesekkür ederim. Bu yolculugu az önce saydigim zamanimizin en iyi devlet adamlari ile beraber yürüdügümüz için minnettarim. Son derece mütevazi, gelenek ve göreneklerimize, aktör degerlerimize bagli özel yasamimda ve bu demokrasi yürüyüsümüzde her zaman destek olan kiymetli esim ve çocuklarima huzurlarinizda bir kez daha tesekkür ediyorum

Türk ailesi olarak bir araya gelebiliriz

Hayatimin aski, Sevcan'a ve Ayse Öyküye ve Hakan’a - Sizi çok seviyorum ve hepinizle gurur duyuyorum. Degerli Kardeslerim; Bu ülkeyi her zaman farkli kilan bu vaattir - siki çalisma ve fedakarlik yoluyla her birimiz bireysel hayallerimizin pesinden gidebiliriz, ancak yine de gelecek neslin de hayallerinin pesinden gitmesini saglamak için bir Türk ailesi olarak bir araya gelebiliriz. Bütün kültür unsurlari Türklerin yaklasik 15 bin yildir dünya üzerinde oldugunu ve muhtesem bir medeniyet ortaya koydugunu göstermektedir. Türkler gittikleri hemen her yerde kimlik kartlarini cografyaya yer isimleri ile de kazimislardir.

Bu yüzden bu gece burada duruyorum. Çünkü 15 bin yil boyunca, bu sözün tehlikede oldugu her an, erkekler ve kadinlar -ögrenciler ve askerler, çiftçiler ve ögretmenler, hemsireler ve kapicilar- onu yasatma cesaretini buldular. Bu belirleyici anlardan birinde bulusuyoruz - ulusumuzun Ekonomik savasta oldugu, ekonomimizin kargasa içinde oldugu ve Türkiye vaadi bir kez daha tehdit edildigi bir anda. Bu gün, daha fazla Türkiyeli issiz ve daha azi için daha çok çalisiyor. Çogunuz evinizi kaybettiniz ve daha da fazlasi evinizin degerlerinin düstügünü izliyor. Çogunuzun kullanamayacaginiz arabalari, ödeyemediginiz kredi karti faturalari ve erisemeyeceginiz egitim ücretleri var. Çok degerli kardeslerim Sunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ülkemizin kaynaklarinin ve gelirinin adaletsiz bir sekilde dagitildigini, belli bir zümrenin faydalandigini hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Küçük esnafin bittigini, köylünün mahsulü para etmedigini, aracilarin daha çok kazandigini hepimiz bilmekteyiz. Biz iktidara geldigimizde ilk isimiz her bölgede kooparatifler kurup üreticinin kalkinmasini saglayacagiz. Bu meydan okumalarin hepsi hükümetin yaptigi seyler degil. Ancak yanit vermedeki basarisizlik, Ankara’da ki bozuk siyasetin ve Erdogan’in basarisiz politikalarinin dogrudan bir sonucudur. Türkiye, son yirmi yildan beri daha da geriye gidiyor. Biz bundan daha iyiyi hak eden bir ülkeyiz. Bu ülke, emekliligin esiginde olan bir kadinin, ömür boyu süren siki bir çalismanin ardindan kendini felaketten bir hastalik uzakta buldugu ülkeden daha nezih.

Türkiyeliye verdigimiz sözü tutacagiz

Bu ülke, bir adamin yirmi yildir üzerinde çalistigi ekipmani toplayip Çin'e gönderilmesini izlemek zorunda kaldigi ve sonra eve döndügünde nasil bir basarisizlik gibi hissettigini açiklarken boguldugu bir ülkeden daha cömert. Gazilerin sokaklarinda uyumasina, Üniversite Gençlerinin yurt eksikliginden Cemaatlere itilmesine ve ailelerin yoksulluga sürüklenmesine izin veren bir hükümetten daha merhametliyiz; büyük bir Türkiye sehri gözlerimizin önünde bogulurken bu gidise sessiz kalamazdik. Basarisizliklarina sahip çikmalarinin zamani geldi. Türkiye’yi degistirme zamanimiz geldi. Görüyorsunuz, biz Türkiye Ittifaki olarak, bu ülkede ilerlemeyi neyin olusturdugu konusunda çok farkli bir ölçüye sahibiz. Türkiye, simdi küçük planlarin zamani degil. Artik her çocuga dünya standartlarinda bir egitim saglama konusundaki ahlaki yükümlülügümüzü yerine getirmenin zamani geldi, çünkü küresel ekonomide rekabet etmek daha azina gerek kalmayacak. Sevcan ve ben sadece bunun için buradayiz çünkü bize bir egitim sansi verildi. Ve bazi çocuklarin bu sansin olmadigi bir Türkiye’ye razi olmayacagim. Erken çocukluk egitimine yatirim yapacagim. Yeni ögretmenlerden olusan bir ordu toplayacagim ve onlara daha yüksek maaslar ödeyecegiz ve onlara daha fazla destek verecegiz. Ve karsiliginda, daha yüksek standartlar ve daha fazla sorumluluk isteyecegiz. Ve her genç Türkiyeliye verdigimiz sözü tutacagiz - eger toplulugunuza veya ülkenize hizmet etmeyi taahhüt ederseniz, Artik her bir Türkiyeli için özel hastanelerde de bedava, erisilebilir saglik hizmeti almanin zamani geldi. Saglik hizmetiniz varsa, planim primlerinizi düsürür. 

Bunu yapmazsaniz, Milletvekillerinin kendilerine verdigi ayni türden kapsama alabilirsiniz. O sirketlerin hasta ve bakima en çok ihtiyaci olanlara karsi ayrimcilik yapmayi birakmasini saglayacagim. Simdi ücretli hastalik günleri ve daha iyi aile izni olan ailelere yardim etme zamani, çünkü Türkiye’de hiç kimse isini sürdürmekle hasta bir çocuga veya hasta bir ebeveyne bakmak arasinda seçim yapmak zorunda kalmamali. Emekli maaslarinizin CEO ikramiyelerinden önce korunmasi için iflas yasalarimizi degistirmenin zamani geldi; ve gelecek nesiller için Sosyal Güvenligi koruma zamani. Ve simdi esit bir is için esit ücret almanin zamani geldi, çünkü kizim ve oglumun sizin kizlariniz ve ogullarinizla tamamen ayni firsatlara sahip olmasini istiyorum. Simdi, bu planlarin çogu paraya mal olacak, bu yüzden Türkiye’nin büyümesine yardimci olmayan kurumsal bosluklari ve vergi cennetlerini kapatarak her kurus için nasil ödeyecegimi ortaya koydum. Ama ayni zamanda ülke bütçesini satir satir inceleyecegim, artik çalismayan programlari ortadan kaldiracagim ve ihtiyaç duydugumuz programlari daha iyi ve daha az maliyetli hale getirecegim - çünkü yirmi birinci yüzyilin zorluklarini yirminci yüzyil bürokrasisiyle karsilayamayiz.

Hükümet televizyonu kapatamaz ve bir çocuga ödevini yaptiramaz

Türkiye'nin sözünü yerine getirmenin paradan fazlasini gerektirdigini de kabul etmeliyiz. "entelektüel ve ahlaki gücümüz" dedigi seyi geri kazanmak için her birimizin yenilenmis bir sorumluluk duygusu gerekecek. Evet, hükümet enerji bagimsizligina öncülük etmeli, ancak her birimiz evlerimizi ve isletmelerimizi daha verimli hale getirmek için üzerimize düseni yapmaliyiz. Evet, suç ve umutsuzluk içinde yasayan genç erkekler için basariya giden daha fazla merdiven saglamaliyiz. Ancak programlarin tek basina ebeveynlerin yerini alamayacagini da kabul etmeliyiz; hükümet televizyonu kapatamaz ve bir çocuga ödevini yaptiramaz; Bireysel sorumluluk ve karsilikli sorumluluk – Türkiye’nin vaadinin özü budur. Ne kadar zor olursa olsun, ihtiyacimiz olan degisimin gelecegine inaniyorum. Bu memleketimiz her milletten daha zengin ama bizi zengin yapan bu degil. Dünyadaki en güçlü genç nüfusa sahibiz ama bizi güçlü yapan sey bu degil. Üniversitelerimiz ve kültürümüz dünyanin kiskançligi ama dünyanin kiyilarimiza gelmesini saglayan sey bu degil. Bunun yerine, yol belirsiz oldugunda bile bizi ileriye iten o Türk olmanin ruhudur - bu Türkiye vaadidir; farkliliklarimiza ragmen bizi birbirimize baglayan; bu da gözümüzü görünene degil, görünmeyene, virajin etrafindaki o daha iyi yere sabitlememizi sagliyor. Ama bunun yerine insanlarin duydugu sey - her inanç ve renkten, hayatin her alanindan insanlar –

Daha çok çalisacagiz.

de kaderimizin ayrilmaz bir sekilde baglantili olduguydu. Bu birlikte, hayallerimiz bir olabilir. "Yalniz yürüyemeyiz" diye haykiran bir teskilatimiz var. "Ve yürürken, her zaman ileri gidecegimize dair söz vermeliyiz. Geri dönemeyiz." Türkiye, geri dönemeyiz. Yapilacak bu kadar is varken degil. Egitecek o kadar çok çocuk ve bakilacak o kadar çok gazi varken degil. Düzeltilecek bir ekonomi, yeniden insa edilecek sehirler ve kurtarilacak çiftlikler ile degil. Korunacak çok aile ve onarilacak çok hayat varken degil. Türkiye, geri dönemeyiz. Tek basimiza yürüyemeyiz. Su anda, bu seçimde, gelecege yürümek için bir kez daha söz vermeliyiz. O vaadi, o Türkiye vaadini tutalim ve Kutsal Yazilarin sözleriyle, itiraf ettigimiz ümide tereddüt etmeden sikica sarilalim. Tesekkürler ve Rabbim Türk Devletleri'ni Korusun. Insanligin baris ve nese içinde birlesmesinin yolu önünüzde çok uzun. Bu dünyayi "herkes" için daha iyi bir yer haline getirmek için etkinizi akillica kullanin, o zaman belki bu nesil yeryüzünde cennetten bir parça deneyimleyebilir. Tek Dünya Tek Rüya Nazimin; Yasamak bir agaç gibi tek ve hür Ve bir orman gibi kardesçe sine dizelerindeki kardesligi istiklal marsimizin anlatimiyla iman dolu yüreklerimizin kapladigi vatan topraklarimiza alçaklari ugratmadan yasayacak ve ilelebet yasatacagiz. 2023’de veya olasi erken seçim olursa 2022’de yapilacak seçimlerde Cumhurbaskani adayi oldugumu sizlerle paylasmak istiyor. bu vesileyle aziz milletimizin her bir ferdini saygiyla selamliyorum. Rabbim Ülkemizi kurusun Rabbim Milletimizi korusun. Daha çok çalisacagiz. Hepiniz tekrardan Istanbul 1. Olagan kongremize hos geldiniz serefler verdiniz. Ifadelerine yer verdi.   26 Eylül 2021 günü saat 14: de baslayan Adalet Birlik Partisi Istanbul 1. Olagan il kongresine yogun bir ilgi vardi.

Cansu Pala okuduklari güzel eserlerle Kongreye renk kattilar.

Adalet Birlik Partisi Erzurum Il Baskani Sayin Hakan YÜKSEL, Adalet Birlik Partisi Çanakkale Il Baskani Sayin Firat DEMIR, Adalet Birlik Partisi Gaziantep Teskilatlanmadan sorumlu Il Baskan Yardimcisi Sayin Serkan ERKAHRAMAN katilim sagladilar. Kongreye damgalarini vuran Güçlü yorumcu Ali EKINCI ve Türk Halk Müzigi sanatçisi Cansu Pala okuduklari güzel eserlerle Kongreye renk kattilar. Açilis Konusmasinda Adalet Birlik Partisi Dis Ticaret ve Gümrük Baskani Sayin Serhat Can, Adalet Birlik Partisi Türkiye Engelsiz Kollari Baskani Sayin Mahir VARLI, Adalet Birlik Partisi Içislerinden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Sayin Orhan OLUÇ, Adalet Birlik Partisi Teskilatlanmadan sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Sayin Bilal YALÇIN konusmalarinda Parti olarak iktidara geldiklerinde yapacaklari projeleri anlattilar.
 

Habere Ek Fotograf(lar)

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR