Tarih: 02.10.2021 21:13

Dünya mobilya pazarinda Türkiye’nin rolü artiyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Mobilya Sanayicileri Dernegi (MOSDER) Baskani Mustafa Balci, dünyada Türk mobilyasina talebin her geçen yil daha çok arttigini ifade ederken, geçtigimiz ayin sonunda 2,68 milyar dolarlik ihracat gerçeklestigini belirtti.

2021 yili genelinde agirlikli olarak Almanya, ABD, Israil, Irak ve Fransa’ya mobilya ihracatinin yogun sekilde yapildigini ifade eden Baskan Balci, “200 ülkeye dogrudan ihracat gerçeklestiren ve Avrupa Birligi’ne bagli ülkeler basta olmak üzere, Orta Dogu pazarinda da güçlü olan Türkiye, Libya, Hollanda, Romanya, Katar, B.A.E., Macaristan, Italya ve Çekya ile ticari iliskilerini oldukça gelistirmis durumda” dedi.

Mobilya modasina Türkiye imzasi!

Türkiye’nin 2020 yilinda dünya mobilya pazarindan yüzde 2’lik oranda pay aldigini belirten MOSDER Baskani Mustafa Balci “Üretim potansiyeli sürekli artan ülkemizin 2023 yilinda bu pastadan yüzde 5’lik bir dilim almasi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bugün dünyanin yedi kitasina da ürün gönderen ülkemiz “Büyüme, sinerji, dünya, bulusma, dogulu ve batili, inovatif, birliktelik ve uyum kavramlarindan olusan “Turkey Discover the Potential” etiketinin hakkini tam anlamiyla doldurarak veriyor” dedi.

Mustafa Balci “Katma degeri yüksek ve dis ticaret fazlasi veren Türk mobilya sanayisi, küçük atölyelerden büyük modern sirketlere kadar son teknolojilerle donatilmis üretim tesisleriyle, globallesen dünyada degisen müsteri egilimlerini karsilayacak sekilde üretim yapiyor” dedi. 

“Iç piyasada hareketlilik devam ediyor, dügün sezonu uzadi”

Pandemi nedeniyle ilkbaharda ertelenen dügünlerin bu sene yaz sezonuna kaydigini ve sonbaharda da yogun sekilde devam edecegini gözlemlediklerini belirten Mustafa Balci, dügünlerin iç piyasada mobilya sektörüne oldukça katki sagladigini ifade etti. 2021 yili sonuna kadar yurt içinde perakende satista 70 milyar TL’lik hedefe ulasmak istediklerini belirten Balci, okullarin açilmasiyla birlikte üretimde mesailerin uzadigina dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —