Tarih: 28.09.2021 15:16

Balikçi Kenan: Reçeteye Yazilan En Iyi Ilaç Balik

Facebook Twitter Linked-in

Büyük, küçük herkesin yogun ilgi gösterdigi Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ne ziyaretçi akini devam ediyor. Esenyurt Mehmet Altun ögrenci yurdu hocalari ve ögrencileri müzeyi ziyaret etti. Yeni sezonun bol ve bereketli geçmesi içinde dua eden hocalar böyle essiz müzeyi Türkiye’ye kazandirdigi için müze kurucusu Balikçi Kenan’a tesekkür etti.

 

Beylikdüzü  Balikçi Kenan Tesisleri’nde bulunan ve girisi ücretsiz olan Türkiye Deniz Canlilari Müzesi hafiz ve hocalari agirladi. Içerisinde bin 500’ün üzerinde deniz canlisinin bulundugu müzeye ilgi yogun. Ziyaret sirasinda dev köpek baliklari, vatozlar ve orkinoslari gören ögrenciler mumya baliklarla bol bol hatira fotografi çektirdi.

 

Denizler Birer Maden

 

Denizlerimizin kiymetini bilmemiz gerektiginin altini çizen müze kurucusu ve ünlü balikçi Balikçi Kenan: “Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ne dünyadan ve ülkemizden yogun ilgi var. Özellikle gençlerimiz burada bulunan köpekbaliklarini, kiliçbaliklarini, dev vatozlari görünce saskinliklarini gizleyemiyorlar. Denizler bizlerin ekmeden biçtigimiz tarlalarimiz. Bu tarlalar bizden hiç bir sey istemiyor. Karsiliginda binlerce çesit balik veriyor. Bizim yapmamiz gereken tek sey ise denizlerimize evimiz gibi temiz bakmak. Müzemizi halkimiza kazandirdik. Denizin ne kadar degerli bir yer oldugunu bilmeleri için baliklari mumyaladik. Bu madene özen gösterelim. Temiz tutalim” dedi.

 

En Iyi Reçete Balik

 

Balik mevsiminin açildigini bu yil bol ve bereketli geçecegini tahmin eden usta balikçi Balikçi Kenan: “Hastalik mevsimine girdik. Hastaligin sifa kaynagi balik. Çünkü içinde hiç bir katki maddesi yok. Dogal ilaç. En iyi reçete bu aylarda balik. Eczaneden aci ilaç almaya gerek yok. Haftada en az iki defa balik yiyin” seklinde konustu.

 

Balik Demek, Saglik Demek

 

Bagisiklik sistemini güçlendirmenin en iyi yolu balik oldugunu söyleyen Balikçi Kenan: “Hastalik mevsimindeyiz. Özellikle grip salgini basladi. Bagisiklik sistemimizi güçlendirecek en dogal sey balik. Içinde katki maddesi yok. Dogal antibiyotik. Balik mevsimindeyiz. Fiyatlarda uygun. Halkimiza önerim hangi balik bolsa onu tercih etsinler. Birgün tava, birgün izgara, birgün haslama. Baligi çesit, çesit farkli, farkli yiyebilirler. Özellikle çocuklarimiza bol bol balik yedirelim. Balik demek saglik demek” ifadesini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —