Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Beylikdüzü Ilçe Müftüsü Kadir Koçak, Emekli Müftü Ismail Gökmen, Emekli Müftü Sait Emir Arvas ve beraberindeki din adamlari dünyada ve Türkiye’de esi benzeri olmayan ilk ve tek olma özelligini tasiyan Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ni ziyaret etti.
Beylikdüzü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Beylikdüzü Ilçe Müftüsü Kadir Koçak, Emekli Müftü Ismail Gökmen, Emekli Müftü Sait Emir Arvas ve beraberindeki din adamlari dünyada ve Türkiye’de esi benzeri olmayan ilk ve tek olma özelligini tasiyan Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ni ziyaret etti.
Balikçi Kenan’a hizmetlerinden dolayi tesekkür çiçegi veren Beylikdüzü " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Beylikdüzü Ilçe Müftüsü Kadir Koçak, “Burasi gördügüm en önemli müzelerden bir tanesi. Kenan Balci’ya bir tesekkür borçluyuz. Ben bu müzeyi görmekten büyük mutluluk duydum. Çocuklarimiz gençlerimiz için bulunmaz bir nimet. Büyük emek, büyük ugras var. Kendisini böyle bir ise adamis Kenan beye çok tesekkür ediyorum. Ayrica herkesi bu essiz müzeye davet ediyorum’ seklinde konustu.
Denizler Çocuklarimizin Gelecegi
Her firsatta balik ve denizin önemine vurgu yapan Balikçi Kenan: “Denizler ekmeden biçtigimiz tarlalarimizdir. Denizler çocuklarimizin gelecegi. Bizim bacasiz fabrikalarimiz. Buradan bütün vatandaslara çagri yapiyorum: Bizden hiç bir sey istemeyen denizlerimizi temiz tutalim. Gelecek nesillere denizlerimizi daha temiz bir sekilde ulastiralim. Binlerce çesit baligi, farkli tatlarda olan baliklari ayni yerde bulabiliyoruz. Böyle bir nimet için binlerce kez sükretmemiz gerekiyor. Degerli hocalarimiz bugün bizlerle vefa bulusmasi gerçeklestirdi. Kendilerine emeklerinden dolasi sükranlarimi sunuyorum’ dedi.
Mumya Baliklar Teknoloji Degil, Zaman Harikasi
Dünyada örnegi olmayan tek müze oldugunu belirten müze kurucusu Balikçi Kenan: ‘Burada ki baliklar teknoloji harikasi degil, zaman harikasi, deniz harikasi. Bu baliklari baska bir yerde görmeniz mümkün degil. Burada 30 sene önce etini sattigimiz, omurgasini iskeletini mumyalayarak Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ne armagan etmisiz. Ögrencilere armagan etmisiz. 30 yildir binlerde insan, binlerce ögrenci bu baliklarla hatira fotografi çektirmis. Yillara meydan okuyan bu müze ölümsüz baliklarla dolu. Burada ki baliklar hala ilk günkü gibi. Sanki canliymis gibi. Orijinalligini hiç bozulmadan muhafaza edip koruyoruz’ diye konustu.
Belgesellerde Degil, Beylikdüzü’nde
“Tarihten silinecek, kaybolup gidecek balik türlerini mumyalayip ölümsüz hale getiriyoruz” diyen Balikçi Kenan, “Belgesellerde olan baliklar bu müzede yer aliyor. Özellikle ögrenciler burada olan baliklari yillarca inceleme imkâni bulacak. Ögrenme çagindaki çocuklarimiz, simdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkâni bulduklari balik türlerini müzemizde yakindan, dokunarak inceleyebiliyorlar. Dünyanin birçok yerine gidin böyle müze bulamazsiniz. Biz yarim asirdir tek tek bu baliklarla ugrasiyoruz. Gençlere, çocuklara denizlerimizdeki baliklari ögretiyoruz. Amacim; çocuklarimizin, gelecegimizin her bireyin buradan bir seyler ögrenebilmesini saglamak. Müzeyi ziyaret eden ögrencilerimiz ve aileleri böyle bir müze kazandirdigimiz için bizlere tesekkür ediyorlar. Gençlerimize egitimde bir nebze katkim olabiliyorsa ne mutlu bana” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.