Sokak hayvanlari 'mikroçip' ile kayit altina aliniyor

Sokak hayvanlari

Mugla Büyüksehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakim Evinde sahiplendirilen ve kisirlastirilan köpeklere mikroçip takildi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakim Evinde sahiplendirilen ve kisirlastirilan köpeklere mikroçip takildi. Mugla Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan takilan mikroçip sayesinde köpeklerin hastaliklari, yasi, asilari, kullandigi ilaçlar gibi özellikler kayit altina alinarak takip ediliyor.  

 

Türkiye’nin en kapsamli barinaklarindan biri olan Mugla Büyüksehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakimevinde can dostlar için yeni projeler hayata geçirdi. Merkezde can dostlar için cerrahi operasyon, kisirlastirma, bakim üniteleri gibi birçok farkli hizmet bulunuyor.

 

Mugla Büyüksehir Belediyesi son olarak Hayvan Bakim Evinde 5199 sayili hayvanlari koruma kanunu ve uygulama yönetmeligi geregi sahiplendirilen ve kisirlastirilan tüm sokak köpeklerine mikroçip takildi. Mikro çip ile seri numarasi alan her hayvanin kaydi HAYBIS kayit sistemine isleniyor. Kayitlarda, hayvanin irki, cinsiyeti, rengi, dogum tarihi, yasi, yapilan asilar, kullanilan ilaçlar ve uygulanan operasyonlar gibi bilgiler yer aliyor. Hayvan Bakim Evinde bu yilinin sonundan itibaren PETVET sistemi ile kedilere de mikroçip takilacak.  Hayvan Bakim Evinde bu güne kadar 6 bin 549 köpek ve kediye mikroçip takildi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.