Tarih: 28.09.2021 11:59

Iki köklü üniversiteden is birligi protokolü

Facebook Twitter Linked-in

IZMIR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi arasinda imzalanan is birligi protokolü töreninde konusan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Ürettigimiz bilginin kampüs sinirlarimiz içerisinde kalmamasi konusunda ekstra hassasiyet göstermemiz gerektigini düsünüyorum. Bu noktada da diger yüksekögretim kurumlariyla, kamu ve özel sektörle güçlü baglar insa etmeliyiz. Farkli üniversitelerden bilim insanlarinin akademik birikimlerini bir araya getirmesinin, bilim dünyasini zenginlestiren, toplumsal ilerlemenin önünü açan hususlardan biri olduguna inaniyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, "Yaptigimiz çalismalarin, sadece rafta kalacak çalismalar olmasini arzu etmiyoruz. Mutlaka sahada etkisi olan, ülkemize hem prestij hem döviz kazandiracak hem de ülkemizin gelismesi ve kalkinmasinda destek saglayacak projeler yapmak buradaki bütün hocalarimizin ortak arzusudur” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise 11. Kalkinma Plani çerçevesinde arastirma ve aday arastirma üniversiteleri yetkinlikleri dikkate alinarak çesitlik sektörlere yönelik eslestirmeler yapildigini belirterek, "Biz de Ege Üniversitesiyle çesitli alanlarda eslesiyoruz. Ege Üniversitesi ve Anakara Üniversitesi karakteristik olarak birbirine benzeyen üniversiteler. Etki alanlari itibari ile özellikle Asi Teknolojileri, Analitik Kimya ve Spektroskopi, Gida Biyoteknolojisi ve Tarla Bitkileri alanlarinda is birligi anlasmasi imzaliyoruz. Inaniyorum ki bu is birligi çalismasindan önemli neticeler çikaracagiz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —