“Suriye meselesinin tek çözümü Esad ile görüsmektir”

“Suriye meselesinin tek çözümü Esad ile görüsmektir”

BTP Genel Baskani Hüseyin Bas: “Bu mesele oradaki hükümet ile görüsmenin haricinde hiçbir sekilde çözülemez.

BTP Genel Baskani Hüseyin Bas: “Bu mesele oradaki hükümet ile görüsmenin haricinde hiçbir sekilde çözülemez. ‘Taliban ile görüsebiliriz’ diyen hükümetin Esad ile görüsmemesinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir karsiligi yoktur.

 

Bagimsiz Türkiye Partisi (BTP) Genel Baskani Hüseyin Bas, katildigi televizyon programinda Suriye meselesini degerlendirdi. 

Gelinen noktada sorunun tek çözüm yolunun hükümetin Suriye lideri Esad ile görüsmesi oldugunu ifade eden Hüseyin Bas, “Biz Suriye'de niye variz?” sorusunu sorduktan sonra su ifadeleri kullandi; “Çözüm çok basit, hiç uzatmaya gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti hangi kanallarla oradaki örgütlerle iliskide ise bu örgütlere 'Silahlari birakin, Suriye hükümetine gidin ve anlasin’ diyerek bu konuyu kapatmali.”

 

“Türkiye’nin menfaatine göre hareket edilmeli”

 

“Askerimizi geri çekip kendi sinir güvenligimizi olusturacagiz ve bu konuyu kapatacagiz.” diyen BTP lideri söyle devam etti; “Bu hükümetin böyle bir sey yapma ihtimali yok. Niye yok? Çünkü her anlamda borçlanilmis. Orada sahiplendikleri örgütlerin muhtemelen içeride uzantilari var. Bu içerideki uzantilari nasil durduruyorsun; ‘Ben sana orada sahip çikiyorum’ diyerek. Dolayisiyla hem Içisleri Bakanligi'nin, hem Disisleri Bakanligi'nin, hem Milli Savunma Bakanligi'nin özverili ve milli bir sekilde davranmasi lazim. Siyasal rantlari, gelecek hesaplarini, kendi menfaatlerini bir kenara birakip, Türkiye'nin ve bu vatandasin menfaatine göre hareket etmesi lazim.”

 

“Bana yetki versinler Esadla görüsüp bu meseleyi çözeyim”

 

Bugün Türkiye'nin dis politikasinin gazla yürüdügünü ifade eden Hüseyin Bas, “Simdi biz New York'ta bir BM toplantisi gördük. Toplantida Suriye'ye temsilen kim konustu? Besar Esad'in disisleri bakani veya sözcüsü konustu. Dolayisiyla bütün devletler tarafindan taninan bir hükümetten bahsediyoruz. Biz ise Esad ile görüsemiyoruz. Niye? Zamaninda gaza geldik, agza alinmayacak laflar söyledik hükümet olarak ve dolayisiyla bugün görüsemiyoruz. Elbette Esad ile görüsecegiz. Bu mesele baska türlü çözülmez. Görüsemiyorlar mi? Bana yetki versinler ben gidip görüseyim. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nden her hangi biri gitsin Esad’la görüsür. Simdi söyle de bir problem var. Bugün Esad hükümetimize güvenmiyor, çünkü diyor ki , 'Yahu biz sizinle oturduk, kalktik, yedik, içtik... Bunlarin hiç mi hatiri yoktu da bu kadar düsmanlik oldu.'

 

  

 

“Taliban ile görüsüp Esad ile görüsmemenin bir karsiligi yok”

 

“Bu meselenin çözümü oradaki hükümet ile görüsmenin haricinde hiçbir sekilde saglanamaz.” diyen Hüseyin Bas, “ Suriye konusunu Rusya ile görüsüyoruz. Rusya'yi araci yapiyoruz. Benim Suriye ile bir savasim mi var ki araciya ihtiyacim olsun. ‘Taliban ile görüsebiliriz’ diyen hükümetin Esad ile görüsmemesinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir karsiligi yoktur. Bunu milletimiz bilsin. Bir parti genel baskani olarak sunu söyleyeyim; örgütlere ‘silahini birak, git hükümetinle anlas’ derim.” Ifadelerini kullandi.

 

“Suriyeliler giderse bunlarin ekonomisi batar”

 

Iktidar kanadindan gelen, ‘Suriyeliler giderse ekonomimiz batar’ sözlerine de cevap veren BTP Genel Baskani Hüseyin Bas su dikkat çekici ifadeleri kullandi; “Ekonomimiz batar metaforundan söyle yürüyelim; Elbette ekonomileri batar. Bunu söyleyen insanlarin ekonomileri esasinda bir insaat ekonomisine dayaniyor. Burada ne lazim? Kâr edebilmeniz için ucuz isçi lazim. Bunlarin ucuz isçi kaynaklari bu insanlar. O yüzden Suriyeliler giderse bunlarin ekonomisi batar ama bizim ekonomimize bir sey olmaz. Zaten bizim ekonomimiz batik vaziyette. Türk milleti genel olarak batik bir ekonomiye sahibiz. Hani 'Ben kaybedecek hiçbir seyi olmayan bir adamim' derler ya. Biz millet olarak bu noktadayiz.”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.